Зошто интелигентните луѓе се понесреќни?

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
Инаку еден од проблмите на интелегентните е што убаво ја разбрале пораката на сликата:СЛЕПЕЦОТ ГИ ВОДИ СЛЕПЦИТЕ.Затоа интелегентните луѓе се ПОНЕСРЕЌНИ!.200805~1.JPG

Зошто размислуваат повеќе од потребното. А помалку живеат и дејствуваат.
Според мене...

Кај нас на пример има многу прост народ... и интелегентните луѓе се понесреќни бидејќи се дискриминари од простиот народ... За прост народ ги сметам луѓето кои немаат некое нормално однесување (типичен пример СЕЉАЦИТЕ) плукаат на улица, влечат патики по улица, фрлаат ѓубре кај што ќе им текне, пуштаат гласно музика од мобилен, се заебаваат со постари лица и ред други работи...

Размислуваат и анализираат премногу, се чудат како некој би можел така непромислено да реагира на се.Затоа тие луѓе повеке страдаат.

Ја злоупотребуваат својата интелегенција, постојано докажувајќи дека СЕ, нема смисла, додека ситните задоволства им поминуваат пред очи...

мислам дека интелигентните луѓе се несреќни затоа што не знаат како сексуално да ја задоволуват партнерката и не ме чуди што повеќето сопруги/жени како се задоволува со молери,автомеханичари,базенџии па дури и ѓубретари но само ако има совршено тело како атлет:icon_lol::icon_lol::):):poss:

Митови бе....

И покрај унификацијата сепак се менуваат стандардите...ма имаш милион тестови за интелигенција,башка не е конкретизирано дали овде станува збор само за Емоционалната.

Ова е МИТ-цел АЈ КЈУ е Булшит-поделбата на луѓето по тој основ е расистичка или во најмала рака затскриен нацизам по ајкју основ.

Здравеј:vozbud:

Најинтелегентните, како и најјаките ја пронаоѓаат среќата таму каде што другите би ја пронашле само катастрофата: во лавиринтот, во строгоста према себе и према другите, во трудот. Аскетизмот кај нив е природен, инстинктивен и потребен.
(Ниче)

Премногу размислувања, барања на нешто подобро и секогаш има нешто др на ум ..отколку да мисли на самиот

Ako inteligencija e sposobnost za snaodlivost togas ne se inteligentni tie sto ne uspeale ( definiraj Uspeh)
no pod inteligencijja se podrazbira visok inteligencija na smetka na jacina na volja
i zatoa najpoznatite slikari umetnici poeti ne bile sposobni za prakticen zivot
ili da ne bile aristokrati nisto ne bi uspeale bidejki oni samo za toa gi biva oni se genijalci
a kaj ke najdes tolku umni luge za da se prodava tvojot proizvod?
zatoa sekogas uspeva onoj koj proizveduva ona sto se bara na pazarot
no, zatoa i se svercuva oruzje, zeni i droga
bidejki toa se bara!!!

нема на што да се радуваат...
неинтелигентниот чека и се радува да постане интелигентет:)

Koлку ја дознаваш поентата на животот, толку сфаќаш дека нема поента. Толку сфаќаш дека се е бесмислено, и безредно.
КОлку сакаш да доведеш нешто во ред, толку се ствара безредие.
Како што рекол буда, (Wisdom is a pain) мудроста е страдање, затоа поинтелегентните луѓе се понесреќни.

Koлку ја дознаваш поентата на животот, толку сфаќаш дека нема поента. Толку сфаќаш дека се е бесмислено, и безредно.
КОлку сакаш да доведеш нешто во ред, толку се ствара безредие.
Како што рекол буда, (Wisdom is a pain) мудроста е страдање, затоа поинтелегентните луѓе се понесреќни.

А од кога тоа среќата е мерило за нешто добро?Ремек делата не настанале затоа што авторот бил среќен и летал со еднорози на виножита.Има нешто убаво и во таа меланхолија што е нонстоп присутна кај луѓето што многу мислат на се и сешто.

Затоа што бараат смисла во се што ќе направат и пред да направат нешто размислуваат сто пати. За разлика од попростите кои прават многу непромислени работи, ама некогаш им пали тоа и им носи среќа :)

Cause they think too much :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom