Совети околу мотоцикли

Член од
12 јуни 2011
Мислења
82
Поени од реакции
1
Значи сакам да ми дадете некој предлози за мотори , нешто ко априлиа рс , џилeра дна , сакам и од други марки ако има јамаха , дерби и некој други , и да ми кажете кој би бил најдобар , ( се однесува на мотори само до 50 цц )
Вака како прво кажи дали ти е моторот да се научиш да возиш брзински мотор или веќе имаш искуство со брзински мотори(знаеш да возиш)

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Sto znam, vidi go sepak Transalp-ot, moze navistina e soliden, ali proveri i kolku sex bi ti se stokmil na registracija!
A be, najdi Honda CBR 1000F i zemi go! Da te vidi gospod!! :)
Ne za drugo, deka Yamaha FJ tesko da najdes u MK, pa CBR 1000F e ista klasa top star motor so FJ-ot koj nema smrt ako e odrzuvan.

Член од
17 јануари 2011
Мислења
614
Поени од реакции
410
Ајде прашање до поискусните: Што мислите за Хонда Транслап? Ми даваат таква на Бугарски табли, произведена 1997. 600 кубици, 50 кс, 2 цилиндри. Ја немам уште видено, мада дечкото вика дека моторот е тип топ (тој е во странство, моторот му седи в гаража 1 година дојден е сега и сака да се ослободи). Одприлика реална цена на таков мотор на Мкд табли? Одприлика реална цена на странски табли? Одприлика колку би ме фатил увозот?
Има финта на граница како да ја поминеш без царина.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Има финта на граница како да ја поминеш без царина.
Братче не ми треба финта... моторот е во Македонија, поточно во мојот град. Дечкото има бг пасош, ќе го регистрира ќе го донеси да го повозам. Сакам да си го напрам стока, даваш куп пари и возилото не е на твое име... тоа кај мене го нема. Или ќе биди на мое име, или не давам пари. Крај на прикаската. Мотор со странски документи без можност за увоз не ми треба. Сакам да го возам секаде, не само по ридој кај шо нема полиција.

Член од
17 јануари 2011
Мислења
614
Поени од реакции
410
Епа грешка те сфатив. Мислев во БГ е па да го увезеш овде и да го регистрираш.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Епа грешка те сфатив. Мислев во БГ е па да го увезеш овде и да го регистрираш.
Исти курац... ако го земам, ќе треба до граница да го извадам па после на влез да го пријавам за увоз.

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.042
Поени од реакции
2.130
Вака како прво кажи дали ти е моторот да се научиш да возиш брзински мотор или веќе имаш искуство со брзински мотори(знаеш да возиш)
немам возено брзински :)

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ako ne si vozel brzinski (a koja e definicija na brzinski??) zemi trotinet, pa velosiped koga ke potporasnes, potoa velosiped so
pomosen motor, a na kraj koga ke smees da kupis pivo i/ili cigari vo prodavnica bez da ti pobaraat licna karta deka si zelen u surat zemi apn ili mz, za koga ke imas deca da si kupis asalen motor :) :)

Член од
12 јуни 2011
Мислења
82
Поени од реакции
1
Некој од поискусните да ми одговори препорака некоја или искуство од јамаха тдр р125 денес имав можност да го видам и ми остаи доста добар впечаток..

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
I ti si maloleten?
TDR 125 e slab, mal, zavisi za sto ti treba, ama mene ne mi se dopagja, od 125 ima poarni, ama nikogas ne bi odel so 125.
A ako si ispod 18 ili max 21 ondak sto znam, no za polnoletni nikogas ne preporacuvam 125.

Член од
12 јуни 2011
Мислења
82
Поени од реакции
1
I ti si maloleten?
TDR 125 e slab, mal, zavisi za sto ti treba, ama mene ne mi se dopagja, od 125 ima poarni, ama nikogas ne bi odel so 125.
A ako si ispod 18 ili max 21 ondak sto znam, no za polnoletni nikogas ne preporacuvam 125.
И ја сум копиљ неполнолетен :/ иначе не би зимал 125 :)

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Некој од поискусните да ми одговори препорака некоја или искуство од јамаха тдр р125 денес имав можност да го видам и ми остаи доста добар впечаток..
Какви ти се амбициите во однос на овој модел? Кажи ми го тоа за да можам точно да одговорам на твоето прашање. Ако ти е за пропрдување низ град, од кафетерија до кафетерија тогаш е ок. Исто така за лесни возења по беспаќа ќе ти заврши работа. За туринг возење не би ти го препорачал, му недостасува брзина и сила.

Kajgana Shop

На врв Bottom