Совети околу мотоцикли

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Moram da spodelam:
vcera na rodendenot na MK Aleksandar (po Ace nas makedonski krsteni) dodeka cekavme da ispustime malku reciklirano pivo pred kenefot zaprajve muabe. Za se i sesto i na kraj dojdovme do zaklucok deka klubot im ima nesoodvetno ime, osobeno po poslednite slucuvanja.
Zatoa zaklucivme deka treba da se prekrstat od MK Aleksandar vo MK Voin na konj ama bez konj...za da mozat da bidat u sklad so tekovnite nastani :)

Inaku, top zurka napravija. Vo Road House Biker pub (kaj Maxima vo dvorot), so top muzika, pienje, bajagi motori i tn.

Samo u edna rabota zgresija. Deka sreda pa denes site so mala maka na rabota ke odime posto ne se zaminuvase od tamu porano i sovreme poradi dobrata zabava.

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Moram da spodelam:
vcera na rodendenot na MK Aleksandar (po Ace nas makedonski krsteni) dodeka cekavme da ispustime malku reciklirano pivo pred kenefot zaprajve muabe. Za se i sesto i na kraj dojdovme do zaklucok deka klubot im ima nesoodvetno ime, osobeno po poslednite slucuvanja.
Zatoa zaklucivme deka treba da se prekrstat od MK Aleksandar vo MK Voin na konj ama bez konj...za da mozat da bidat u sklad so tekovnite nastani :)

Inaku, top zurka napravija. Vo Road House Biker pub (kaj Maxima vo dvorot), so top muzika, pienje, bajagi motori i tn.

Samo u edna rabota zgresija. Deka sreda pa denes site so mala maka na rabota ke odime posto ne se zaminuvase od tamu porano i sovreme poradi dobrata zabava.
Да беше сабота или петок...ќе бев и јас. Мило ми е што убаво сте си поминале. Во Road House забавите се секогаш одлични :)
--- надополнето: Jun 30, 2011 9:10 AM ---
П.С. - Викаш Ацета требаше на мотор да го качат? :p

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689

Чекај сега... член си на некој мото клуб? И се организираат журки по Скопјето? Фак, ќе морам да набавам некое машинче наскоро :)

Викаш Ацета требаше на мотор да го качат? :p
Знајш дека ова и не е така лоша идеја :) Посекако е воинот на коњ, па во модерните времња, можи да биди Hitman on the motorcycle...

Член од
17 јануари 2011
Мислења
614
Поени од реакции
410
Имам 16 години,некој поинформиран да ми каже дали можам да возам 125ка,и ако можам да ми дадете некој предлог за добра 125ка.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Имам 16 години,некој поинформиран да ми каже дали можам да возам 125ка,и ако можам да ми дадете некој предлог за добра 125ка.
Значи све мрза до мрза. Сврти една страна поназад... членот Virsla го постави истото прашање. Контактирајте меѓусебно.

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Да, можеш, ако положиш А-1 категорија која со полнолетството ќе премине во А и ќе се прекине лимитот до 125 ццм.
--- надополнето: Jun 30, 2011 3:53 PM ---
Чекај сега... член си на некој мото клуб? И се организираат журки по Скопјето? Фак, ќе морам да набавам некое машинче наскоро :)

Знајш дека ова и не е така лоша идеја :) Посекако е воинот на коњ, па во модерните времња, можи да биди Hitman on the motorcycle...
Набавувај што поскоро и доаѓај да се изжуркаме :) Од Март па се до крајот на Септември низ Македонијава наша има купишта настани од типот на мото-собири, забави, мото-тури и најразлични видови на моторџиски чепатлаци :)

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Kao na primer 23-24 tuka nekade ima Moto Tura Krusevo organizirana od MK Dzinka od Radovis i emtuzijasti od Krusevo koi kade i da e ke se formiraat vo Moto Klub (ako ne im e toa i inaugurativen sobir), a na 8 avgust MK Struga pravat rodendenska zurka vo Struga (iako pretsedatelot uste im e vo zatvor :)), a zurkite im bea top.
Dzish, ima kolku sakas zurki, turi, sobiri itn. Ima i bitolski klubovi. Vo Maj imaa MK Konzuli zurka na Pelister, trodenvna t.e dvonokjna.
Pocetok nekade na oktomvri ke ima pak vo Bitola (mislam), drugiot klib ja prAvi.

Bitno e da se vozi nesto (so ili 250 cc ili povekje od 250 cc i da ne e toa skuter).
:)

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.042
Поени од реакции
2.130
Значи сакам да ми дадете некој предлози за мотори , нешто ко априлиа рс , џилeра дна , сакам и од други марки ако има јамаха , дерби и некој други , и да ми кажете кој би бил најдобар , ( се однесува на мотори само до 50 цц )

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Значи сакам да ми дадете некој предлози за мотори , нешто ко априлиа рс , џилeра дна , сакам и од други марки ако има јамаха , дерби и некој други , и да ми кажете кој би бил најдобар , ( се однесува на мотори само до 50 цц )
Пијаџо, априлиа, дерби, џилера... ето те исто, само изгледот е различен.

