Што според Библијата кажува Бог за оние кои за време на брак се заљубиле во друга личност?

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Знае Мики колку се, нели Мики?
Да бе DBack, ево, Симболот од верата вели: „...една (!), света (1), Соборна (1) и Апостолска Црква (!)....„

Така, обиди се да изброиш колку Цркви има....А има онолку Цркви, колку што има и Христоси! Еден Е Христос, една е Црквата Христова! А то шо разно-разни маалко-мангупски друштва себе си е именуваат за „црква„ и лукaво се кријат зад крстот, тоа е саде уше една измама од лукавиот!

Према томе DBack, ја вела дека НЕ ЗНАЕШ колку Цркви има! Почни да броиш!

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
Sto veli, uste li ne znaete sto veli Biblijata za toa, smrt odma javno besenje ili ne kako bese kamenuvanje do smrt, no batali sto veli vie kako hristijani kamo da se rakovodite po toa a uveliko se ima sex van brak SVET BRAK VO CRKVA i posle varanje e kako moze toa? epa vaka oni ne se hristijani poso neli toa bilo pred 2000 godini i sea ne vazi vise taka da ne znam zosto uopste se deklariraat kako hristijani koga samite vikaat e toa ne vazi vise posto toa bilo pred 2000 g, a starite mudrosti na Vedite i budizxmot bile uste postari pa sto ima vrska toa, nego zatoa mene mi smetaat hristijanite zatoa sto ne go pravat ona sto go zboruvaat, a Bog rekol ako me sakate pazete gi (praktukuvajte gi) moite zapovedi1 Znaci lugeto (hristijanite) ne go sakaat bog bidejki ne gi praktikuvaat negovite zapovedi!

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Да бе DBack, ево, Симболот од верата вели: „...една (!), света (1), Соборна (1) и Апостолска Црква (!)....„

Така, обиди се да изброиш колку Цркви има....А има онолку Цркви, колку што има и Христоси! Еден Е Христос, една е Црквата Христова! А то шо разно-разни маалко-мангупски друштва себе си е именуваат за „црква„ и луакво се кријат зад крстот, тоа е саде уше една измама од лукавиот!

Према томе DBack, ја вела дека НЕ ЗНАЕШ колку Цркви има! Почни да броиш!
38000 and counting...

Секој ден по една нова христијанска црква. „Раскол“ не ни почнува да го опишува она што му се случува на христијанството.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
38000 and counting...

Секој ден по една нова христијанска црква. „Раскол“ не ни почнува да го опишува она што му се случува на христијанството.
Стварно не си знаел да броиш, 37999 христијански цркви се fake, само една е вистинската....... неговата (на Мики1) :p

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Стварно не си знаел да броиш, 37999 христијански цркви се fake, само една е вистинската....... неговата (на Мики1) :p
Ц, не е „мојата„, туку е „Христовата„. :p :)
--- надополнето: Jun 30, 2011 9:00 AM ---
38000 and counting...

Преиспитај се самиот:
1. Колку вистини можат да постојат едновремено?
2. Колку лаги можат да постојат едновремено?

...и ќе Ти текнит оти е саде една Црква вистинита, а све друго е „фејк„, демонска подвала за неупатените.

Член од
15 октомври 2010
Мислења
835
Поени од реакции
155
38000 and counting...

Ако сака нека има и милион, тоа не го менува фактот дека само една може да биде Христовата Црква:

10 Браќа, ве молам, во името на нашиот Господ Исус Христос, сите вие да сборувате едно и исто, и помеѓу вас да нема делење, туку да бидете доединети во еден дух и во една мисла.
11 Оти од домашните на Хлој чув за вас, браќа мои, дека помеѓу вас имало карање.
12 А ова ви велам, затоа што еден од вас вели: "Јас сум Павлов", друг: "А јас сум Аполосов", трет: "Јас сум на Кифа", а друг: "Јас, пак, Христов".
13 Па зар Христос се раздели?

Сега вас ве прашувам, ако има 38000 цркви, дали има и 38000 различни Христоси?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Да, има. Макар да е поточно дека не постои ниеден ама е се измислени 38000 различни Христоси.

Ај сега вратете се на темата

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Нема што ти мене да ме прашуваш, прашај било кој од 38000-те деноминации и секој од нив ќе ти каже дека неговата е вистинската црква.

Еееееј, триесетиосум илјади!!!!

Нема поголем раскол во историјата на човештвото!!!

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Има бе, как немало! Ево на пример, сите атеисти се сагласни дека се атеисти, ама секој атеист има поинакво видување на атеизмот од другите атеисти! :ROFLMAO:

Колку атеисти-толку атеизми! Поголем раскол-здравје!

А то шо велиш дека имало миљон различни рисјански цркви, то само по себе е доказ дека лукавиот точно знае каде да „удри„-таму каде за него (за лукавиот) е најопасно место! Зашто лукавиот не „удира„ на шинтоизмот или на будизмот и не ги „раскупуса„ на делови? :confused:

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Има бе, как немало! Ево на пример, сите атеисти се сагласни дека се атеисти, ама секој атеист има поинакво видување на атеизмот од другите атеисти! :ROFLMAO:

Колку атеисти-толку атеизми! Поголем раскол-здравје!

А то шо велиш дека имало миљон различни рисјански цркви, то само по себе е доказ дека лукавиот точно знае каде да „удри„-таму каде за него (за лукавиот) е најопасно место! Зашто лукавиот не „удира„ на шинтоизмот или на будизмот и не ги „раскупуса„ на делови? :confused:
38.000 (триесет и осум илјади) различни христијанства во светов денес.

Атеизмот е еден. Тоа е тврдење кое гласи Бог и божества НЕ ПОСТОЈАТ.

Во атеизмот нема варијанти, нема подгрупи, нема филозофија, нема ритуали, песнички или трансвеститски гардероби. Атеизмот е состојба на свест.

Христијанството, иначе, го има во 38.000 варијанти поради тоа што во својата основа тоа е компилација од религиозни мотиви повторно и повторно узурпирана од институции (правни лица - фирми) кои имаат за цел ПРОФИТ.

Токму затоа и толку е подложно на расколништво. Добриот бизнис секогаш го следи силна конкуренција.

38.000!!! Е ТОА е конкуренција!

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
!
Па и ја то велам: атеистите се согласни во својот атеизам, кој (атеизам) сведен на атеиситички Н.З.С. би гласел: „...Не верувам дека постои Бог....„. Но!. Она во кое атеистие се „какофони„, тоа е прашањето, т.е. одговорот: во што атеистите веруваат? А веруваат во распон од „...верувам во себе...„ па се до „...има нешто...„ и токму таа разноликост од ставови, која пати од субјективизам, ги чини атеистите најрасколна заедница од индивидуи!

Член од
15 октомври 2010
Мислења
835
Поени од реакции
155
Нема што ти мене да ме прашуваш, прашај било кој од 38000-те деноминации и секој од нив ќе ти каже дека неговата е вистинската црква.

Еееееј, триесетиосум илјади!!!!

Нема поголем раскол во историјата на човештвото!!!
Абе секој може да си каже што си сака, ама дали кажаното ќе биде вистинито?
--- надополнето: Jun 30, 2011 11:49 AM ---
Епа по ова излегува дека и Христијанството е едно, оти нели сите Христијани веруваат во Бога.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Па и ја то велам: атеистите се согласни во својот атеизам, кој (атеизам) сведен на атеиситчки Н.З.С. би гласел: „...Не верувам дека постои Бог....„. Но!. Она во кое атеистие се „какофони„, тоа е прашањето, т.е. одговорот: во што атеистите веруваат? А веруваат во распон од „...верувам во себе...„ па се до „...има нешто...„ и токму таа разноликост од ставови, која пати од субјективизам, ги чини атеистите најрасклона заедница од индивидуи!
Тоа ги прави луѓе. Вас, расколништвото ве прави роботи. Без свое јас, без критички став - овца во едно од 38000 христијански стада. Што ќе ти каже попот - тоа е вистина. 38000 различни вистини и секој од вас мисли дека ја има единствената вистинска вистина. Смешно.
--- надополнето: Jun 30, 2011 12:16 PM ---
Абе секој може да си каже што си сака, ама дали кажаното ќе биде вистинито?
--- надополнето: Jun 30, 2011 11:49 AM ---

Епа по ова излегува дека и Христијанството е едно, оти нели сите Христијани веруваат во Бога.
Не излегува. Не се прави глупав со сила. Христијанства се 38000 (триесетиосум илјади) различни. Секој од вас мисли дека само неговото е вистинското. Каква какофонија!

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Тоа ги прави луѓе.
Не си ласкај...Не ги прави луѓе, туку ги прави „нешто„ кое е пониско и од бесловесно битие.
--- надополнето: Jun 30, 2011 12:21 PM ---
Вас, расколништвото ве прави роботи.
Напротив: роботи се оние поединци и колективи, кои кон нивниот бог се обраќаат со страв, а не се обраќаат личносно, како кон човекољубив Бог и Творец.
--- надополнето: Jun 30, 2011 12:22 PM ---
Без свое јас,
Тоа „јас„ е бааги гадна работа: ради тоа „јас„ отпадна еден ангел, кој ради тоа „јас„ посака да бидит на Божјиот престол.
--- надополнето: Jun 30, 2011 12:23 PM ---
без критички став
Верните го насочуваат својот критички став кон самите себе, а не кон богооткриените вистини.
--- надополнето: Jun 30, 2011 12:23 PM ---
Што ќе ти каже попот - тоа е вистина.
...што е саде Твој став...

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Me интересира зошто Бог(на Мојсеј тој) толку инсистирал на бракот.........

Kajgana Shop

На врв Bottom