Децата да се воспитуваат во семејната не/вера?

Децата да се воспитуваат во семејната не/вера?

• да

Гласови: 36 39,6%
  • не

Гласови: 47 51,6%
  • не знам

Гласови: 8 8,8%

• Вкупно гласачи
    91
Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Matematicki gledano... Daj be Igorce nemoj vaka sabotno.

Jas ne veruvam deka postoi bog, ama priznavam deka postoi sansa toj da postoi... Samo sto postoi sansa deka postoi i Zevs, Tor, leprikoni itn itn. Premala e verojatnosta.
За малку лике ќе ти дадев :)
Да бе математика, негација на негација е афирмација.
--- надополнето: Jul 2, 2011 6:45 PM ---
И друго, за леприконите незнам.
Ама Зевс и Тор хахахх за нив не е чудо, ама ај да оставиме времето да каже.
Очекувам кај и да е да се разоткријат многу работи, а како одат работиве темпото е добро.
Само кој да бара....

F

Frankie Yale

Гостин
За малку лике ќе ти дадев :)
Да бе математика, негација на негација е афирмација.
Slabo matematikata koga tvrdis deka vo slucaj ako ne mozeme so apsolutna sigurnost da znaeme deka nesto ne postoi togas verojatnosta deka istoto postoi e 50 procenti ili pola-pola. Apsurd matematicaru apsurd!
Само кој да бара....
Vidi mene psevdonauka ne me interesira, neizdrzani bladanja na prazno istotaka ne me interesiraat ama okej sekoj so svoe hobi, prodolzi vo potraga na vistinata, samo pazi izvorot da ne e mejnstrim ;)

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Бебињата, бебешкиот мозок учи со повторување на она што го гледа, слуша. Бебешкиот мозок е сунѓер за надворешни информации. Речиси нема родители што не ја играле онаа игра со бебињата: Како прави кучето? Ав Ав. Kако прави мачето? Мјау. А како прави магарето? Иаа иааа :)
Секој родител што го сака своите дете ќе го учи и воспитува онака како што најдобро знае. Како што кажа Тапетарот Петар, идеолошкиот „вакуум“ е невозможен! Ова особено важи за атеистите, бидејќи тие се тие кои мислат дека нивните убедувања не се „вера“ туку научно потврдени апсолутни вистини па затоа пренесувајќи им ги тие на децата тие обично не се ни свесни дека ги воспитуваат во својата атеистичка идеологија (вера).
Атеизмот не е идеологија.

Колку што е ќелав фризура, толку е атеиззмот вера.

Ама ти ова го знаеш веќе, па чисто онака манипулаторски покушаваш да поентираш.

Бедо една.

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Slabo matematikata koga tvrdis deka vo slucaj ako ne mozeme so apsolutna sigurnost da znaeme deka nesto ne postoi togas verojatnosta deka istoto postoi e 50 procenti ili pola-pola. Apsurd matematicaru apsurd!
Ај ти прерачунај која е веројатноста и кажи како си го направил тоа.
А јас после да коментирам, вака ништо.

F

Frankie Yale

Гостин
Ај ти прерачунај која е веројатноста и кажи како си го направил тоа.
А јас после да коментирам, вака ништо.
Eve jas tvrdam deka momentalno niz terenot na gradski se seta rozev slon, ti ne znaes dali lazam ili ne i nemozes da garantiras so stoprocentna sigurnost neli... Mozes da odis da proveris ama momentalno ne znaes. Kolkava e verojatnosta deka vo momentov rozev slon se seta niz gradski stadion? 50 procenti?

Daj be Igor upali go mozokot ova i dete bi go sfatilo.

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Vidi mene psevdonauka ne me interesira, neizdrzani bladanja na prazno istotaka ne me interesiraat ama okej sekoj so svoe hobi, prodolzi vo potraga na vistinata, samo pazi izvorot da ne e mejnstrim ;)
Тоа е услов No 1.
Ако вистината беше за јавен увид сите ќе ја знаеја.
Фактот што никој ништо не знае треба да те зачуди малку.
Некој некого ебе у здрав мозок, вака од страна многу поубаво се гледа.
Нема везе......терај си ти(еби се у мозок) мене не ми смета.

F

Frankie Yale

Гостин
Тоа е услов No 1.
Ако вистината беше за јавен увид сите ќе ја знаеја.
Фактот што никој ништо не знае треба да те зачуди малку.
Некој некого ебе у здрав мозок, вака од страна многу поубаво се гледа.
Нема везе......терај си ти(еби се у мозок) мене не ми смета.
Toa sto ti nisto ne znaes ne znaci deka nikoj drug nisto ne znae...

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Eve jas tvrdam deka momentalno na gradski si se seta rozev slon, ti ne znaes dali lazam ili ne i nemozes da garantiras so stoprocentna sigurnost neli... Mozes da odis da proveris ama momentalno ne znaes. Kolkava e verojatnosta deka vo momentov rozev slon se seta niz gradski stadion? 50 procenti?

Daj be Igor, upali go mozokot ova i dete bi go sfatilo.
Хаххахах абе ти со сила глуп се правиш?
Еве ти формули и пресметај ми.
Розеви слончиња не ми кажуј на мене.
Нели научни методи бараше?!
Еве ако не знаеш кај да бараш
http://en.wikipedia.org/wiki/Probability_theory
http://en.wikipedia.org/wiki/Normal_distribution
--- надополнето: Jul 2, 2011 7:06 PM ---
Aбе погледни си ја дупката у глава.
Имаш ли огледало?
Ако немаш на мирно време застани порај некој вир ќе се видиш.