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.042
Поени од реакции
2.130
Пијаџо, априлиа, дерби, џилера... ето те исто, само изгледот е различен.
но дајте ми некој конкретни примери и цените како се движат , ако може ..:))

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
но дајте ми некој конкретни примери и цените како се движат , ако може ..:))
2300 па нагоре... зависи кој модел.
Моја препорака ти е пијаџото, иако повеќе тврдат дека априлијата е подобра на излгед.

Инаку сите горе што ги пишав возат иста машина, односно пијаџо, така да квалитетот е кај сите ист.
Е сеа се работи само до вкус, тебе можеби дербито ќе ти се свиѓа повеќе, или џилерата.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Ајде прашање до поискусните: Што мислите за Хонда Транслап? Ми даваат таква на Бугарски табли, произведена 1997. 600 кубици, 50 кс, 2 цилиндри. Ја немам уште видено, мада дечкото вика дека моторот е тип топ (тој е во странство, моторот му седи в гаража 1 година дојден е сега и сака да се ослободи). Одприлика реална цена на таков мотор на Мкд табли? Одприлика реална цена на странски табли? Одприлика колку би ме фатил увозот?

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Ајде прашање до поискусните: Што мислите за Хонда Транслап? Ми даваат таква на Бугарски табли, произведена 1997. 600 кубици, 50 кс, 2 цилиндри. Ја немам уште видено, мада дечкото вика дека моторот е тип топ (тој е во странство, моторот му седи в гаража 1 година дојден е сега и сака да се ослободи). Одприлика реална цена на таков мотор на Мкд табли? Одприлика реална цена на странски табли? Одприлика колку би ме фатил увозот?
Не сум искусен со големиве ама за мене е топ моторот, само незнам колку ќе те чини да го направиш на наши таблици :p види отприлика ако има по огласиве како се движат цениж

бтв трансалп се вика :)

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Transalp e soliden motor, ama jas licno sum skeptik na "top" motori na stranski tablici od koi lugje vo sezona sakaat da se oslobodat od niv bidejki im sedele u garaza.
Vidi, 97 ne e tolku star, ama i ne e nov. Treba da proveris kakva e masinata, vo koia sostojba e, komplet da ja iscepkas, ppsle za mir u kukja da smenis filtri, lanec, svekjici, ulje (minimum ova) za da mozes odnovo da i beres gajle.
Sto pari ti ja nudi?

Btw, cenata ne bi trebalo da e pogolema od 1200-1500 evra maksimum za toj motor osobeno sto e na bugarski tablici.
I toa ako nema mnogu pominato, ako e odrzuvan, a i ne bi bilo loso da ima extra oprema :)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Transalp e soliden motor, ama jas licno sum skeptik na "top" motori na stranski tablici od koi lugje vo sezona sakaat da se oslobodat od niv bidejki im sedele u garaza.
Vidi, 97 ne e tolku star, ama i ne e nov. Treba da proveris kakva e masinata, vo koia sostojba e, komplet da ja iscepkas, ppsle za mir u kukja da smenis filtri, lanec, svekjici, ulje (minimum ova) za da mozes odnovo da i beres gajle.
Sto pari ti ja nudi?
Па и јас сум скептик, затоа му реков... донеси ја да ја видам/повозам па ќе видиме. Дури не го видам машинчето, ич за пари не прам муабет. За машинскиот дел и одржувањето јасно ми е дека она што го напиша погоре е златна средина. Ако и гумите се лоши екстра трошоци.

Btw, cenata ne bi trebalo da e pogolema od 1200-1500 evra maksimum za toj motor osobeno sto e na bugarski tablici.
I toa ako nema mnogu pominato, ako e odrzuvan, a i ne bi bilo loso da ima extra oprema :)
Како што разбрав, моторот го купил пред 2-3 сезони (од кој што само 1 е в гаража, воопшто не запален бидејќи немало кој да го пали :eek:) околу 1200-1300 евра. Незнам колку планира да ми бара, мада таа цифра сигурно нема да ја платам, од проста причина сосе увоз/сервис ќе ми дојди 2000. За 2000 евра, има топ мотори од 90-тите (годината многу многу не ми е пресудна, состојбата на моторот и машината ми е најбитна) одржувани средени на Мк табли, ич да немам главоболки со увоз (братми купи кола пред некој месец од Германија, знам одприлика кој е сексот да ја увезиш. За мотор, не би требало да е поразлично).

Kajgana Shop

На врв Bottom