Фан клуб: РК Пелистер

bitolcanec_1

ветеран од златното време
Член од
6 јуни 2011
Мислења
800
Поени од реакции
1.476
Мислам дека управата мора малку да побрза да го искристализира составот побрзо, оти треба да се почнат и подготовки, иако сега се одмори, али ако не е поагилна ке нема многу на пазарот играчи, плус треба детална програма за подготовки да се состави за да се воиграт сите овие играчи, јаки турнири, чести пријателски и.т.н., со еден збор се шо му доликува на еден сериозен клуб. Не знам само оти уште нема ништо официјално ниту со управа, управен одбор, претседател, спонзори малку да биди појавно па илјадници луѓе го чекаме секојдневно епилогот, прегладнети сме за информации а никој ништо не соопштува, почнува да се јавува и двоумење дали сето ова навистина е така (иако сум сигурен дека е;)).
Па ке чекаме изгледа до фамозниот 20 јули па да ги видиме момците во Младост:ROFLMAO:

Pelister 2008

Ветеран
Член од
28 ноември 2010
Мислења
1.047
Поени од реакции
554
Мислам дека управата мора малку да побрза да го искристализира составот побрзо, оти треба да се почнат и подготовки, иако сега се одмори, али ако не е поагилна ке нема многу на пазарот играчи, плус треба детална програма за подготовки да се состави за да се воиграт сите овие играчи, јаки турнири, чести пријателски и.т.н., со еден збор се шо му доликува на еден сериозен клуб. Не знам само оти уште нема ништо официјално ниту со управа, управен одбор, претседател, спонзори малку да биди појавно па илјадници луѓе го чекаме секојдневно епилогот, прегладнети сме за информации а никој ништо не соопштува, почнува да се јавува и двоумење дали сето ова навистина е така (иако сум сигурен дека е;)).
Па ке чекаме изгледа до фамозниот 20 јули па да ги видиме момците во Младост:ROFLMAO:
И мене баш ме интересира оти нема ништо само преку дневните весници дознаваме а никако некој од управата да излези да соопшти некаква вест...

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Не очекувајте да разберите нешто од новините, побрзо ќе се разбери тука на форумот одколку во весник
За Металург и Вардар секој ден исто па исто повторват, ние не му сме толку интересни и не пишат за нас...
Или чекат да му дајш некое евро па да пишат:confused:
Па овие од Спорт, 2 недели ништо немат напишано за Пелистер, само Вардар и Металург
МАКЕДОНСКИ Спорт?????
ПРЕПРАВАЈТЕ ГО ИМЕТО НА ВЕСНИКОТ ПОД ИТНО !!!!

Во врска со клубот
Потпишани се нови договори со повеќе од играчите што ги имавме
И највероватно Мите Караиванов ќе биди нов играч на Пелистер

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.382
Поени од реакции
5.484
Најверојатно и оваа сезона според мене ќе бидиме 3 место, гледано до сега според трансферите Вардар напрај подобра екипа од нас, а за Металург да не збораме и оваа сезона ќе бидат 1 место без пораз !!!
Со Вардар 2 дома ќе победиме, а 2 на гости ќе изгубиме ( ако биди вака тогаш ќе биди изедначено) а ако не ги победиме 2 дома, тогаш нема шо да бараме од 2 место оти Скопје тешко дека ќе ги победиме...
Со овие засилувања сакам само да одиме шо подалеку во КПК дури не стигниме да играме со Шпанците, Германците, така да очекувам првите 2 кола да ги поминиме...

