Rabrobil
Seduce and Destroy
- Член од
- 1 јули 2010
- Мислења
- 886
- Поени од реакции
- 294
I will. Twice.оди возисе утре во автобус
Епа се возев... еднаш. И се дупнав од смеење. 5ка, цел пат од ѓорче до ново лисиче. Често возењата во автобус знаат да бидат една цела посебна сторија... Имаше доста гужва, 80% пензионери. Успеав да си се пикнам во средината на автобусот, си стоев стуткан и се смеев. Прва ситуација, една пензионерка на друга и вика "ама добро не може ти на оваа страна со задникот, на другава страна со главата" загинав од ова DDDD Следна ситуација, друга со друга се кара за нешто, еднава и вика АЈ МОРИ ТИ ЕМ СЕДИШ ЕМ НЕ` РАСПОРЕДУВАШ, СЕДИ СИ МИРНА, па фатија муабети за нивните синови, ќерки, сопрузи, инфаркти имале... па на еднава и сметало дека другава била многу дотерана па ова она... комедии. Трета случка, девојче на 17-18 години наеднаш почна да плаче, онака без видлива причина.I will. Twice.
Да веруваш дека се, да веруваш....!Ваљда не се толку ментални старциве на ова горештиниве да се пикаат по автобус
Лесно пројдов вчера. Се возев у празен нов автобус. Клима пуштена, ладно внатре. МилинаДа веруваш дека се, да веруваш....!
И што го претставуваат ова како лоша вест ? Демек ние младите сме глупи што плаќаме карти, а некое старо дртало од 50 години што личи на 70 немора да плаќа. Не на секоаја втора, на секоја станица ако треба нека влагаат. Да се научи на ред овој простаклук у државава.
И јас не сфаќам кој е гревот тука? Се знае од која старосна граница си пензионер, ако е за тоа ајде нека почнат нека се возат и балетани и балерини што имаат бенефициран стаж до 40тина години или помалце, не сум сигурна, ќе треба 20 автобуси само пензионери да возат.И што го претставуваат ова како лоша вест ? Демек ние младите сме глупи што плаќаме карти, а некое старо дртало од 50 години што личи на 70 немора да плаќа. Не на секоаја втора, на секоја станица ако треба нека влагаат. Да се научи на ред овој простаклук у државава.
Објасни. На сајтот го има новиот летен распоред? Коа почна? И зашто побогу у лето немаат покасно автобуси од 11 саат, освен тие ноќните линии? Кој си легнува во лето пред 11 саат? Глупи се...Ме нервира новиот летен возен ред. Ем ги скратија автобусите, ем не се придржуваат на тајмингот што им го пишува на страната.