Црна Ружа

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Па ако си интелигентен нема ваљда да дозволиш да ти го перат мозокот не? А ова во Гевгелија што се случило држи вода!
па зато бе.. јас ќе им ги земам парите а тие нека пробуваат што сакат..

Член од
6 октомври 2008
Мислења
1.884
Поени од реакции
2.088
пред неколку часа се вртив од Гевгелија и таму дознав дека 2 члена од сектата се фатени. Инаку се започнувала така што членовите од сектата бираат посебно интелигентни деца и им даваат по 40 000 денари и потоа им го перат мозокот дека откако ке се самоубијат им претстои многу убав живот и слични приказни,на секој 100ти ден мора да се самоубие дете а доколку не се самоубие тие доагаат кај него дома и му ја убиваат фамилијата пред негови очи.Тоа е се што знам за таа секта затоа што дете кое е член на сектата учи во гимназијата во ГВГ со моја братучетка.Секое дете кое е член на сектата на половината има истетовирано црна ружа.
Ако нешто повеќе дознаеш за секташите и воопшто за тоа што се случило таму да пишеш! :D

K

kalimer0

Гостин
40.000 од каде им се тие пари? Кој стои финансиски зад Црна ружа?

Член од
23 јуни 2011
Мислења
569
Поени од реакции
339
Црна Ружа е секта за која се смета дека за прв пат во Македонија била формирана токму во Скопје уште во ’90-тите години. Отпрвин броела неколку членови а потоа придобивале и други членови. Оние кои сакале да бидат дела од оваа секта требале да пијат некаква крв. Според неофицијални информации таа и денеска постои и брои околу 300 членови. Имаат различни ритуали меѓу кои најгрозоморен е ритуалот кога пред некој од големите Христијански празници (Велигде, Бадник, Божиќ и сл.) убиваат некој член од групата. За тоа кој член ке биде убиен одредуваат според тоа кај кого ке се падне ружата. Во оваа секта сметаат дека личноста ке има подобар живот после смртта.

V

Vollstandig

Гостин
Да потпадниш по овие глупави влијание треба да си дефинитивно си малоумен.
Каков “болји живот“ какви глупости, па добро не ми е јасно можи еве има страв народот од тие секти и глупости, али шо ќе ти напраат ако не се замешаш со нив, ништо!
И што е најбитно, повеќе работи околу тоа се мит и фантазија на луѓето него ли што е докажано, дека идат дома и ти ја убиваат фамилијата малце потешко, шо не убиства откријани се низ светот, па не ќе ги откријат нив кој и да се сторителите.

Секој мит е полувистина е сеа, за црна ружа дека така ленсо заведуваат членови, тоа е малце друга приказна, не може некој да те заведи од одма мораш да имаш некоја корист, како лицава што велат им давале по 40.000 денари, валјда некој страден за пари ќе најдат некој малоумен некој навистина затапен.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
569
Поени од реакции
339
Да потпадниш по овие глупави влијание треба да си дефинитивно си малоумен.
Каков “болји живот“ какви глупости, па добро не ми е јасно можи еве има страв народот од тие секти и глупости, али шо ќе ти напраат ако не се замешаш со нив, ништо!
И што е најбитно, повеќе работи околу тоа се мит и фантазија на луѓето него ли што е докажано, дека идат дома и ти ја убиваат фамилијата малце потешко, шо не убиства откријани се низ светот, па не ќе ги откријат нив кој и да се сторителите.

Секој мит е полувистина е сеа, за црна ружа дека така ленсо заведуваат членови, тоа е малце друга приказна, не може некој да те заведи од одма мораш да имаш некоја корист, како лицава што велат им давале по 40.000 денари, валјда некој страден за пари ќе најдат некој малоумен некој навистина затапен.
Па сега дека нема ништо да му направат ако не влезе во нивната секта не сум баш најсигурна. Ке му се закануваат ке најдат милион начини за да го придобијат. Посебно ако им фалат членови ке направат се за да се зголеми бројот во сектата. А тоад дека ке му ја убиваат фамилијата не верувам дека е така, како што рече ти кои и да се ако извршат ваков злостор сигурно ке бидат најдени. Можреби не кај нас во Македонија, но оваа секта постои и во В.Британија и во многу држави низ светот, нема шанси да убијат и да останат неказнети.....

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Ич не верувам во вакви работи. Не дека не постојат секти, ама па сега дека се самоубиваат членовите од к*рташак или ако одбијат ќе им убијат членови на семејството, ептен ми звучи на ефтин* холивудски хорор :D
А ако има и мал дел вистина од ова што се шпекулира за сектава, мислам дека заслужено се самоубиваат!

*под ефтин мислам на кич и без идеа :)

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Ич не верувам во вакви работи. Не дека не постојат секти, ама па сега дека се самоубиваат членовите од к*рташак или ако одбијат ќе им убијат членови на семејството, ептен ми звучи на ефтин* холивудски хорор :D
А ако има и мал дел вистина од ова што се шпекулира за сектава, мислам дека заслужено се самоубиваат!

*под ефтин мислам на кич и без идеа :)
Сам себе убијал :D Сами ке си се истребат :D
А за верување, верувам дека постојат вакви ствари, кај мене у комшии има една адвентистичка црква, која не знам на кој начин функционира, ама јас си ја сметам за секта.
Имам слушано дека многу луѓе што се самоубиле припаѓале на ваква секта, ама колку се тие гласини точни, не знам :)

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Сам себе убијал :D Сами ке си се истребат :D
А за верување, верувам дека постојат вакви ствари, кај мене у комшии има една адвентистичка црква, која не знам на кој начин функционира, ама јас си ја сметам за секта.
Имам слушано дека многу луѓе што се самоубиле припаѓале на ваква секта, ама колку се тие гласини точни, не знам :)
Баш тоа ми беше муабетот :D

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.001
Поени од реакции
83.384
Црна Ружа е секта за која се смета дека за прв пат во Македонија била формирана токму во Скопје уште во ’90-тите години. ...
Можам рука у огин да стаам дека се појавија уште у 80-ти.

Член од
28 јуни 2011
Мислења
414
Поени од реакции
163
Ме интересира како броела 300 членови во деведесетите. Нели на секои 10 дена по 1 се самоубива?
Инаку да ви раскажам јас нешто. Кога бев четврто одделение едно девојче од мојот клас не беше на школо а другарка и и рече на наставничката дека главата ја болела на отсутното девојче. Мојата фамилија се пријатели со нејзината фамилија и другиот ден дојдоа на гости кај нас и почна да раскажуват од почеток. Татко и рече дека братот и сестрата на женаму му барале 500 евра за накит. Тој немал појма дека се во секта но незнам како беше..не се сеќавам отишле во црква каде биле братот и сестрата па пробал да ги одведе дома а тие се спротиставува ле и на сила ги одвеле а другите членови на сектата во црквата имале некаква моќ (незнам како ја нарече). Кога ги одвел во неговата куќа тие се закануваље на неговата фамилија и цел ден ги држале киднапирани. Сестрата го треснала внучето т.е синот на мајката на мојата школска и така цел ден биле киднапирани а незнам како се спасиле. Инаку бившите членови од таа секта (братот и сестрата) сега се пак во добри односи со фамилијата на мојата школска. Чудно? :confused:

S

smexy

Гостин
Ширачи на вакви квази учења треба да бидат прогонети од земјата.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
569
Поени од реакции
339
Ме интересира како броела 300 членови во деведесетите.
Не пишав дека броеле 300 членови во ’90-тите год. туку пишав дека денеска се смета дека бројат 300 члена, читај малку подобро :D
--- надополнето: Jun 29, 2011 2:39 PM ---
Ширачи на вакви квази учења треба да бидат прогонети од земјата.
Да но не е еден или двајца за да ги прогонат ги има илјадници :)

Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209
99,9% по нашки (или 102,3% по системот на Амди Кока Кола) самоубиствата во религиозните култови се поврзани со финансии....односно во само 0,01% случаи водачот на религиозниот култ врши самоубиство (најчесто групно)....во сите останати на самоубиство се наведуваат членови кои најмногу финансиски го поткрепиле религиозниот култ....

....шемата е едноставна.....ви ветуваат се и сешто...прекрасен живот без страдање, без нервози, без стрес....за возврат вие треба да ја потпомогнете организацијата за да можат да спасуваат и други души...не само вашата....арно ама подобриот живот го добивате после смртта....доколку наседнете и направите голема донација (пари, имот)....ги исполнувате сите услови и слободно може да му ставите крај на својот живот...и да почнете да го живеете поубавиот.....(се разбира за да не се предомислите и ја повлечете донацијата)

РАЗБЕРЕТЕ ВЕЌЕ ЕДНАШ....НЕ ПОСТОИ ДРУГ ЖИВОТ...ГО ИМАТЕ САМО ОВОЈ...И ОБИДЕТЕ СЕ ДА ГО ПРОЖИВЕЕТЕ НАЈДОБРО ШТО МОЖЕТЕ....ВЕРУВАЈТЕ ВО ШТО САКАТЕ...НО РАЗМИСЛУВАЈТЕ СО СВОЈА ГЛАВА....НИКОЈ ДРУГ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ГРИЖИ ЗА ВАШАТА ДУША ПОДОБРО ОТКОЛКУ ВИЕ САМИТЕ.....

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Јас имам чуено дека играле оро без музика со тенџериња на главата и после секој десетти чекор викале „опа иха“ и оној што ќе заборавел да викне (или ќе се збунел) го ставале во машина за перење и го пуштале на центрифуга. Опасна секта буууу

Kajgana Shop

На врв Bottom