Како се ослободувате од бесот?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Медитирам во последно време.

Зависи ако некој е крив за тој бес што го чувствувам он го "јаде" ако сум сама крива легнуем преспијам и после сум ко нова

Во глобала (зашто не секогаш сум таква) пробвам да избројам до 175 и назад :nenene: се зезам бројам само напред и после прoбвам да сфатам која е причината шо ме изнервирала некоја ситоација,ако се работит за особа, сфаќам дека се работит за ментален хендикеп и сфаќам дека не вредит да се нервирам(исто ко некој да е болен од туберколоза и ќе ти е жал така ги жалам и ваквите особи ) а ако е случка тогаш се смирвам со то шо слушам музика и си замислувам кај шо лежам негде на море и вервам дека решението ќе си дојт...и си идат:vozbud:

идам на тренинг и ја исфрлам цела негативна енергија ...
или слушам музиак и пеам по дома :)

Преспивам и после сваќам дека се е ситница, ама тие ситницииииии некогаш ме вадат од такт и пак легнувам да спијам:pos2: и ко нова сум!

или че го исфрам бесот на некој....или нешо друго....

Ќе си пуштам музика за релаксација и ќе си медитирам, најдобар лек за мене за да се вратам у нормала и да си соберам позитивна енергија :)

Па правиме концерт со Џамироквај, а ако сум ептен бесен е ондах Џамироквај се само предгрупа на Рамштајн

• Ми се допаѓа
Reactions: Mj
Слушам хеви метал. Најмногу ме релаксира, ако си инервиран и слушаш медитативна музика уште полошо правиш поизбувлив си. Или во превод, на бесот со бес, на мирна реакција, со мирна музика, итн:-)

Е сеа вакво ослободување од бес немате видено, нели секој човек кога е изнервиран организмот му дава некоја реакција, да речеме еве пример животните, некои мократ, некои од страв дури и умираат, некои испуштаат невкусни мириси, кај човекот, дел од луѓето поцрвенуваат , некои се потат други се мочаат, е сеа најинтересното е што еден другар мој на нервоза се дуе во стомакот и испушта гасови:)
Значи ни црвенее ниту нешто друго се јавува како реакција али типот ненормално испушта гасови при бес..

Некогаш трчам на кеј да се издувам, некогаш пуштам бесни гитарски рифови за да се издувам исто. Горе-долу ова правам :)

Викам на цел глас АААА и толку! :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom