Фан Клуб: Вардар

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.071
Поени од реакции
74.757
Видовме колку душа се оставаше за Вардар кога почна бродот да тоне;).Едвај 100 души на стадион.Кажав за Вардар се навивало затоа што бил единствен македонски клуб во југословенска лига.
100 или 100 000 битно останавме до крај со клубот и го одржав,е во живот за разлика од сите други кои воопшто не помогнаа во згаснувањето на нивните клубови.
Епа ако сте навивале тогаш за вардар, тогаш што сега ми глумите тука некои анти вардарци?
Напнавте откако видовте дека нешто позитивно конечно се случуива во Вардар.
Зошто ве занима тоа?
На крај краева, ако Вардар биде повторно јак, сите што кењате да имате можност ќе дојдете на стадион за Вардар;)

Член од
19 декември 2010
Мислења
246
Поени од реакции
296
Па што ако ми е роднина,ако каже лош збор за Вардар,нема да му ја затнам муцката? ама ајде,нема спас од провинцијалците во Скопје,заради вас Скопје го изгуби оној дух што беше порано,како и да е да ве потсетам Скопјани дека од Септември очекувајте окупирање на нашиот град(ЈЕБЕШ ГА)
Кој дух бре друже?Тоа ли што Скопје град од 70 000 жители пред 65 години стана град од 500 000 жители?На 99% од вас бабите,дедовците,мајките,татковците ви се дојдени од планина после земјотресот и ти мене ќе ми глумиш мангуп.Погледни малку демографски статистки на Скопје и види дека пред втора светска војна Скопје имало повеќе муслимани(Турци) отколку христијани;).Скопје е град со највеќе доселеници .Скопје нема никаква историја , народни херои,револуционери,пејачи,музичари,спортисти затоа што е вештачка комунистичка творевина.Само да не ти кажам дека населби како Лисиче,Аеродром,Кисела Вода,Автокоманда не постоеле пред 60 години и сите се населени со доселеници.Немате ниту еден народен херој од Скопје затоа сите населби,улици ви се крстени по луѓе што се родени во други краишта на Македонија.Само да не кажам дека општина Карпош е крстена по кумановски револуционер Карпош.Ѓорче Петров исто така не е од Скопје.Целиот проект Скопје 2014 нема ниту еден споменик на револуционер,борец од Скопје,а се ставени во Скопје.Зашто?Затоа што Скопје никогаш и немало некои значајни личности од македонска историја И СТЕ ГРАД БЕЗ ТРАДИЦИЈА И ИСТОРИЈА.
--- надополнето: Jul 3, 2011 2:03 AM ---
100 или 100 000 битно останавме до крај со клубот и го одржав,е во живот за разлика од сите други кои воопшто не помогнаа во згаснувањето на нивните клубови.
Епа ако сте навивале тогаш за вардар, тогаш што сега ми глумите тука некои анти вардарци?
Напнавте откако видовте дека нешто позитивно конечно се случуива во Вардар.
Зошто ве занима тоа?
На крај краева, ако Вардар биде повторно јак, сите што кењате да имате можност ќе дојдете на стадион за Вардар;)
Вие да сте го држеле Вардар досега 30 пати ќе се распаднеше;).Го држеле и финансирале тие што стоеле позади вас у сенка(Вмро,бизнисмени) на коишто не требало да се знае името во јавноста.Вие неможете да продате 30 членски карти, а не па да финансирате клуб за којшто се потребни огромни средства.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Брат мн си локап патриот дај искулирај малце. Сви смо македонци. Не се делимо по скопјани и остали,вмровци и сдсмовци.

Он топик.
Конечно ќе добиеме еден респектабилен и стабилен Вардар. Кој ќе биде гордност на цела Македонија. Подобро да навиваме за Вардар отколку за некој тим од Србија.

Член од
2 март 2005
Мислења
287
Поени од реакции
149
Другар ние знаеме од што сме се откажувале за да има пари во клубот. А ти пак не ме удостои со одговор на прашањето, каде е сега вашиот фудбалски клуб!?

Член од
26 февруари 2011
Мислења
215
Поени од реакции
813
Другар ние знаеме од што сме се откажувале за да има пари во клубот. А ти пак не ме удостои со одговор на прашањето, каде е сега вашиот фудбалски клуб!?
Што ќе му е него фудбалскиот клуб од Куманово кога си ги има Партизан и Звезда.

WESLEY 10

В А Р Д А Р Е Ц !!!
Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.925
Поени од реакции
332
Мене не ми сметате ако дојдете во Скопје,секако тоа е Македонски град,за сите Македонци... секако знам јас дека тука е све,полесно е да најдеш работа,факс и ред други работи.Ама еве јас лично коа сум бил во друг град можам да ви кажам како сум поминувал,за малце и со штаки накај дома ке сум се вракал,а зашто ме гледаат сите напорчки? зашто сум бил од Скопје едно друго.Ама ајде сеа темата е за Вардар,мене ми е криво што тука некој влага и збори секакви работи за Вардар,едноставно тоа нас не вреѓа,и нормално ке си го браниме клубот,ете и вие самите тоа си го рековте,единствен тим од Македонија кој што играл во бивша Југославија,а и има некој успеси,можам и да ви ги кашам... 1961 освојувач на купот на Тито во тоа време,87 година освојувач на лигата на Југославија,ама по тоа одземена му е титулата и доделена за Звезда,демек "местел" утакмици,Најдовски и Панчев кој со Звезда освоија лш,се искочени од Вардар,а и Вардар имал една од подбрите младинска школа во Југославија,тоа е тоа нема да набројувам 2003/2004... си знаете тоа,добро памтите што се дешаваше тоа време низ Скопје и Македонија.И за на крај упте еднаш,јас неам ништо против народот од другите градови,туку ми смета што и они порано го бодреле Вардар,и го сакале како ние сеа,а сеа стигна време да го пцујат и сваштарии да зборат за него,и самите кажавте Вардар е бренд на фудбалот во Македонија.

П.С Ете и едно извинување до Златко,мислам дечкото е од Тетово,знам дека и сите Македонци во Тетово го сакаат Вардар,и нема за него да кажат лош збор никогаш,а може и тогаш.

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.910
Поени од реакции
7.481
Кој дух бре друже?Тоа ли што Скопје град од 70 000 жители пред 65 години стана град од 500 000 жители?На 99% од вас бабите,дедовците,мајките,татковците ви се дојдени од планина после земјотресот и ти мене ќе ми глумиш мангуп.Погледни малку демографски статистки на Скопје и види дека пред втора светска војна Скопје имало повеќе муслимани(Турци) отколку христијани;).Скопје е град со највеќе доселеници .Скопје нема никаква историја , народни херои,револуционери,пејачи,музичари,спортисти затоа што е вештачка комунистичка творевина.Само да не ти кажам дека населби како Лисиче,Аеродром,Кисела Вода,Автокоманда не постоеле пред 60 години и сите се населени со доселеници.Немате ниту еден народен херој од Скопје затоа сите населби,улици ви се крстени по луѓе што се родени во други краишта на Македонија.Само да не кажам дека општина Карпош е крстена по кумановски револуционер Карпош.Ѓорче Петров исто така не е од Скопје.Целиот проект Скопје 2014 нема ниту еден споменик на револуционер,борец од Скопје,а се ставени во Скопје.Зашто?Затоа што Скопје никогаш и немало некои значајни личности од македонска историја И СТЕ ГРАД БЕЗ ТРАДИЦИЈА И ИСТОРИЈА.
--- надополнето: Jul 3, 2011 2:03 AM ---

Вие да сте го држеле Вардар досега 30 пати ќе се распаднеше;).Го држеле и финансирале тие што стоеле позади вас у сенка(Вмро,бизнисмени) на коишто не требало да се знае името во јавноста.Вие неможете да продате 30 членски карти, а не па да финансирате клуб за којшто се потребни огромни средства.
Што знаеш бре па ти да кажуваш ,дедовци ,мајки од кај се дојдени?Кој фактор си ти ?Доселеници?Гледај си го бедното градче и не навлегувај во дискусии те молам.

Кажете ми сега ,Вардар како работи на создавање на јак ,конкурентен тим?Има ли шанси следнава сезона да се бори за титула,излез во Европа?

Член од
26 февруари 2011
Мислења
215
Поени од реакции
813
За Вардар порано се навивало затоа што бил единствен македонски претставник во југословенска лига.Било кој македонски клуб да игра квалификации за ЛШ,Куп Уефа ќе има навивачи од цела Македонија.Не е само таков случајот со Вардар.Немој да заборавиш дека кога играше Работнички-Болтон имаше навивачи од цела Македонија не само од Скопје.И,јас утре да видам некој скопјанец да се фали со Кире Лазаров,Горан Пандев,Врбица Стефанов и ред други спортисти би го исклоцал и би го плукнал во фаца.Нека оди и нека се фали со треторазредни играчи од типот на Влатче Гроздановски.
--- надополнето: Jul 3, 2011 1:28 AM ---

Да ,Вардар е Титаник,затоа и потона:LOL:.
Oди прво информирај се, србоманче бедно! Чичко Дончо, Дојчиновски, Мето Спасовски, Кирил Симоновски Џина, Ѓоре Јовановски, Кочо Димитровски, Чеде Јаневски, Сетинов, Панчев, Коки Аврамовски, Бабунски, Калц, а во поново време и Васоски, Тричковски, Стефан Ристовски, Настевски знаеш ли од каде се?! Доста само покажувате фрустрации кон се што доаѓа од Скопје. Неверојатно е колку сте мизерни!

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Не изведувај и ти,не сум ЗА локал патриотизам ама многу вистини има во постот на КумановоДржава,така признај си како другар ти дека не ве личат вакви ставови барем не на Скопјаните.

П

Паспарту

Гостин
На Работнички беше полн стадионот бидејќи 99,9% беа дојдени да го гледаат Ливерпул, а 90% од тие на стадионот не беа ни навивачи на Работнички...

Ако ви смета тоа што прабабите на некои скопјани не се од Скопје, тогаш ете продолжете си го србоманството во Белград, нели тој е "чист" град, таму сите се "београѓани", па дури и оние мизерни Гробари од Куманово и КУ(Р)ЦЗ...

На крај, темава е за Вардар, а мене (како и повеќето тука) не боли тасе за тоа што одредени кумановци, прилепчани, битолчани и тунгузијци мислат за Вардар. Лечете си ги комплексите на вашите теми (извинете, заборавив дека такви не постојат), а нас оставете не да дискутираме за Вардар. Скопје нема народни херои, ете вие имате, па малку потете си го меѓу себе...

Вие сте најопасни, имате гордост и историја, а ете ние сироти немаме, ние сме сељаци што да правиме, ама ние барем имаме клуб за кого навиваме, а вие новопечени антивардарци што сте се попалиле како мајмуни на банани ни тоа го немате... Едни јадат гомна за политиката во Вардар, а таа политика не им дозволи да си го спасат клубот од опстојување, бедни и мизерни не смеат да излезат да протестираат поради политиката, ама нели тоа воопшто не е битно, битно е дека политика има во Вардар. Ете драги мои, затоа сте утепани, затоа што секогаш гледате во туѓ двор, а во вашиот гомната веќе ви ја имаат прекриено куќата...

Врти-сучи, пак на крај доаѓаме до фактот дека и на вардарците и на антивардарците БИТЕН ИМ Е ВАРДАР!

Член од
19 декември 2010
Мислења
246
Поени од реакции
296
Oди прво информирај се, србоманче бедно! Чичко Дончо, Дојчиновски, Мето Спасовски, Кирил Симоновски Џина, Ѓоре Јовановски, Кочо Димитровски, Чеде Јаневски, Сетинов, Панчев, Коки Аврамовски, Бабунски, Калц, а во поново време и Васоски, Тричковски, Стефан Ристовски, Настевски знаеш ли од каде се?! Доста само покажувате фрустрации кон се што доаѓа од Скопје. Неверојатно е колку сте мизерни!
Дарко Панчев мислам дека е роден во Скопје,но мајка му и татко му се од гостиварско село доселени во Скопје;).Ако прочепкам и за другите ќе излезе дека сите што ги наброја ниту еден нема скопско потекло.Неверојатно е колку вие се ФАЛИТЕ со личности од други градови затоа што немате свои.

WESLEY 10

В А Р Д А Р Е Ц !!!
Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.925
Поени од реакции
332
Се гледа кај е роден или од кај има потекло? ццц ке ве замолам сите Вардарци више да не се замарате со Кумановци,Прилепчани и т.н.Него може некој да ми каже што бидна с Вашингтон? знам и он се споменуваше...

П

Паспарту

Гостин
Дарко Панчев мислам дека е роден во Скопје,но мајка му и татко му се од гостиварско село доселени во Скопје;).Ако прочепкам и за другите ќе излезе дека сите што ги наброја ниту еден нема скопско потекло.Неверојатно е колку вие се ФАЛИТЕ со личности од други градови затоа што немате свои.
Го кажа тоа "кумановацот" од Страцин или Шопско Рударе... Ако одиме според твојава глупа логика, тогаш 90% од балканциве треба да бидат "горди" на своето турско потекло.
--- надополнето: Jul 3, 2011 2:25 PM ---
Се гледа кај е роден или од кај има потекло? ццц ке ве замолам сите Вардарци више да не се замарате со Кумановци,Прилепчани и т.н.Него може некој да ми каже што бидна с Вашингтон? знам и он се споменуваше...
Мислам дека има некоја повреда човеков...

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Дали сега Брацо комплетно е заминат од Вардар и какви се шансите тој повторно да се врати во Вардар?Сега градот Скопје ли ќе го отплаќа долгот на Вардар или?

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.546
Поени од реакции
29.127
Прочепкај низ форумов и низ интернетов и Шакира има Македонско потекло, ама не се води ко Македонка... ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom