Кајгана психолог

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.822
Поени од реакции
1.578
Па прочитај во постот, 2 години бев како нив и сеуште сум, трачарам, но не ми одговара друштвото и муабетите,тоа ми е маката мене.А не знам како да запознаам луѓе со поголемо знаење, за муабет правење на повисоко ниво (не мора да е генетика и сл, тоа го спомнав како пример).
Инаку,знам да се нашалам и се тоа ок, но друштвото и шалите не е способно да ми ги сфате..
Ќе имаш можност да налеташ на такви личности. Не ги разбират шегите хм па добро сега зависи на кој степен и ниво се шегите и како ги користиш не е секој доволно интелигентен за да разбере добра шега. Тоа што тарчариш е нормална работа ако сакаш да си развиеш смисла за хумор изгледај барем 10 клипа К-15 или Солзи и смеа , прејди на комични филмови од типот на Викенд на мртовци , Каца , Балканкан ( најмалку 2 пати гледај ги). Ко што ти кажав обично повлеченте луѓе се оние со повеќе знаење и интересни приказни во себе обидисе да забележиш таков тип на луѓе , но започни го ти првиот чекор секогаш ( на пример ех не ми е баш јасно зошто тој процес се одвива така и слично) Ќе ти се случат убави нешта само остани своја

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Ќе имаш можност да налеташ на такви личности. Не ги разбират шегите хм па добро сега зависи на кој степен и ниво се шегите и како ги користиш не е секој доволно интелигентен за да разбере добра шега. Тоа што тарчариш е нормална работа ако сакаш да си развиеш смисла за хумор изгледај барем 10 клипа К-15 или Солзи и смеа , прејди на комични филмови од типот на Викенд на мртовци , Каца , Балканкан ( најмалку 2 пати гледај ги). Ко што ти кажав обично повлеченте луѓе се оние со повеќе знаење и интересни приказни во себе обидисе да забележиш таков тип на луѓе , но започни го ти првиот чекор секогаш ( на пример ех не ми е баш јасно зошто тој процес се одвива така и слично) Ќе ти се случат убави нешта само остани своја
Имам пробувано, и некако не знам како да се зближам со други луѓе.Се осекам осамено, иако имам друштво пак нешто не ми е во ред, се осекам како птица во кафез.Се надевам дека на факултет многу работи ке се сменат но...живеам во мал град и знам дека нема баш слични на мене..

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.822
Поени од реакции
1.578
Okay дефинитивно сум за тука.
Повлечено,срамежливо момче кое оде уште во средно училиште и живее во прилично мал град тоа сум јас.
Другарите ги изгубив уште во 7-8 одд и потоа бев апсолутно сам 1-2 години затворен дома буквално,потоа испаднаа 2-3 момци кои некако си ја имаат истата судбина како мене да не речам нешто слично и си се спријателивме.Ама не е тоа тоа,едниот е рокер( не дека ги делам по стилот на музиката и облекување ама има долга коса,рокерски се носи исто и другиот по малце) ама јас не сум таков.Јас одсекогаш сакам да одам по дискотеки,женски,пријатели денсање едноставно се што они не сакат и одбегават да одат во дискотека или кафиќ бидејчи низ град доста деца се закачувале со нив само поради тоа што носат долги коси и тоа е нивниот стил па дошло и до тепачки. Други пријатели и другари немам и муабетот ми е што никогаш како човек не сум испаднал во дискотека (освен 2-3 пати со сестрами шо сум бил ) и толку.Таков стил на човек сум едноставно така се замислувам и сеа "поради нив" седам дома оти немам со кој да излевам и да се журкам по дискотеки и кафичи оти нив не им се одело и мразел гужва ептен нецивилизирано и ептен е пренесен во виртуелниот свет едниот едноставно за да го извадиш од дома требе со молење.
Сварно ми е мака и незнам што да правам ама едноставно не можам вака да гледам како другите излеваат се дружат а јас скапувам дома оти нема кај да идам и со кој.
И денеска крајно беше ми се смачи и ги отерав во п.м. и сеа пробувам да си најдам решение ама не е така едноставно за мене просто сум сам и нема кај да одам. :)
Хм што е битно искочи со нив кој ти гарантира дека ќе има тепачки ако искочиш со нив? Не дозволувај да зависиш од никого ми се шета во диско несакат кој ги врти ќе одам сам! Ќе те гледат чудно ич да не ти е гајле уживај и поминси убаво
--- надополнето: Jul 1, 2011 9:25 PM ---
Имам пробувано, и некако не знам како да се зближам со други луѓе.Се осекам осамено, иако имам друштво пак нешто не ми е во ред, се осекам како птица во кафез.Се надевам дека на факултет многу работи ке се сменат но...живеам во мал град и знам дека нема баш слични на мене..
Тоа е она што ти зборам проблеми со комуникација со луѓе :) Не се сеќирај тоа се учи. Како да се зближиш едноставно прво и основно запознај се со нив потоа почни муабет онака на неврзани теми филмови , музика и слично ќе знаш во која насока да го тераш муабетот штом и тие почнат да зборуват и се ќе е полесно

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Хм што е битно искочи со нив кој ти гарантира дека ќе има тепачки ако искочиш со нив? Не дозволувај да зависиш од никого ми се шета во диско несакат кој ги врти ќе одам сам! Ќе те гледат чудно ич да не ти е гајле уживај и поминси убаво
--- надополнето: Jul 1, 2011 9:25 PM ---

Тоа е она што ти зборам проблеми со комуникација со луѓе :) Не се сеќирај тоа се учи. Како да се зближиш едноставно прво и основно запознај се со нив потоа почни муабет онака на неврзани теми филмови , музика и слично ќе знаш во која насока да го тераш муабетот штом и тие почнат да зборуват и се ќе е полесно
Да, но малиот град ми го оневозможува тоа.Сите се знаат со сите и има многу озборување...ме сфакаш?Тоа е единственото нешто што ме кочи да се отворам...

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.822
Поени од реакции
1.578
Да, но малиот град ми го оневозможува тоа.Сите се знаат со сите и има многу озборување...ме сфакаш?Тоа е единственото нешто што ме кочи да се отворам...
затоа ти постои интернетот фб , мсн , форумов и слично нека не ти биде пречка тоа што си од мал град ти се допаѓа некој од форумот како размислува и слично па пробај си ги шансите да поразговараш со него. Остај ги озборувањата настарана ако има некоја личност со такви слични интереси пријди извини се ако треба ( ако си го оговарала на пример)

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
затоа ти постои интернетот фб , мсн , форумов и слично нека не ти биде пречка тоа што си од мал град ти се допаѓа некој од форумот како размислува и слично па пробај си ги шансите да поразговараш со него. Остај ги озборувањата настарана ако има некоја личност со такви слични интереси пријди извини се ако треба ( ако си го оговарала на пример)
Ке пробам некако, па ке кажам што сум направила..

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.822
Поени од реакции
1.578
Ке пробам некако, па ке кажам што сум направила..
Само едно не заборавај не дозволувај никој да ја смени таа искра и желба да учиш да истражуваш само затоа што си соочена со критики од плитки и мало умни луѓе. Успеј биди своја и уништи ги таквите кој сакат да те уништат

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Само едно не заборавај не дозволувај никој да ја смени таа искра и желба да учиш да истражуваш само затоа што си соочена со критики од плитки и мало умни луѓе. Успеј биди своја и уништи ги таквите кој сакат да те уништат
Еднаш успеаја да сменат, повеке НЕ,

P

Peaceful Anger

Гостин
Okay дефинитивно сум за тука.
Повлечено,срамежливо момче кое оде уште во средно училиште и живее во прилично мал град тоа сум јас.
Другарите ги изгубив уште во 7-8 одд и потоа бев апсолутно сам 1-2 години затворен дома буквално,потоа испаднаа 2-3 момци кои некако си ја имаат истата судбина како мене да не речам нешто слично и си се спријателивме.Ама не е тоа тоа,едниот е рокер( не дека ги делам по стилот на музиката и облекување ама има долга коса,рокерски се носи исто и другиот по малце) ама јас не сум таков.Јас одсекогаш сакам да одам по дискотеки,женски,пријатели денсање едноставно се што они не сакат и одбегават да одат во дискотека или кафиќ бидејчи низ град доста деца се закачувале со нив само поради тоа што носат долги коси и тоа е нивниот стил па дошло и до тепачки. Други пријатели и другари немам и муабетот ми е што никогаш како човек не сум испаднал во дискотека (освен 2-3 пати со сестрами шо сум бил ) и толку.Таков стил на човек сум едноставно така се замислувам и сеа "поради нив" седам дома оти немам со кој да излевам и да се журкам по дискотеки и кафичи оти нив не им се одело и мразел гужва ептен нецивилизирано и ептен е пренесен во виртуелниот свет едниот едноставно за да го извадиш од дома требе со молење.
Сварно ми е мака и незнам што да правам ама едноставно не можам вака да гледам како другите излеваат се дружат а јас скапувам дома оти нема кај да идам и со кој.
И денеска крајно беше ми се смачи и ги отерав во п.м. и сеа пробувам да си најдам решение ама не е така едноставно за мене просто сум сам и нема кај да одам. :)
НИКОГАШ не ги терај старите пријатели во пм :)
Намали со дружењето со нив, не им се замарај многу, ама чувај си ги за секој случај.

