- Член од
- 28 март 2006
- Мислења
- 17.804
- Поени од реакции
- 12.295
Да не ситничарам, но мислам дека Петар постапил човечки кога го прекорил...секој нормален човек ќе го укори својот пријател/учител доколку слушне слични зборови. Напразно е обвинет дека паѓа под влијание на сатаната, но ова се ваљда само финеси, не и суштината. Суштината е поврзана со претходното -дека Јуда не го предава (Betray) туку ја исполнува волјата Божја.
Марко 14:18 И кога беа прилегнати покрај трпезата и јадеа, Исус им рече: „Вистина ви велам, еден од вас - кој јаде со Мене - ќе Ме предаде.”
Сеуште ми се нејасни ставовите на евангелистите за улогата и ликот на Јуда...па и римјаните и сите оние кои го довеле Исус до крстот и до сето она што било исполнето, за што дошол Исус на земјата. Тие само ја исполниле волјата.
Марко 14:18 И кога беа прилегнати покрај трпезата и јадеа, Исус им рече: „Вистина ви велам, еден од вас - кој јаде со Мене - ќе Ме предаде.”
Сеуште ми се нејасни ставовите на евангелистите за улогата и ликот на Јуда...па и римјаните и сите оние кои го довеле Исус до крстот и до сето она што било исполнето, за што дошол Исус на земјата. Тие само ја исполниле волјата.