Скапи испити и често повеќекратно полагање за возачка дозвола

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.593
Поени од реакции
14.409
Ја положив се на прва, али за среќа ми се погоди една друга комисија, тие буткаа само ако направиш грешка, а таа другата стандардната комисија, е тие маме ебаваат, и да не направиш никаква грешка, ти кажуваат у лице дојди си нареден пат не може се на прва.

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.812
Поени од реакции
1.562
Тотално точно јас полагав гратска 6 пати а возам од 13 години добро двапати стварно имав грешка но првиот пат кога полагав немав ниту една грешка излегува комисијта од кола и вели : Дечково феноменално вози! Како управува , па како застанува ! Ама што му требаше на еднонасочнана улица да вози во крајна десна лента наместо во средна лента? Не положи! Иструкторите велеа дека имале лимит по 2 на ден пуштале а другите ги бутале

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Велите како... Ова е јавна тајна, сите го знаат а никој ништо не превзема. Кога се сака се се може. Што знам можеби со зголемена инспекција на комисијата, па дури сум мислел и на порадикални мерки со телевизии (емисии од типот на Код, Во центар да се заинтересираат за проблематикава). На ова мора да му дојде крајот. Јас сум силно уверен дека може.

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.812
Поени од реакции
1.562
Велите како... Ова е јавна тајна, сите го знаат а никој ништо не превзема. Кога се сака се се може. Што знам можеби со зголемена инспекција на комисијата, па дури сум мислел и на порадикални мерки со телевизии (емисии од типот на Код, Во центар да се заинтересираат за проблематикава). На ова мора да му дојде крајот. Јас сум силно уверен дека може.
Ќе биде во стилот за корупција ан факултетите и високите професорски палти и после ќе искочат професорите и ќе кажат тоа не е точно и бидејќи оштетените во нашата држава се плашат да зборат јавно а уште помалку правно да го терат сето тоа работите ќе останат исти. На пример излезам јас со изјавава дека комисијата го прави тоа и тоа е дадено на А1 ( на пример) следниот ден на Сител ќе тврдат дека ме плаќа опозицијата за тоа! Многу сме поделени во сите свери за да дејствуваме за да се смени нешто

Член од
14 август 2010
Мислења
104
Поени од реакции
22
abe luge ne se lazete deka namerno butkaat. imam eden drugar koj stvarno prekrasno vozi da ti e merak da se vozis so nego i toj si pomina na se od prva. zasto ne go butnaa??? tie so gi butnale sigurno napraile neso pogresno ne se lazete. ali poubavo vaka da e strogo otkolku kako porano i pijano i slepo dobiva vozacka. zaradi takvite so ke zemat vozacka a ne znae da vozi se gubi covecki zivot ili samite ke poginat ili ke utepaat nekoj drug... zatoa jas gi podrzuvam ovie drzavni komisii site sto ne znaat da vozat OUT od soobrakaj

Lucio

титула по желба
Член од
26 јуни 2006
Мислења
871
Поени од реакции
41
Ја полагав градска 3 пати. Првите 2 пати имаше една комисија, третиот пат друга. Кога видоа рекоа: „Што така ти на трет пат?“
А првиот пат кога ме соборија реков: „И кај згрешив толку?“ и овој едниот ми вика: „Абе можеше да поминеш ама и ние треба да живееме.“ o_O

Член од
7 мај 2007
Мислења
318
Поени од реакции
99
Глупости... Кога те паѓаат ти кажуваат кога и како си погрешил така да нема врска муабетот дека нарочно паѓале... И факт е дека колку и да знаеш убаво да возиш, пред комисија, од трема, сите се склони кон правење грешки.

Член од
14 август 2010
Мислења
104
Поени од реакции
22
Ја полагав градска 3 пати. Првите 2 пати имаше една комисија, третиот пат друга. Кога видоа рекоа: „Што така ти на трет пат?“
А првиот пат кога ме соборија реков: „И кај згрешив толку?“ и овој едниот ми вика: „Абе можеше да поминеш ама и ние треба да живееме.“ o_O
pa ti mislis deka tie clenovi na komisijata ne zimaat plata ako ne butnat nekoj??? niv im e glaje dali ti ke polozis ili ne vazno tie ke si zemat plata na 1-vi

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Искрено не би рекол дека е фабрика за пари... денешнава младина е навикната да има 5-ки од 1-во одделение до 4-та година. Незнаат да се соочат со реалноста малку посериозно и да принзаат дека незнаат да возат. И сите зедоа возачки ебаго. Слепо, сакато, неписмено, оди од прва полага се. А незнај како да ја запали колата. Мислам еј, стварно не е некоја научно фантастична технологија, коли се. Со давање на возачка на некој недоветен се загрозуваат сите учесници во сообраќајот.

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Југославијо вратисе со твоите тестови за возачка...

Gunner4ever

Vive la France
Член од
14 ноември 2009
Мислења
663
Поени од реакции
130
Jas od 4ta poloziv aj prviot pat da radi greska moja ama drugite pati za nisto me butkaa i normalno na 4t pat si stegnav dve caski rakija top voznja doaga da mene mi vika cestito ama si piel be coek, mu vikam eee butkate radi pari a ne dali e prvo ispraven da vozi ili ne samo gleate pari da zemate, nesto promrlja so navednata glava i si otide

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
e pa ednostavno ke si zamislis deka si sam vo kola.nema zasto da te fati trema
А ти уствари имаш полагано!? o_O
Јас кога полагав градска прв пат од 22 (така нешто) кандидати, 3-4 максимум положија (знам затоа што последен полагав и си се изнагледав нервозни фаци дента). Сега или нешто не е во ред со комисијата или многу лоши возачи се погодивме тогаш :D. Вториот пат со различна комисија си немав проблеми.

A

Auditore

Гостин
Ако имаш врски секако дека нема да бидеш тој на кој ќе печалат пари на тој начин, ама под врски не подразбирам да те пушти да положиш иако не знаеш во петља да се уклучиш, или да се паркираш рикверц.
Јас уште немам полагано за авто, знам да возам, а кога ќе дојде време за полагање(6 месеци) решен сум да седнам и сериозно да си ја сфатам работата за полагање па да не ми требаат ни пари ниту ништо, ако сум чист - ништо не ми можат.

Mj

Маестро
Член од
25 јануари 2008
Мислења
754
Поени од реакции
212
Па ако размислите малку повеќе постои едноставен начин како да ги заебете од комисија ако ве бутаат без причина. Телефонот и пушти record. После ако навистина речат дека ве бутнале заради некоја банална причина или како што има напишано Lucio за да имаат од што да живеат вие ќе го имате како доказ. Чао пријатно.

Kajgana Shop

На врв Bottom