Член од
2 декември 2008
Мислења
773
Поени од реакции
344
Најверојатно и оваа сезона според мене ќе бидиме 3 место, гледано до сега според трансферите Вардар напрај подобра екипа од нас, а за Металург да не збораме и оваа сезона ќе бидат 1 место без пораз !!!
Со Вардар 2 дома ќе победиме, а 2 на гости ќе изгубиме ( ако биди вака тогаш ќе биди изедначено) а ако не ги победиме 2 дома, тогаш нема шо да бараме од 2 место оти Скопје тешко дека ќе ги победиме...
Со овие засилувања сакам само да одиме шо подалеку во КПК дури не стигниме да играме со Шпанците, Германците, така да очекувам првите 2 кола да ги поминиме...
Hold on :)
Со Вардар и Металург ќе играме само во плеј оф, ако не се пласираме во регионалната. Ако нема ништо од тој турнир (шо е највероватно) и ако играме само во нашата лига и во КПК. Плеј оф ако биди по една полуфинале и финале тогаш ништо не се знај...
А и не сум баш многу многу воодушевен од екипата на Вујо, за мене оваа екипа што ја отпуштија им беше најјака од сите претходни и им требаја само 1-2 засилувања. Металург останва број еден фаворит, ама според мене ако се остварат сите најави за засилувања кај нас... тогаш мртва трка би требало да биди за титула.

^ Караиванов ќе биди топ засилување за нас, ако еден Ф. Лазаров се вклопи во екипата тогаш Мите ќе биди еден од најдобрите, добар е одбрана, напад има силен шут, солидно засилување (колку и да плукате за него тоа е тоа :p )

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.094
Поени од реакции
74.892
Hold on :)
Со Вардар и Металург ќе играме само во плеј оф, ако не се пласираме во регионалната. Ако нема ништо од тој турнир (шо е највероватно) и ако играме само во нашата лига и во КПК. Плеј оф ако биди по една полуфинале и финале тогаш ништо не се знај...
А и не сум баш многу многу воодушевен од екипата на Вујо, за мене оваа екипа што ја отпуштија им беше најјака од сите претходни и им требаја само 1-2 засилувања. Металург останва број еден фаворит, ама според мене ако се остварат сите најави за засилувања кај нас... тогаш мртва трка би требало да биди за титула.

^ Караиванов ќе биди топ засилување за нас, ако еден Ф. Лазаров се вклопи во екипата тогаш Мите ќе биди еден од најдобрите, добар е одбрана, напад има силен шут, солидно засилување (колку и да плукате за него тоа е тоа :p )
Не заебавај, мртва трка ќе имало. Зас квалитетот на вардар неможам да зборам многу пошто искрено сите овие засилувања ми се непознати, т.е. не сум ги гледал лично, освен Додер. Според статистикиве направивме одлична екипа. Лани проблемот беше што се шутери имавме во екипата, и се беа мрзливи играчи, освен Недовеза. Плус цела сеазона не ни тргна баш со тренерите, па верувам оваа година ќе биде подобро.
Но го забораваш Металург изгледа. Нема ни М од мртва трка да има, ќе не расплескаат и нас и вас без пораз;)
А и вие досега слабо се засилувате, ако почекате уште малку сите играчи ќе ви ги лапнат пред нос. Очекував подобри засилувања да имате. Со овие може да ни се приклучите во битката за второ место, но првото на Металург мислам дека е недопирливо...

Член од
2 декември 2008
Мислења
773
Поени од реакции
344
Не заебавај, мртва трка ќе имало. Зас квалитетот на вардар неможам да зборам многу пошто искрено сите овие засилувања ми се непознати, т.е. не сум ги гледал лично, освен Додер. Според статистикиве направивме одлична екипа. Лани проблемот беше што се шутери имавме во екипата, и се беа мрзливи играчи, освен Недовеза. Плус цела сеазона не ни тргна баш со тренерите, па верувам оваа година ќе биде подобро.
Но го забораваш Металург изгледа. Нема ни М од мртва трка да има, ќе не расплескаат и нас и вас без пораз;)
А и вие досега слабо се засилувате, ако почекате уште малку сите играчи ќе ви ги лапнат пред нос. Очекував подобри засилувања да имате. Со овие може да ни се приклучите во битката за второ место, но првото на Металург мислам дека е недопирливо...
Да ти кажам од прва, Вујо за мене е слаб тренер. Колку и да го величите и да го сакате, факт е дека ве има зезнато на неколку утакмици со Металург и со нас... Особено оние негови замисли со играч наместо голман во поле кога имаш предност :D. За мене лично оваа екипа што ја имавте беше отприлика некаде на некое рамниште со онаа кога беа Прибак, Радуловиќ... Едино бевте слаби на пикер и еден плејмејкер се бараше подобар. Имаме праено муабет и знам дека и ти не се согласваш со тактиката на Михајло за мењава по 15 играчи секоја сезона...

Металург, за мене и 20 титули да освојат ќе остани малска екипа. Едино добро што вадат по некој млад играч како Манасков, Кимовски... Имаат добра екипа да, ама можат мнооогу подобра да имаат со тие нивни финансии. Жалосно е што уште се потпираат на еден Миркуловски, В. Маркоски, козле-бозле, до скоро Ѓоргоноски и слични.
Факт дека екипа колку подолго игра заедно толку е подобра, ама нивна среќа што вие секоја сезона сте неуиграни а ние неамбициозни и парталави :D
Најлошо е што се толку комплексирани, баш читав на нивниот сајт генерален извештај за минатата сезона... Повеќе јадеа лајна дека вие сте поминале на среќа во европа и дека сте изгубиле сите утакмици од нив, отколку дека тие зедоја дупла титула и стигнаја до кај шо стигнаја во европа. После то ние сме им биле криви дека сме фрлале со тапани на нивната прослава. :D Па цацко ги тера да провоцираат, мислат кај нас театар е па ајде ќе плачиме сега...

Мое мислење, маалце од малце да се сјачаме ние да има барем за редовни плати и за подготовки, неколку засилувања, и одново се враќаат оние стари времиња... Полни трибини, еуфорија, урлање и на таа обична публика не донесоја толку далеку во европа неколку пати... Па сеа Металург не е Кил да неможиме да го стуткаме ;)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.094
Поени од реакции
74.892
Да ти кажам од прва, Вујо за мене е слаб тренер. Колку и да го величите и да го сакате, факт е дека ве има зезнато на неколку утакмици со Металург и со нас... Особено оние негови замисли со играч наместо голман во поле кога имаш предност :D. За мене лично оваа екипа што ја имавте беше отприлика некаде на некое рамниште со онаа кога беа Прибак, Радуловиќ... Едино бевте слаби на пикер и еден плејмејкер се бараше подобар. Имаме праено муабет и знам дека и ти не се согласваш со тактиката на Михајло за мењава по 15 играчи секоја сезона...

Металург, за мене и 20 титули да освојат ќе остани малска екипа. Едино добро што вадат по некој млад играч како Манасков, Кимовски... Имаат добра екипа да, ама можат мнооогу подобра да имаат со тие нивни финансии. Жалосно е што уште се потпираат на еден Миркуловски, В. Маркоски, козле-бозле, до скоро Ѓоргоноски и слични.
Факт дека екипа колку подолго игра заедно толку е подобра, ама нивна среќа што вие секоја сезона сте неуиграни а ние неамбициозни и парталави :D
Најлошо е што се толку комплексирани, баш читав на нивниот сајт генерален извештај за минатата сезона... Повеќе јадеа лајна дека вие сте поминале на среќа во европа и дека сте изгубиле сите утакмици од нив, отколку дека тие зедоја дупла титула и стигнаја до кај шо стигнаја во европа. После то ние сме им биле криви дека сме фрлале со тапани на нивната прослава. :D Па цацко ги тера да провоцираат, мислат кај нас театар е па ајде ќе плачиме сега...

Мое мислење, маалце од малце да се сјачаме ние да има барем за редовни плати и за подготовки, неколку засилувања, и одново се враќаат оние стари времиња... Полни трибини, еуфорија, урлање и на таа обична публика не донесоја толку далеку во европа неколку пати... Па сеа Металург не е Кил да неможиме да го стуткаме ;)
Се сложувам за тебе во првиот пасус, но тоа е тоа... :D
Ако си читал мои постови од времето кога замина Вујо ќе видиш дека го делам истото мислење со тебе. Неможам да му ги заборавам тие глупави егзибиции со менување на голманот со играч...
Кога дојде Савески многу се израдував, али човекот тотално се изгуби. Воопшто не успеа да го постигне тоа што мислев дека ќе успее да го направи, да ги среди психички играчите. И овој Перо беше катстрофа...
Лино едноставно не убива со таа неговата дефанзивна тактика. неможеме да дојдеме до изградена позиција, се бидејќи немаме пробивен играч, т.е. немавме во ланската сезона, играч како миркуловски. И на пикерската позиција бевме инфериорни покрај ракчевиќ. ќе видиме годинава, со поискусен Никола маркоски, со Стамате може ќе биде подобра ситуацијата. искрено ќе бев најрадосен ако дојдеше Столе Стоилов, но во последен момент пропаднаа преговорите. Очекувам годинава да блесне Филип Лазаров. редно време е маме му ебам. Ако и сега не се покаже, нека си стави крај на кариерата...
Мислам дека годинава ќе имаме подобар тим од лани. Премногу се гушевме во нападите лани. Тимот немаше никаква идеја, само шутеви на Резничек и недовеза. После живна играта со Грбовиќ пикерот, ама се тоа беа повремени блесоци.
Очекував многу поголеми засилувања од вас годинава. Мислев дека барем Недовеза и Маркичевиќ ќе ги соберете, или пак крилото Продановиќ од кај нас.
Го испуштивте и лазаров, кој колку толку е солиден играч.
Вистина е дека со малку пгоолем квалитет екипите ќе паѓаат во Битола, но ѓшто правиме на гостински терен? Реално со вакви состави ќе бидете топовска храна во Автокоманда, а не заборавај дека во плеј-оф дуелите они имаат предност на домашен терен (бар јас така мислам) така да нема многу простор за надеж...
Исто и нас може да не победите два пати во Битола, ама во Скопје нема што да барате...

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135

Ако се донесат уште 2 бекој можиме 2 место ако не нема шанса;)

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.467
Поени од реакции
8.594

30 JUNE 2011

Иако (не)очекувано Битола во наредната супер ракометна сезона ќе има две екипи. Покрај екипата на Пелистер за првпат Битола ќе ја претставува и екипата на РК Битола.

