Мене не ми сметате ако дојдете во Скопје,секако тоа е Македонски град,за сите Македонци... секако знам јас дека тука е све,полесно е да најдеш работа,факс и ред други работи.Ама еве јас лично коа сум бил во друг град можам да ви кажам како сум поминувал,за малце и со штаки накај дома ке сум се вракал,а зашто ме гледаат сите напорчки? зашто сум бил од Скопје едно друго.Ама ајде сеа темата е за Вардар,мене ми е криво што тука некој влага и збори секакви работи за Вардар,едноставно тоа нас не вреѓа,и нормално ке си го браниме клубот,ете и вие самите тоа си го рековте,единствен тим од Македонија кој што играл во бивша Југославија,а и има некој успеси,можам и да ви ги кашам... 1961 освојувач на купот на Тито во тоа време,87 година освојувач на лигата на Југославија,ама по тоа одземена му е титулата и доделена за Звезда,демек "местел" утакмици,Најдовски и Панчев кој со Звезда освоија лш,се искочени од Вардар,а и Вардар имал една од подбрите младинска школа во Југославија,тоа е тоа нема да набројувам 2003/2004... си знаете тоа,добро памтите што се дешаваше тоа време низ Скопје и Македонија.И за на крај упте еднаш,јас неам ништо против народот од другите градови,туку ми смета што и они порано го бодреле Вардар,и го сакале како ние сеа,а сеа стигна време да го пцујат и сваштарии да зборат за него,и самите кажавте Вардар е бренд на фудбалот во Македонија.
П.С Ете и едно извинување до Златко,мислам дечкото е од Тетово,знам дека и сите Македонци во Тетово го сакаат Вардар,и нема за него да кажат лош збор никогаш,а може и тогаш.