Креационизам наспроти еволуционизам

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Браос...
Шо знак беше, да не беше некој од овие:

Ako се ова е така и ти тоа го знаеш ....зошто постојано докажуваш дека си најглуп на форумов?

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.441
Поени од реакции
5.130
Ako се ова е така и ти тоа го знаеш ....зошто постојано докажуваш дека си најглуп на форумов?
Не знам на кој му требаа 70 страни по 15 мислења на секоја страна, за да го сфати значењето на зборот атеист.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.857
Еве малце ќе шпекулирам:

Растителна храна.

Не е случајно тоа што Бог промислил (и остварил) прво да се појават растенијата, а отпосле животните и конечно, човекот, за да имаат и животните и човекот храна за живеење. Не дека на Бог му било тешко да створи битија на кои не им треба никаква храна, туку храната на првите луѓе им требала не ради физичко преживување, туку преку храната, луѓето го примале и знаењето и благодатта Божји, преку кое (знаење) Адам и Ева требало бесконечно да се уподобуваат кон Бог.
Според ова, треба да бидете вегетеријанци/вегани?
Богохулици!
Или покасно на заседанијата божествени решивте да јадете животни?
Дури и самите верници, си ја сквернават божјата волја...
--- надополнето: Jul 4, 2011 12:27 PM ---
Беа де, а слава на Бога во Висините, сеуште се. Но Божјата промисла и на тоа внимавала, па затоа на растенијата им е дадена минимална душевност, па затоа ако скинеш некој плод од плодоносно дрво, дрвото нема да Ти рече „...ме боли..„ ниту ќе се жали ако го пресечеш неговото стебло.
Растенијата и животинките кога умираат, од нив не оставува ништо, освен „материјалот„ од кој се створени.
Ма немој, животните не ги боли а?
Или тоа што не знаат да кажат ,,ме боли,, значи дека не ги боли?
Си бил во кланица ти?

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556

http://en.wikipedia.org/wiki/Phillip_E._Johnson
http://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Behe
http://en.wikipedia.org/wiki/Stephen_C._Meyer

Мислам, до кога со nut jobs? До кога со луѓе без капацитет да формулираат хипотеза која може да се провери?

До кога со платеници кои мораат пред името да си пишуваат Dr. пошто никој нормален научник не ги есапи ни 2%?

Едниот завршил право, на другиот студиите му ги финансирала црква, на црковен универзитет, на трет матичкиот универзитет ЈАВНО се оградува од неговите налудничави тврдења...

До кога со глупости?

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Секоја чест DBack што имаш нерви да објаснуваш!

Морав јавно да кажам, па кој како сака нека сфати! :)

F

Frankie Yale

Гостин
The scientific community dismisses Johnson's opinions on evolution and AIDS as pseudoscience.[5][8][9][10]

Behe's claims about the irreducible complexity of essential cellular structures have been rejected by the vast majority of the scientific community,[3][4][5]

Za Stivenco nema potreba, opstopoznat e negoviot idiotizam. Ama za Igorce ova e zavera na naucnicite, koi ne sakaat da prifatat nesto sto ne se sovpaga so nivnite "veruvanja"... Inace znaes deka Igorce kako pomal odel na natprevari po matematika i fizika?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Нејсе и да ги тргнам морониве (демек научници) од целава прикаска, што сакале со видеово да докажат?
Агоментот на проповедникот Чорбаџија? Не е можна еволуција (која побогу еволуција, зборуваат за абиогенеза) мора да е кретенизам (упс.. креационизам)???

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
http://en.wikipedia.org/wiki/Phillip_E._Johnson
http://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Behe
http://en.wikipedia.org/wiki/Stephen_C._Meyer

Мислам, до кога со nut jobs? До кога со луѓе без капацитет да формулираат хипотеза која може да се провери?

До кога со платеници кои мораат пред името да си пишуваат Dr. пошто никој нормален научник не ги есапи ни 2%?

Едниот завршил право, на другиот студиите му ги финансирала црква, на црковен универзитет, на трет матичкиот универзитет ЈАВНО се оградува од неговите налудничави тврдења...

До кога со глупости?
Да ти кажам не ме интересира кој што кажал за кој и да е.
Туку уште не сум го гледал хахах....да го гледам па и јас ќе дам свое мислење.
Го ставив на темава пошто беше досадно нешто у задње време :D
--- надополнето: Jul 4, 2011 9:44 PM ---
Нејсе и да ги тргнам морониве (демек научници) од целава прикаска, што сакале со видеово да докажат?
Агоментот на проповедникот Чорбаџија? Не е можна еволуција (која побогу еволуција, зборуваат за абиогенеза) мора да е кретенизам (упс.. креационизам)???
Незнам што сакале да кажат....ама кај и да е ќе видиме :)

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921

А уште и не си го гледал??? А не заеба да потрошиме еден саат да гедаме вошкари неписмени?
... Ух, ми фалат црвенките од порано, за ова ќе добиеше едно.... :p

Овие платенициве од протестантска црква, ако ги слушаме никогаш нема да видиме.

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
А уште и не си го гледал??? А не заеба да потрошиме еден саат да гедаме вошкари неписмени?
... Ух, ми фалат црвенките од порано, за ова ќе добиеше едно.... :p

Овие платенициве од протестантска црква, ако ги слушаме никогаш нема да видиме.
Хахах .......абе ај да го гледам па ќе праиме муабет.
Слободно можеше и црвено да ставиш ако имаше, не ми значи ништо тоа. :P

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.441
Поени од реакции
5.130

Игорче...
зошто постојано докажуваш дека си најглуп на форумов?
А Игорче?

Kajgana Shop

На врв Bottom