Фан клуб: Новак Ѓоковиќ

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.452
Поени од реакции
6.143
На б92 има емисија за Новак за неговите почетоци до бр 1.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Нека пати кога смета, Ѓоковиќ е првак света :)

С

сашенко

Гостин
Честито победа, ме импресионираше денеска.Надал нема проблеми во формата годинава, напротив игра одличен тенис.Единствено Џокович можеше да го сопре и тоа и се случи за жал.Се газев од смеење на почетокот на сезоната на тие што веруваа дека Новак ке направи нешто годинава ама и до некаде во право бев.Играше одличен тенис ама по мене не беше дораснат за Надал и Федерер и се понашаше како дете кое сеуште не е свесно за квалитетот кој го има и затоа киксираше често против нив двајца.Беше премногу добар за да изгуби од некој друг а премногу глупав да не речам ама во моменти и баш глупав за да ги надмине Рафа и Федерер.Затоа верував дека ке биде вечно второ или трето место и дека нема да порасне.Ама се случи тоа на што можев животот на коцка да го ставам дека нема да се случи и човекот извади од некаде некоја сила и успеа да се проимени и себе си и играта своја и направи подем каков што не верувам дека ке го направи некој тенисер во следните 50 години.Нека му е со среќа победата и мене аватарот...се надевам во иднина дека и вие од Рафа ке носите и ако Федерер го губиме на некој начин еве нов човек кој ке го направи тенисот во следните 5-6 години интересен заедно со Надал.Без ривалства големи никогаш не бил интересен тенисот а ако тоа на Надал и Федерер беше едно од најголемите до сега тогаш ова на Рафа и Ноле ке биде едно од најизедначените што некогаш спортот ги видел.Поздрав..

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Честитки титулата сосема заслужена......што да кажам..одличниот ретурн и писхичката подготвеност на Ноле + повредата на Надал си го направија своето...

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Честитки титулата сосема заслужена......што да кажам..одличниот ретурн и писхичката подготвеност на Ноле + повредата на Надал си го направија своето...
Чија повреда !? И јас сум за Надал, ама не претервај....

Честитки, од мене, најискрени, заслужи да победи и победи.. Новак е новиот број 1 во светот и новиот шампион на Вимболдон....

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Јас не реков дека не заслужи Новак да победи...туку не знам дали заборави како во четврт финалето од турниров му беше бандажиран десниот зглоб на Надал со тоа што неможеше да даде 100% од себе и плус премногу неизнудени грешки на бехем имаше Рафа...
--- надополнето: Jul 3, 2011 6:16 PM ---
П.С. Јас не навивам за Надал :D

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Јас не реков дека не заслужи Новак да победи...туку не знам дали заборави како во четврт финалето од турниров му беше бандажиран десниот зглоб на Надал со тоа што неможеше да даде 100% од себе и плус премногу неизнудени грешки на бехем имаше Рафа...
--- надополнето: Jul 3, 2011 6:16 PM ---
П.С. Јас не навивам за Надал :D
Надал изјави дека е 100 % спремен, како на неговата официјална страна, така и на фејс и на твитер, така да не вреди успехот на Ноле, да се намалува... За ова тема, поќе кај мене на профил или во Вимболдон

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.511
Поени од реакции
10.272
Честитки и на вас за титулата :)
А Тадиќ ѕвер :cool:

~Bunny

Magic wand...
Член од
13 септември 2010
Мислења
902
Поени од реакции
1.266
Честитки за титулата, сосема заслужено:)

Член од
21 септември 2008
Мислења
1.082
Поени од реакции
588
Секоја чест. Браво.

Kajgana Shop

На врв Bottom