F

Frankie Yale

Гостин
Хаххахах абе ти со сила глуп се правиш?
Еве ти формули и пресметај ми.
Розеви слончиња не ми кажуј на мене.
Нели научни методи бараше?!
Еве ако не знаеш кај да бараш
http://en.wikipedia.org/wiki/Probability_theory
http://en.wikipedia.org/wiki/Normal_distribution
Daj be ne me trolaj, kolkava e verojatnosta deka momentalno rozev slon se seta niz gradski? Ti si toj sto tvrdese deka ako za nesto ne znaeme so sigurnost deka ne postoi, verojatnosta na negovoto postoenje e 50 procenti t.e "pola-pola"... Ti momentalno nemozes so apsolutna sigurnost da potvrdis deka nema rozev slon na gradski, i kolkava e verojatnosta? 50%?

Ajde ti se molam, se sramam so primerive ovde, kako na malo dete so blaga retardacija da objasnuvam. Duri i toa pobrzo ke sfatese ili mozebi ke zakutese i ke glumese deka sfatil, ti em glupav em glumis najpameten.

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Daj be ne me trolaj, kolkava e verojatnosta deka momentalno rozev slon se seta niz gradski? Ti si toj sto tvrdese deka ako za nesto ne znaeme so sigurnost deka ne postoi, verojatnosta na negovoto postoenje e 50 procenti t.e "pola-pola"... Ti momentalno nemozes so apsolutna sigurnost da potvrdis deka nema rozev slon na gradski, i kolkava e verojatnosta?

Daj be molim ti se, se sramam so primerive ovde, kako na malo dete so blaga retardacija da objasnuvam.
Абе не ми бладај со глупи примери кои не се аналогни на ова за што правиме муабет.
Дај докажи ми математички, ако не можеш ќути си и трај си.
Поубаво речи си НЕ ЗНАМ.
--- надополнето: Jul 2, 2011 7:14 PM ---
И ај кажи што знаеш.
Еве две работи кажи у кои си сигурен, немора повеќе.

F

Frankie Yale

Гостин
Абе не ми бладај со глупи примери кои не се аналогни на ова за што правиме муабет.
Дај докажи ми математички, ако не можеш ќути си и трај си.
Поубаво речи си НЕ ЗНАМ.
Zosto glupav primer? Bas ubavo go opfaka tvoeto glupavo tvrdenje... Jas se obiduvam da ti pokazam preku prosti primeri (koi i malo dete bi gi sfatilo) deka ako ne znaeme 100% dali nesto postoi ili ne ne znaci deka togas verojatnosta stanuva 50-50 a ti ovde matematicki zadaci baras da ti resam.
И ај кажи што знаеш.
Еве две работи кажи у кои си сигурен, немора повеќе.
1. Kade i da se svrtis gazot ti e od pozadi.
2. Nestata ke se promenat ti ke ostanes glupav zasekogas.

Sto e so glupive prasanja?

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Zosto glupav primer? Bas ubavo go opfaka tvoeto glupavo tvrdenje... Jas se obiduvam da ti pokazam preku prosti primeri (koi i malo dete bi gi sfatilo) deka ako ne znaeme 100% dali nesto postoi ili ne ne znaci deka togas verojatnosta stanuva 50-50 a ti ovde matematicki zadaci baras da ti resam.

1. Kade i da se svrtis gazot ti e od pozadi.
2. Nestata ke se promenat ti ke ostanes glupav zasekogas.

Sto e so glupive prasanja?
Мое тврдење?!
Јас ништо не тврдам, освен тоа дека си тешка ретарда.
Кажуваш дека има поголема веројатност да нема Бог од таа дека има.
Па ти ако имаш блаѓе везе што значи зборот Бог ја гол ќе трчам низ Скопје.
Ти реков кажи ги твоите вистини што ги знаш.
И што одговор добив?
Баш се чудам и колку те бива за математика, тешко дека си чул за гаусова крива да речеме.
Обично се прскаат оние што појма немаат, како у твојов случај изгледа.
Има голема веројатност да е така, исто како таа дека нема розев слон по сред Скопје.

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Мое тврдење?!
Јас ништо не тврдам, освен тоа дека си тешка ретарда.
Кажуваш дека има поголема веројатност да нема Бог од таа дека има.
Па ти ако имаш блаѓе везе што значи зборот Бог ја гол ќе трчам низ Скопје.
Ти реков кажи ги твоите вистини што ги знаш.
И што одговор добив?
Баш се чудам и колку те бива за математика, тешко дека си чул за гаусова крива да речеме.
Обично се прскаат оние што појма немаат, како у твојов случај изгледа.
Има голема веројатност да е така, исто како таа дека нема розев слон по сред Скопје.
Постојат стотици религии и сите имаат различни перцепции за Бог.За тебе Бог има едно значење,за некој друг друго,не верувам дека постои унифицирано мислење за тоа што значи Бог, секој различно го доживува и замислува.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.853
Постојат стотици религии и сите имаат различни перцепции за Бог.За тебе Бог има едно значење,за некој друг друго,не верувам дека постои унифицирано мислење за тоа што значи Бог, секој различно го доживува и замислува.
Јас имам свој бог. Се вика природа.
Сеуште не го познавам доволно, тешко дека и мојте деца ќе го запознаат доволно.
Обично наоѓаме начин да комуницираме - преку науката, ама понекогаш и таа не е доволна.
Природата ме донесе на овој свет, природата ќе ме земе.
Настанав од сперматозоид и јајце клетка, ќе станам нечија храна.
Дух во мене се роди кога прогледав, ќе умре со мене.
Прекрасен е мојот бог, прекрасна е мојата природа....

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Eпа баш затоа не е паметно да кажеш дека не верувам дека постои Бог.....нели?

Kajgana Shop

На врв Bottom