Фан Клуб: Челзи

Член од
24 јуни 2011
Мислења
20
Поени од реакции
14
najjaki sme :D se nadevam deka sega koga kje se selam kje im otidam na utakmica :D ... aaaa odvaj chekam.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
VITESSE FRIENDLY CANCELLED

Posted on: Mon 27 Jun 2011

Chelsea can confirm that the pre-season match against Vitesse Arnhem, scheduled to be played on July 9, has now been cancelled.
The club would like to apologise to fans that were planning on attending the match in Holland next month.
A full refund will be given to those Chelsea supporters who have bought match tickets, and the club will be in contact with those fans over the coming days to arrange this.
Chelsea also extends an apology to Vitesse Arnhem for this cancellation.
The remainder of the club's pre-season matches remain unchanged. Chelsea will play an away game against Portsmouth on July 16 before heading to Asia for matches in Malaysia (July 21), Bangkok (July 24) and Hong Kong (July 27 and 30). Chelsea will also play Scottish champions Rangers on August 6 in Glasgow.

Само не пишува зашто откажале.

Член од
31 мај 2011
Мислења
211
Поени од реакции
75
^ По желба на Боаш, немал време да го спреми тимот...А баш сакав да ја гледам. :)

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
^ По желба на Боаш, немал време да го спреми тимот...А баш сакав да ја гледам. :)
Па пријателска е, кој курац, немал време да го спреми ...

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.757
Поени од реакции
52.725
Трансферот на Торес предизвикува многу шпекулации сега. Вчера имаше дека ќе праќаме понуда до Тотенхем за Бејл и Модрич, и дека од Барса ни одбиле понуда од 27 милиони за Виља. Денес од Сантос викаат дека има 5 клуба кои се спремни да го платат Нејмар, а до пред неколку дена викаа дека се заинтересирани само Челзи и Реал ама дека нејќат да платат 40 милиони.Исто рекоа и дека ќе платиме колку што треба за Санчез и дека Боас веќе 3 пати разговарал лично со него. А и Кол ќе одел во Реал, а од таму ќе сме го земеле Рамос, и Галатасарај го бараат Дрогба плус 7 милиони за Арда Туран. Со Лукаку се изгледаше договорено, ама нема ништо повеќе од една недела. Можеби Лукаку не е во плановите на Боас.Исто така и трансферот на Фалкао бил готов и требаше вчера да се официјализира, ама ништо од тоа.

И сето ова е само почеток, не очекуваат уште многу (бесмислени) шпекулации. Се надевам дека ќе се направат добри трансфери и дека Боас ќе биде успешен во Челзи.

Сегашниот тим:

Голмани: Чех, Хиларио, Трнбул
Одбрана: Босингва, Фереира, Иванович, Тери, Луиз, Алекс, Кол
Средина: Лампард, Бенајун, Есиен, Рамирес, Малуда, Микел, Жирков
Напад: Дрогба, Торес, Анелка, Стариџ, Калу

Како и МекЕкран, Какута, Ван Анхолт

Брума ќе оди на позајмица, а и Борини сигурно ќе си оди. Со овој тим нема шанси да се освојуваат титули. Јас би ги продал Босингва, Фереира, Малуда и Анелка. За десен бек може ВДВ, За Кол доколку му треба одмор или се повреди, според мене достојни замени се Ван Анхолт и Бертнард. Во средината треба да се земе Модрич или Пасторе, и некое крило. Јас сум за Санчез, ама мислам дека ќе заврши во Барса. Се спомнува и Мутињо од Порто. За напаѓач не сум сигурен. Сакам Стариџ да игра, а ако се донесе уште еден напаѓач, нема шанси да добива доволно шанси.
--- надополнето: Jun 28, 2011 5:46 PM ---
Па пријателска е, кој курац, немал време да го спреми ...
Он сметал дека ќе нема доволно време за подготовки со тимот. Си ја знае работата, за секоја одлука си има причина. Мислам дека Абрамович ќе му даде повеќе слобода, и баш затоа очекувам успех.

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Chelsea aim to keep Didier Drogba from the clutches of Мarseille Blues to offer striker a one-year contract extension,as he is entering the final 12 months of his contract with the club.

Мислам дека треба да остане во тимот уште 1-2 сезони,само ке мора да се навикне на клупата.. За негов долгорочен наследник го гледам Фалкао од Порто...

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
па со носењето на легенда од Челси незнам колку е тоа неочекувано али сепак одличен потек е мада ја би го донел Зола (y)

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Jaс неби му се мешал во работата, имам впечаток дека дечкото знае што прави и има поголема слобода да речеме од анчелоти, се гледа во тоа што на Анчелоти ми гу отпуштија Вилкинс без негова согласност и се отиде у курац, додека Боаш сам си го бира стручниот тим и фубдалерите и затоа мислам дека ке е поуспешен од Анчелоти, и можеби Зола е легенда на Челси како фубдалер, но можеби нема квалитет за некоја улога во тимот на Боаш!!!

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.849
Поени од реакции
11.509
Chelsea aim to keep Didier Drogba from the clutches of Мarseille Blues to offer striker a one-year contract extension,as he is entering the final 12 months of his contract with the club.

Мислам дека треба да остане во тимот уште 1-2 сезони,само ке мора да се навикне на клупата.. За негов долгорочен наследник го гледам Фалкао од Порто...
Најбоље напаѓач ever во премиер! Жал ми е што не заигра за Манчестер, ама сепак респект за говедово, гол машина е мамата негова :D и со закаснување, честито Боаш и нека не изводи фантом_икс дека сега не сте врвна екипа :LOL:

A

Auditore

Гостин
Се повеќе и повеќе ми се допаѓа работата на Боаш откако дојде во Челзи.
Донесе легенда на Челзи за да му биде помошник, истотака добар тренер кој оствари голем успех во ВБА, сигурен сум дека ќе бидат добар тандем.
Истотака го назначи и Холанд од резервниот тим за негов асистент кој негува ептен напаѓачки фудбал, кој беше прикажан преку игрите на резервите, исто така добар потег.
Сега не знам тој Суса и Роча колку се добри, но кога Боаш ги одбрал нив сигурно се добри.

F

fantomX

Гостин
Најбоље напаѓач ever во премиер! Жал ми е што не заигра за Манчестер, ама сепак респект за говедово, гол машина е мамата негова :D и со закаснување, честито Боаш и нека не изводи фантом_икс дека сега не сте врвна екипа :LOL:
Ај да видиме, можи и во право да си...
Голмани: Чех, Хиларио, Трнбул
Одбрана: Босингва, Фереира, Иванович, Тери, Луиз, Алекс, Кол
Средина: Лампард, Бенајун, Есиен, Рамирес, Малуда, Микел, Жирков
Напад: Дрогба, Торес, Анелка, Стариџ, Калу
Како и МекЕкран, Какута, Ван Анхолт
Голмани: еден врвен голман со врвен талент и двајца опиноци кои можат да бидат максимум број 4 во клуб ко Челзи.
Вкупно: Нешто над просек.

Одбрана: еден десен бек со просечни дефанзивни и малку надпросечни офанзивни способности како и трајно оштетени колена; друг десен бек со обратни карактеристики од првиов како и трајно поминати добри години; добар дефанзивец за десно и централно, нешто надпросечен но не врвен; former great, за жал и натаму е главен; ко бајаги врвен талент, иако никогаш нема да се реализира во врвен дефанзивец, можеби врвен последен везен; добар squad member, инаку добар, нешто надпросечен дефанзивец; 30-годишен лев бек кој се чуствува како да има 45 години.
Вкупно: Добро. И ништо повеќе. А било, и можи да биди многу поарно.

Средина: апла former great, треба на клупа да окапи, ама не е тој крив, да не должам; евреин, former...нешто; расипана бајадера; добар копач; добар, просечен левак, одлична тимска опција но кај нас, ете, е една од главните ѕвезди; талентирано дрво, можда и биди нешто од него; Т`га за Русија.
Вкупно: Дури и фановите на Челзи се смеат на комично-трагичната лакрдија од средина на Челзи.

Напад: животно, би било фантастично кога би влегол во ротација со некој вистински ѕвер од напаѓач во вистинскки години каков шо немаме; види аватар, расипан и скршен ролекс, нема поприкладна слика за него; изгубен алибаба, во времето, во просторот, а и пошироко; о-големиот англиски талент, тури му пепел ко уште не ја користи десната нога а и „силната“ лева му е просечна; просек, јебига, чудо е како опстојува во овој клуб а и рака на срце има свои моменти.
Вкупно: Крајно неприродна и неизбалансирана ситуација.

И ај да собериме се сега бе другарче манс, шо би рекле за тимов? Ни Сент Андре ни Санто Роберто се волшебници. Уствари, чекај малку, шо подразбираш ти под врвна екипа? Ако за тебе врвна екипа е тим со квалитет за 4 место со можност за едно погоре или подолу, тогаш да, Челзи е врвна екипа. Ама работите се поинакви другарче, и проблемот не е во копилето бразилско шо две години не заебава или Кур Агуеро или некој сличен, проблемот е внатрешен и сметам дека Абрамович почна да го решава - паразитите АУТ (Арнесен, Инглиш, Клеман (а имав надеж за овај) и уште многу други). Само истото не се случува и со играчите, попроблематично е со нив, ама можи да тргни и то. А сега, работите се лоши.

Kajgana Shop

На врв Bottom