Еден од основачите на оваа екипа и актуелен спортски директор е Петко Босеовски, екс-ракометар на Пелистер, кој за трансформацијата на“Битола“ во суперлигаш вели:
-Пред да кажам за нашиот статус на суперлигаши би сакал за чи-тателите на Битолски весник да кажам некои работи за тоа како се формиравме. Екипата на “Битола“ е формирана пред неколку години со само една цел, а тоа е да ги “прибереме“ битолските млади ракометари кои потекнуваат од школите за ракомет, а кои немаат прилика веднаш да заиграат за Пелистер или некоја друга силна суперлигашка екипа. Тоа и го сторивме и по некое време видовме дека со ваква екипа на многу силни млади ракометари можеме да се носиме со најголемиот број екипи од Македонија. Во Првата лига одигравме одлично и ние како управа сме презадоволни од тоа како младите битолски ракометари се однесуваа во дресот на “Битола“. Одиграа одлично и мислам дека со нивното залагање на теренот заслужија едно вакво признание да играат во најквалитетната ракометна лига кај нас, вели Босеовски и додава:
-По формирањето на Регионалната лига ни се укажа прилика да заиграме во Супер лигата, и ние таа прилика не сакаме да ја пропуштиме. Сега во тек се подготовките за наредната наша прва суперлигашка сезона.
За тоа како се одвиваат подготовките за стартот Босеовски вели:
-Управниот одбор на “Битола“, одржа состанок и решивме да продолжиме по курсот што го имаме зацртано. Во “Битола“ ќе играат само битолски ракометари, а не од други градови, бидејќи мислиме дека овој град има потенцијал за две екипи. Во оваа насока сакам да кажам дека и тренерот кој треба деновиве да го назначиме би бил битолчанец, а размислуваме дали довербата да му ја дадеме на проверен битолски тренер или да одиме со некој ракометар кој би сакал да се докаже со оваа екипа. Кога ги споменав ракометарите можам да кажам дека во очекување сме на одлуката на Пелистер, кои нови ракометари ќе ги донесе и кои од сегашните ракометари ќе бидат слободни за ние да ги ангажираме. Мислам дека 3-4 ракометари од овој состав на Пелистер може да ги видиме во дресот на “Битола“.
Секако неизбежна тема е буџетот, односно како ќе се финансираат оваа сезона како суперлигаши.
-Ние остануваме со старите спонзори кои се со нас подолго време. Како на прво место би го споменал “Би-милк“, потоа “Јан-комерц“ и неколку помали фирми кои не помагаат. Ланскиот буџет кој го имавме беше околу 15.000 евра, а се надевам дека за оваа сезона ќе проектираме поголем буџет. Отворени сме за соработка со секој кој сака да помогне овој клуб да биде екипа која заслужено ќе го носи името Битола. Тука морам да споменам дека очекуваме поддршка и од Општината и градоначалникот, која оваа сезона што измина ја немавме. Ние оваа сезона ќе имаме од 18 до 20 ракометари со надеж дека финансиски ќе ја издржиме таа бројка, вели Босеовски и додава:
-Оваа не го велам случајно, туку затоа што во Управата на “Битола“ има луѓе кои го сакаат ракометот и сакаат да помогнат. Тука се претседателот на клубот, Златко Буревски, Јани Петровски, Злате Василевски и други кои и оваа сезона ќе бидат во раководството на “Битола“.
Пред неколку децении во Битола постоеше градското дерби меѓу Работник и Пелагонија. Дали е можна реприза на тоа сега меѓу екипите на Пелистер и Битола.
-Еден од мотивите кои се кај нас е да се докажеме и против екипата на Пелистер. Без разлика како ќе поминеме со останатите екипи, ние ќе се трудиме да не се посрамотиме против екипата на нашиот поголем брат Пелистер. Мислам без разлика на се двете екипи ќе имаат желба да се докажуваат пред битолската публика. На едната страна Пелистер со сите засилувања што ги најавува, а од друга ние со битолски ракометни имиња. Мислам дека нашиот мотив ќе биде поголем, а за резултатот е рано да се зборува, вели Босеовски.
За крајот каде се гледате по завршувањето на оваа сезона?
-Мислам дека имаме сили за 5-6. место иако одиме со цел да го обезбедиме опстанокот во Супер лигата, вели Босеовски.
пс.покрај сите опструкции од сите страни во Битола после неколку години ќе има градско дерби ;)дај боже некој да му помогни на ркБитола и да останат во лигата и следната сезона па да си имаме втор тим како што треба а не неи да бидиме втор тим на металург полека но сигурно се местат коцките и сега очекувам уште циле да влези во рфм и да го избркаатѕ на клоци михајло и да се среди се во ракометот во државата и Битола и се разбира се почесто да игра репрезентацијата во младост

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Добра анализа ...
Горе-долу се сложвам со мислењата...
Еве го моето мислење.....
Не мислам дека Пелистер засега зеде слаби играчи....напротив...
Како прво-голман од калибарот на Петар Мисовски...
Според мене Перо е еден од најдобрите голмани шо некогаш Македонија ги имала....
Уште од времето кога беа тандем со Ходик во Пелистер,како млад талентиран голман дојде во Битола,и дечкото блесна.....
Рамо до рамо со Дивиот и Борко во најмала рака....според мене и подобар...и не знам зошто не му даваат шанса во репрезентација....
+Тосето-Пелистер ќе има класа голмани.....
Чантурија е врвно крило,колку само јаки утакмици даде во Металург...одличен техничар,брз,одличен изведувач на пенали....
Засилување на место....
Овај младиот Милош Вујовиќ,има само 18 години и веќе е репрезентативец на Црна Гора,според некои бил огромен потенцијал...доаѓа по препорака на Џурковиќ...
Средниот бек Докич...единствено инфо за него-дека дал 12 гола на двомеч со некоја Скандинавска екипа....
Ќе го видиме шо играч е...
Ќе бидат тандем со Везениот....
Успеав да го зирнам на официјалниот сајт на шампионот Мојковац - пикерот Жељко Јачимовиќ.....
Искусен играч 31 година,доста корпулентен делува на сликите......
Ова се засилувања на место...на позиции каде фалеа и то како играчи...
Сега останува да се пополнат двете бековски шутерски позиции....НАЈВАЖНИТЕ....
Ако го лапниме Караиванов ќе биди добро...
Но пак ќе треба уште еден ,па и двајца на таа лева бековска позиција,Пецакот и можност уште еден искусен лев бек...
А десно ќе мора да се донеси левак,зошто само со Петровски ништо не прајме...
Ако се донесат овие играчи-Пелистер ќе има комплетен тим,покриен на сите позиции...
Колку ќе биди доволно да се замрсат сметките на Вардар,па и на Металург ќе видиме....
Околу Вардар...
Несомнено е дека имаат квалитет новите играчи..
Досега оваа тактика на комплетно менување на грото од тимот се покажа неуспешна...
+ Вујо на клупата...многу тешко........ќе видиме....
Металург го задржа речиси истиот тим од лани...
+Тројца нови бекови.....
Со оваа поставеност на работите тешко дека некоја екипа ќе брцни барем бод со Металург во таа плеј-офф лига....
Посебно нема шанса во Автокоманда...
Се додека е Лино тренер,Металург ќе толчи се пред себе....
Со малце надеж дека барем еднаш ќе паднат во Битола....
Сепак ќе биди доста интересно првенството....одамна немало три квалитетни екипи во лигата....
Металург е чекор пред Вардар,два пред Пелистер,дали ќе се намали разликата?

Pelister 2008

Ветеран
Член од
28 ноември 2010
Мислења
1.047
Поени од реакции
554
Навистина морав да го прокоментирам твоето мислење оти навистина е точно...ни ние ни вие не можиме моментално да им се спротивставиме на екипата на Металург..а за второ место кој ќе биди се е можно , можеби мотивацијата во тие моменти да одлучува... во секој случај респект за твоето објективно мислење!

Goebbels

Анархист
Член од
26 март 2011
Мислења
28
Поени од реакции
15
Прво, напорите на новата управа за донесените играчи треба да се поздрави, донесени се квалитетни играчи, а да се надеваме дека ќе донесат уште неколку добри за позициите шо ни се ’’слаби’’.
Второ, треба да се напрај некаков долгорочен финансиски план. Жртви мора да паднат, она шо се прај на задната врата за чкембари треба да престани, па екипи од типот на Портланд Сан Антонио, Загреб, Лемго имат дојдено и пола од навивачите карта не плаќат. Мислам нема смисла то, мора да се прекини. Една симболична сума од 50 денари секој можи да ја дозволи, плус му се помага на тимот со финансии (ама ако клат некоја глупа сума, од инает и кабадајлук нема да одиме на утакмиците, такви сме ние битолчани :) ). На барем 10 утакмици да биди полна салата ( 5000 луѓе ) ете ги 250000 денари, пола од она сума шо ја даде општината.
Трето, крајно време е да се отвори школа на Рк Пелистер, со деца од 8-9 години нагоре. Сите категории, освен младинци да плаќат членарина ( уште еден додатен извор на финансии ). Битола отсекогаш има ракометни таленти, македонски репрезентативци, од Б. Чурлевски, К. Поповски, А. Зарков, З. Димитровски, Диви, В. Темелков до Пецаковски.. Па и еден Кире Лазаров помина низ младинците на Пелистер, ако тој не е доволна причина за Пелистер да отвори сопствена ракометна школа, не знам шо можи да му го смени мислењето на управата..Ресен, град со 15000 жители да има 2 клуба ( Младост и Преспа ), со сопствени школи, срамота е Пелистер да нема школа и да се потпира само на купени играчи !

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Прво, напорите на новата управа за донесените играчи треба да се поздрави, донесени се квалитетни играчи, а да се надеваме дека ќе донесат уште неколку добри за позициите шо ни се ’’слаби’’.
Второ, треба да се напрај некаков долгорочен финансиски план. Жртви мора да паднат, она шо се прај на задната врата за чкембари треба да престани, па екипи од типот на Портланд Сан Антонио, Загреб, Лемго имат дојдено и пола од навивачите карта не плаќат. Мислам нема смисла то, мора да се прекини. Една симболична сума од 50 денари секој можи да ја дозволи, плус му се помага на тимот со финансии (ама ако клат некоја глупа сума, од инает и кабадајлук нема да одиме на утакмиците, такви сме ние битолчани :) ). На барем 10 утакмици да биди полна салата ( 5000 луѓе ) ете ги 250000 денари, пола од она сума шо ја даде општината.
Трето, крајно време е да се отвори школа на Рк Пелистер, со деца од 8-9 години нагоре. Сите категории, освен младинци да плаќат членарина ( уште еден додатен извор на финансии ). Битола отсекогаш има ракометни таленти, македонски репрезентативци, од Б. Чурлевски, К. Поповски, А. Зарков, З. Димитровски, Диви, В. Темелков до Пецаковски.. Па и еден Кире Лазаров помина низ младинците на Пелистер, ако тој не е доволна причина за Пелистер да отвори сопствена ракометна школа, не знам шо можи да му го смени мислењето на управата..Ресен, град со 15000 жители да има 2 клуба ( Младост и Преспа ), со сопствени школи, срамота е Пелистер да нема школа и да се потпира само на купени играчи !
Потполно си во право
А за ова со младите категории - пионери, кадети е во план да се отворат школи, па ќе видиме шо ќе биди...
И на младите категории да се постават тренери некои поранешни играчи како Кире Поповски Златко Димитровски, Заре

Член од
10 декември 2010
Мислења
110
Поени од реакции
63
Значи во врска со картите за Чкембарите,од ова сезона што помина во пракса е и на задна да се наплаќа за обичните утакмици беше по 20 денари а за големите натпреваеи 50 денари.Е сега во договор со управата тие пари останват за групата,и се користат за гостовања изработка на транспаренти кореографи...сите сакате Чкембари да имат убави транспаренти кореографи да се прават ова она ама сето тоа чини пари и мора да се финансираме од негде.Јас како подобро упатен ви кажувам дека тие пари од карти шо се вадат не покриват ни 50% од трошоците за групата.Пример за купот беа направени 400 маици ко ги разделивме на тие шо купија карта од Чкембарските,е маицата беше поскапа од картата :))) значи на секоја утакмица ни следуват 500 карти а во продажва остануват уште 3000 карти,значи не треба да замервате чкембарите толку чкембарите онолку плаќат,за нашите бенифици сме заслужиле и тоа салам сме заслужиле,самите кажвате дека пола утакмици досега Пелистер ги добивал и ке ги добива благодарение на навивачите.
Иначе и сакам да искажам големо задоволство од досегашните засилувања и се надевам на допокривање,квалитетно,и на бековските позици па потоа одиме заеднички и зошто да не и кон титулата,а во автокоманда ке му се истовариме 4/5 буса па ке му создадеме на металург и поголем притисок одколку во младост.

Kajgana Shop

На врв Bottom