За искачањето: Стави се во ситуација да збориш со колку можеш повеќе луѓе и прифаќај ги сите покани од секој и поканувај што повеќе луѓе да прајте нешто заедно.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
И јас да се пожалам пак на темата (малце сум редовна во последно време)
Вака...ке почнам од 6то одделение.
Во 6то одделение бев девојче кое се интересира за се, сака да знае се (од областа на науката, а не трачеви).Потоа врсниците почнаа да ми измислуват надимаци ида ме вреѓаат бидејки читав доста.И се обидов да се претворам како нив,да не читам ништо.Единствена разлика меѓу мене и нив беше музиката (слушам рок и метал јас).7мо и 8мо ги нарекувам dark ages за мене.Но сега, почна ужасно да ми смета.Во прва година повторно се посветив на науката,повторно станав она љубопитно дете (само тоа не го експонирам во јавност од страв) и почаа да ми пречат оние селјачки коментари кој со кого се смувал и сл,зборување глупости , неповрзани работи, тотална неинформираност на оние кои ме опкружуваат.Учам во друг град, но и таму некако ми е глупо, нема баш личности со кои можам да си правам муабет од областа на биоинформатиката, генетиката, и сл (области кои ги сакам).+атеист сум а тоа не е многу типично за деца на моите години, и некои луѓе ме гледаат накриво заради тоа.Некаква помош, не знам што да правам, како да запознаам луѓе со кои можам да си направам подобар муабет,се осекам изгубено..
Ко прво со самиот муабет што се викаш немоеш да најдеш муабет со дечиња на твоја возраст плус што се фалиш дека незнам сакаш да праиш муабети за науката и што викаш дека си атеист што не е типично за другите дечиња, значи си имаш ептен високо мислење за себе, кратко речено, мислиш дека си паметна. Со сила се праиш паметна. Епа како да не те одбегнуваат луѓе бе? Спушти се на земја малце, те молам во име на цел форум.

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Ко прво со самиот муабет што се викаш немоеш да најдеш муабет со дечиња на твоја возраст плус што се фалиш дека незнам сакаш да праиш муабети за науката и што викаш дека си атеист што не е типично за другите дечиња, значи си имаш ептен високо мислење за себе, кратко речено, мислиш дека си паметна. Со сила се праиш паметна. Епа како да не те одбегнуваат луѓе бе? Спушти се на земја малце, те молам во име на цел форум.
Прочитај погоре дека имам друштво :)

I

indigo child

Гостин
^Dosta be 4akmak. Ne te biva za psiholog. -.-

Scientific, ne se zamaraj. Si se pronajdov vo tvojot post koga bev prva i ja.
Tochno e deka se mislish sebesi za mng pametna (onoj pat na temata za yahya kemal priemniot bese sigurna deka kje zemesh stipendija). Glup chovek mozhe i kje saka da se druzhi so tebe. Pameten choek kje te proceni deka ne si popametna od nego.
Kako i da e, drushtvoto ti e nebiten faktor u zhivotot. Tolku ti se bitni muabetite so niv? Ne mozham da mu se iznachudam na tvojot intelekt...Muabetot ne treba da ti bide neshto najbitno kaj edno drugarstvo. Otvorenosta e kluchna stvar. Ako oni reshile da ogovaraat so tebe, znachi imaat poverenje vo tebe, a ti mislish deka se glupi. Wow, kakva drugarka!
Bidi iskrena so niv. I mene mi smetaat ogovaranja, ama jas ne glumam i ne ogovaram. Ako sakash promena, pochni od sebe.
Ako si vo Skopje, bi cenela edno kafe so devojka koja ima iskustvo so ekstazi. lol. ( :

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.822
Поени од реакции
1.578
Искрено седам и се чудам како да почнам затоа што навистина незнам каде ми е проблемот и грешката. Важам за тип кој збори и тоа доста не е важно само ако можеш да ме слушаш , но кога станува збор за да се направи чекор или приод кон девојка и да и се пуштам работите не одат баш како што треба секогаш завршува како не си мој тип , премногу си добар , многу збориш и слично. Немам многу пријатели едноставно неможам да се вклопам во друштво некое стално или пак не викат кога излегувата , а многу од нив се и со женски и едноставно понекогаш јас се повлекувам се чуствувам како вишок во такви некој друштва кога само јас сум таму сам. Незнам запознавањата никогаш не ми се проблем но девојките не ме сакаат како некој со кој би биле во врска туку само како пријател и незнам ( можеби е за во љубовни проблеми извинете). Во последно време ме напуштија и луѓе кои многу ми значат а ги сметав како подобри пријатели ниту чао за крај а камо ли нешто повеќе едноставно ги снема. Зошто ли имам впечаток дека почнуват сите да ме избегнуваат?

Kajgana Shop

На врв Bottom