Зголемен бројот на странски туристи во Охрид за 20 проценти

• Креатор на темата Креатор на темата THE_CHOSEN_ONE
  • Време на започнување Време на започнување
а мори сестро,свесна ли си што пишуваш,кај нас ќе краделе демек во Гејада не се крадело..пратиш малку вести за да ми кажеш која земја околу нас е банкротирана и од кој причини?!?!?!тебе ако не ти се оди на езеро и скапо ти е,немораш,никој не те присилува но немој да кажуваш соништа на другите...
Гледам дека си поштена и сакаш само во поштена земја да си го поминеш одморот(Гејада):confused::mad:
--- надополнето: Jun 26, 2011 11:14 AM ---

што да им се наполни,кога се банкрот..но важно да се напише нешто
прочитај си ко кометраот и свати кој е потиштен! инаку:::ич не ми е битно мене кој што како..јас за моите пари сакам убав одмор а во Охрид не го добивам, а политиката ама ич не ме интересира, си го живеам мојот живот

прочитај си ко кометраот и свати кој е потиштен! инаку:::ич не ми е битно мене кој што како..јас за моите пари сакам убав одмор а во Охрид не го добивам, а политиката ама ич не ме интересира, си го живеам мојот живот
ало,ова не е политика него економија и читај,читај,читај,сфати,сфати,сфати па одговор,одговор,одговор

Олку странски туристи во Охридов немало од времето на Југославија.Хотеливе во Охрид стварно понудиле евтини аранжмани.Се надевам ја научивме лекцијата и оваа година е само почеток на развојот на туризмот.Инаку бројот на најавени Холанѓани веќе се зголеми од 8800 на 14000.

Како прво, Охрид беше празен викендов.
Како второ, 25 евра од соба (20 на попуст демек) во приватно сместување, воопшто не е намалување на цените.
Баталете муабетов.

Не одам во Охрид ни под разно. Златни плажи во Грција на море. Нека ги средат цените малце па можеби ќе размислам за доаѓање.

Како прво, Охрид беше празен викендов.
Како второ, 25 евра од соба (20 на попуст демек) во приватно сместување, воопшто не е намалување на цените.
Баталете муабетов.

Да не не си бил во Охрид?Вистина се високи цените,ама ова ко од памет да го истресе.

Во Охрид, вчера. И таа беше цената, 25 евра ја издаваме собава од ноќ, ама еве на вас (дека сме им биле симпатични можеби) за 20 евра од ноќ ќе ви ја издадеме.

Во Охрид, вчера. И таа беше цената, 25 евра ја издаваме собава од ноќ, ама еве на вас (дека сме им биле симпатични можеби) за 20 евра од ноќ ќе ви ја издадеме.
Цццц не им идат паметот!!!

Во Охрид ако немаш пријатели и да те остает да спиеш скапо ќе си поминиш.
Цените во моментов на све, храна, превоз, ноќевање се минимум 50% поголеми од реалната а да не зборвам за во август.
А и искрени да сме, плажите во Охрид не се ништо посебно за да морат да се ојт таму.
А и хотелите, 70% од времето на Тито се.........

25е од ноќ во приватно сместување:confused: Пред некоја година со 500че од ноќ ќе поминеше маж, жена и дете.
Сеа на дечиштава шо идат 600 од чоек им барет. :eek:

Јас од Охрид сум ама ако не се менит нешто не ојме далеку.

Олку странски туристи во Охридов немало од времето на Југославија.Хотеливе во Охрид стварно понудиле евтини аранжмани.Се надевам ја научивме лекцијата и оваа година е само почеток на развојот на туризмот.Инаку бројот на најавени Холанѓани веќе се зголеми од 8800 на 14000.
Ohrigjani sea se na test -treba da se potrudat da im ponudat extra uslovi -oti ochi nema da im vidat povtorno .
Kojznae shto sve ne im se nudelo preku reklami pred da dojdat- ne smeat da bidat vo nikoj sluchaj izlazhani .

Во Охрид ако немаш пријатели и да те остает да спиеш скапо ќе си поминиш.
Цените во моментов на све, храна, превоз, ноќевање се минимум 50% поголеми од реалната а да не зборвам за во август.
А и искрени да сме, плажите во Охрид не се ништо посебно за да морат да се ојт таму.
А и хотелите, 70% од времето на Тито се.........

25е од ноќ во приватно сместување:confused: Пред некоја година со 500че од ноќ ќе поминеше маж, жена и дете.
Сеа на дечиштава шо идат 600 од чоек им барет. :eek:

Јас од Охрид сум ама ако не се менит нешто не ојме далеку.

Точно,нашиве 'газди' се со мисла да створат кеш со нешто од пред 30 години.Лани случајно паднав во муабет со една постара жена (Македонка од странство) и рече последно бев овде (мислам на одреден автокамп) пред 24 години и ништо не е сменето.Освен вработените.
Ретки се тие шо мислат во стилот "Да инвестирам 30 посто од добивката од годинава ,за следната да имам подобар објект и понуда и да извам појќе кеш".
Ама најголем дел се од тие со размислувања да им ги земиме париве на луѓево сега,па другата година ќе дојдат други да ги лажиме.Ама многу луѓе се изгореа во Охрид,лани беше најмизерната сезона од ко памтам.Се надевам им дојде барем малку паметот на хотелскиве "бизнисмени".

зимата бев охрид онака службено и случајно го подслушнав муабетот на тројца охриѓани, и пази муабетот.лани слабо поминавме оваа година треба да ги зголемиме цените за да надокнадиме.
да си пукниш од мака.никако да сватат дека границите се отворени , агенциите вриштат имаш избор каде сакаш, а овие ке ги кревале цените. а башка и езеро си е езеро па макар и охридско.плажи ич водата камен , а и како душман те гледаат .абе мизерија жива
ама тоа е .инаку цените реално во приватено сместување каде газдата ти го гасне бољерот за да не потрошиш вода, каде го делиш купатилото со цела куќа а спијаш во собата каде си ги чуваат зимските алишта треба да биде не повеќе од 150 денари максимум пошто за 300 денари имаш грција топ аранжмани.сега не мразеле не нејкеле ама јас на одмор одам 10 дена годишно а за на бали бали немам,
албанија уште е рано нека се средат, црна гора не ме бендиса башка и табиетот им е ист , хрватска скапо, бугарија и турција далеку ми е некако.
п.с и во нашиот дел одам хехехехе

албанија уште е рано нека се средат, црна гора не ме бендиса башка и табиетот им е ист , хрватска скапо, бугарија и турција далеку ми е некако.
п.с и во нашиот дел одам хехехехе

Албанија се веќе средени (нормално и кај нив постојат некакви ситници),Црна Гора си се ок,за љубезноста на Турците да не зборвиме.Единствено Хрватска е малку посолено.
Можда несвесно,ама вака твојов муабет испадна Гејлада е се супер,а другиве сите со некоја мана.

Албанија се веќе средени (нормално и кај нив постојат некакви ситници),Црна Гора си се ок,за љубезноста на Турците да не зборвиме.Единствено Хрватска е малку посолено.
Можда несвесно,ама вака твојов муабет испадна Гејлада е се супер,а другиве сите со некоја мана.
за вкусовите не вреди да се расправа, ама во глобала зависи што бараш од одморот.
од сите овие само не сум бил хрватска и турција ( на одмор мислам) и според мене ако си сингл и си за провод тогаш бугарија (несебар во случајот) мислам е сосем во ред или барем беше , немам веке неколку години одено сигурно се цените кренати ама сепак се трпат.ама далеку е имаш многу пат а за со деца да ги малтретираш во автобус толку време греота се.за фамилијарно онака да се одмориш мислам дека грција е сосем во ред ако не ја сметаме политиката. ама и да ја сметам и да имам избор меѓу охрид и грција ич нема да се думам.до толку охрид е мизерија, батали политика , дури не сватат дека е пазарна економија и дека границите се отворени и дека не се ама баш никаква конкуренција и дека се лимон табиет секое излетничко место ке ми биде подобро од таму.а ако разговараме за пари и јас знам кај е убаво ама ко се нема се нема тоа е.

Arke Fly-TUI AIRLINES ќе долета во Охрид
icon_at_textsize.gif

arke.jpg
Холандската инвазија на Охрид продолжува со несмален интензитет. Еден од најголемите светски тур-оператори, TUI, oд утре започнува со директни летови од Амстердам за Охрид што ќе ги реализира Arke Fly-TUI AIRLINES.

Холандските гости кои ги има во се поголем број на охридската ривиера ќе бидат сместени во хотелите Белви, Гранит, Инекс, Милениум Палас, Тино, Ривиера, Дрим и Макпетрол, како и во Вила Александар, каде веќе се извршени голем број резервации.

- Аранжманите во соработка со TUI ги реализираат „Каратанова турс“ и „Генерал турист“, а целта е да се воспостави директна авионска линија од Амстердам до Охрид во текот на целата година, ни изјави туристичкиот менаџер Ана Чукалеска.

OhridNews​

30.06.2011 19:10​

Прочитана е : 277 пати​

© 2011 Ohridnews.com. Сите права се задржани.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom