Ривер Плејт отпадна во втора лига, немири по улиците

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.501
Локација
Пустец
Пред малку, Ривер Плејт, 33 пати шампион на Аргентина, за прв пат во својата историја отпадна во втората лига.

Но, инциденти почнуваат да се редат еден по друг низ стадионот и низ улиците.

Линк за стрим

Ќе се фузираат со некоја екипа од некое аргентинско село, не се секирајте. :D
(секоја сличност со вистински личности и настани е случајна!)
за да се фузираат мора двете страни да се согласни,значи не е само до Ривер

ПА НЕЛИ БЕ НА РИВЕР ЗА ДА ОСТАНАТ ВО ПРВА ЛИГА ИМ БЕШЕ ДОВОЛНО И НЕРЕШЕНО НА ДОМАШЕН ТЕРЕН?

Штета што неам многу сообраќај за трошење да погледав малце од циркузов :D
--- надополнето: Jun 26, 2011 8:48 PM ---
ПА НЕЛИ БЕ НА РИВЕР ЗА ДА ОСТАНАТ ВО ПРВА ЛИГА ИМ БЕШЕ ДОВОЛНО И НЕРЕШЕНО НА ДОМАШЕН ТЕРЕН?

Изгубија првата 2:0

Играле плеј оф за да останат во лигата, првата ја изгубиле 2-0, денешниот реванш 1-1.

unconfirmed reports a River Plate fan has died inside the ground. Water cannons are being used

како нерешено,кога првиот натпревар го загубија со 2-0,можеш самиот да израчунаш со која разлика мораа денеска да победат

A гледате ли колку е чуден начинов за испаѓање
Relegation is based on an averaging system.At the end of each season, the two teams with the worst three-year averages are relegated, and the best two teams in the Primera B Nacional are promoted.
A ja се чудев како овие сеа се борат за останок кога знам дека и во двата дела од сезоната беа некаде на средина од табела, али еве, според овој систем биле на место кое води во бараж дуел за останување во лигата со тим од втората лига.

Им беше потребна победа од два гола, добро почнаа, али...
btw тој шо починал на стадион,најверојатно починал од срцев удар. :/ Единствен аргентински клуб кој играл во првата лига повеќе од 100 години последователно.

"Boca fans apparently organizing a march at 6:30 PM with white candles."

"Outside the ground is a war zone. Mounted police. Smoke bombs. Riots. Fans destroying the club's facilities. Setting fire to garbage bins..."

Нека не се секираат, ќе ја прошират лигата :D

негде про4итав дека кога се играат овие бараж средби за опстанок, секогаш екипата која се бори за опстанок во првата лига, е попривилегирана од екипата од втората лига која се бори за влез во прва.и затоа мислев дека на бока и е доволно и нерешено.зна4и ова го про4итав некаде одма после првиот дуел.

Ај ако гледаше некој и ако е информиран, ако може да ми каже кој беше човекот со жената и детето на трибина кој навивачите сакаа да го убијат на крајот. Јас прво помислив дека е претседателот на Ривер ама после видов дека претседател им е Пасарела.

Страотна глетка беше тоа, тројцата беа бутнати во еден ќош а разгневени навивачи маваа кон нив со се што им дојде до рака. На човекот едно време му се слоши а жената стоеше пред него како жив ѕид. Искрено многу жал ми падна. Само неколку навивачи ги разубедуваа своите ама малку беа на број и не можеа да се справат. Полиција, како и обично, секогаш кога е потребна, немаше.

Сега клубот ќе падне во рацете на градските власти, претседател на Ривер Плата ќе биде Маурицио Макри, градоначалникот на Буенос Аирес.
Ќе се направат клубови Ривер Плата 1901 и Ривер Плата 2011... трофеите и историските успеси ќе се пренесат на Ривер Плата 1901 и со заеднички договор со Јунион тие ќе им го отстапат своето место во првата аргентинска лига на новоформираната Ривер Плата 1901...
Барем така се постапува со „големите“ фудбалски брендови во факинг Македонија...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom