Македонско фудбалско првенство 2012/2013

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.242
Поени од реакции
46.590
Сајбер, нема ништо незаконско, ама вака да останеше Пелистер во лига или некој трет ривал на Вардар тогаш па ние најгласни ќе бевме, нели ? Или ќе се праевме наудрени ...
Најдена е дупка во закон, тоа никој не го негира, ама да бидеме реални и искрени, Вардар заслужи да игра една година во Втората Лига, или 2-3-10 сеедно, никој не може сега да знае колку би останале во втората лига, клуб кој е гордост на мак.фудбалот да остане во првата лига на ваков начин е премногу срамен потег и тоа не доликува на ваков клуб, долно е и се фрла кал врз името и реномето на овој клуб кое го создавал низ целата своја историја ...

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.069
Поени од реакции
74.743
Сајбер, нема ништо незаконско, ама вака да останеше Пелистер во лига или некој трет ривал на Вардар тогаш па ние најгласни ќе бевме, нели ? Или ќе се праевме наудрени ...
Најдена е дупка во закон, тоа никој не го негира, ама да бидеме реални и искрени, Вардар заслужи да игра една година во Втората Лига, или 2-3-10 сеедно, никој не може сега да знае колку би останале во втората лига, клуб кој е гордост на мак.фудбалот да остане во првата лига на ваков начин е премногу срамен потег и тоа не доликува на ваков клуб, долно е и се фрла кал врз името и реномето на овој клуб кое го создавал низ целата своја историја ...
Ќе ми беше сеедно брат, и самиот знам дека веќе традицијата во Македонија е ништо. Кој има пари ќе игра, кој нема пари ќе гние по третите лиги. И Пелистер да најде пари да си купи местото на Турново на пример, ќе бидам најсреќен на светот. Зашто би ми сметало???
Вистина е дека како група не го подржуваме ова, но колку повеќе гледам како некои фанови на екипи на кои истото им се случувало низ годиниве лаат како кучиња, да ти кажам ич не ми е гајле на кој начин ќе останеме во лигата. И сакам титула, доста ми се веќе порази. Младоста ќе ми помине а веќе десет години не сум се израдувал на титула на Вардар :D
Јак Вардар ќе донесе и посилна македонска репрезентација и радост за сите....
Сите викаат, е да испаднеше партизан или Ѕвезда во Србија, Хајдук или Димано во Хрватска ќе си играа втора лига. Ама нивната држава не дозволува криминал во тие тимови како што дозволи низ годините да се прави во Вардар. Сите фукнцуионери на Ѕвезда во затвор завршија. Секаде се фаворизираат тимовите кои имаат богата традиција и историја, само во Македонија тоа не е така (воглавно преку судиите, а во Македонија судиите се најголемиот ѓавол на Вардар во изминативе години). Тука се форсираа тој што има пари.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
Ќе ми беше сеедно брат, и самиот знам дека веќе традицијата во Македонија е ништо. Кој има пари ќе игра, кој нема пари ќе гние по третите лиги. И Пелистер да најде пари да си купи местото на Турново на пример, ќе бидам најсреќен на светот. Зашто би ми сметало???
Вистина е дека како група не го подржуваме ова, но колку повеќе гледам како некои фанови на екипи на кои истото им се случувало низ годиниве лаат како кучиња, да ти кажам ич не ми е гајле на кој начин ќе останеме во лигата. И сакам титула, доста ми се веќе порази. Младоста ќе ми помине а веќе десет години не сум се израдувал на титула на Вардар :D
Јак Вардар ќе донесе и посилна македонска репрезентација и радост за сите....
Сите викаат, е да испаднеше партизан или Ѕвезда во Србија, Хајдук или Димано во Хрватска ќе си играа втора лига. Ама нивната држава не дозволува криминал во тие тимови како што дозволи низ годините да се прави во Вардар. Сите фукнцуионери на Ѕвезда во затвор завршија. Секаде се фаворизираат тимовите кои имаат богата традиција и историја, само во Македонија тоа не е така (воглавно преку судиите, а во Македонија судиите се најголемиот ѓавол на Вардар во изминативе години). Тука се форсираа тој што има пари.
Хајдук пред 3-4 години требаше да иде во стечај,градот Сплит и Санадер(тогаш премиер и навивач на Хајдук) заедно со неколку луѓе блиски до власта го спасија клубот од распаѓање.Динамо имаше огромни долгови ,поголеми од на сите балкнаски клубови заедно,ама државата ги избриша долговите на сите клубови тогаш ради Динамо.Башка со дупка во законот,сега овој Динамо е наследник на трофеите од претходниоит (Кроатиа Загреб),а не ги наследува долговите од него.Таму не дозволуваат тие клубови ни да се борат за опстанок,а не па да испаднат или да се распаднат.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.544
Поени од реакции
29.116
И јас сум за втора лига, али Syn како што кажа самиот заслужи да игра, а Орце, Брацо, Гризли, Хари нели заслужија решетки?

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Не ми е јасно, воопшто.. Врз база на која основа Вардар остаува во прва лига !? Некој попаметен да ми објасни, оти ама апсолутно не ми е јасно, и како е возможно

Член од
17 август 2006
Мислења
1.531
Поени од реакции
123
Не ми е јасно, воопшто.. Врз база на која основа Вардар остаува во прва лига !? Некој попаметен да ми објасни, оти ама апсолутно не ми е јасно, и како е возможно
Pa gazdata na Miravci "nema pari" a i od partija mu e naredeno Vardar da igra na nivno mesto i toa e toa ;)

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Срамота е ако ова навистина се оствари ... доста е со фаворизирање и попуштање на одредени имиња во македонскиот спорт ... точно е дека ФК Вардар е бренд на македонскиот фудбал , но ова воопшто не е фер кон сите останати фудбалски клубови ... а не ми е јасна ни логиката на ФК Миравци во цела оваа работа ... ако е проблемот тоа дека немаат стадион кој ги исполнува условите за играње во Прва лига , тогаш може да играат во најблискиот град каде што има таков стадион ... ако ова што го пишува за Вардар е вистина , тогаш секој нареден прволигаш кој ќе отпадни во наредните години , ќе има апсолутно право да се буни и да бара останување во Прва лига ... ако е веќе така планот , тогаш нека ја направат Прва лига како што е НБА , па да нема отпаѓање и влегување во неа и да си играат нон стоп само истите клубови , а не вака да се фаворизираат одредени имиња ... СРАМОТА
Е во вакви моменти ми е срам шо сум Македонец !!! Баш во вакви.. Нејќам да се врати Пелистер во прва лига, и да бидат и Пелистер и Вардар... Сакам и Вардар и Пелистер да си играат втора лига, како што си заслужија во досегашната лига...

Па и Башкими пред 3-4 години откажа учество од сезоната, па на нивно место не влезе Шкендија !? Туку си остана во втора лига и годинава се шампиони...

Срамота за ФФМ и човекот кој ја води.. Загуби член од фамилијата и пак си е истиот гнилеж, кој ќе не труе веројатно додека да умри, а баш таквиите живеат до 101 година
--- надополнето: Jun 24, 2011 8:33 PM ---
Pa gazdata na Miravci "nema pari" a i od partija mu e naredeno Vardar da igra na nivno mesto i toa e toa ;)
Немам зборој, не знам.. Веројатно само кај нас, е ова... Ниту во Либија го нема.. А и што очекуваме кога земјата ни е во ранг на Сан Марино, Андора, Ерменија, Луксембург

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.544
Поени од реакции
29.116
Значи ништо не е платено, едноставно како Македонија Ѓорче Петров остана во трета лига така Вардар во прва лига, со ФУЗИЈА.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.988
Поени од реакции
16.426
Значи ништо не е платено, едноставно како Македонија Ѓорче Петров остана во трета лига така Вардар во прва лига, со ФУЗИЈА.
Фузија не е 2 клуба во 1?
А ко што читам Миравци ќе играат во втора лига, а Вардар 19 и некоја ќе играат во прва..не ми изгледа за фузија тоа.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.544
Поени од реакции
29.116
А ко што читам Миравци ќе играат во втора лига, а Вардар 19 и некоја ќе играат во прва..не ми изгледа за фузија тоа.
Значи Миравци го менува името во Вардар 1947, а Вардар во Миравци 1951. Со тоа што има договор направено и двата клуба да си ја задржат сета историја традиција и титули. Како што знам у Слога го променија името во Шкупи, ама пак постој и Слога, како тоа ? :)

Член од
14 март 2010
Мислења
16.988
Поени од реакции
16.426
Незнам како тоа.
Ама знам дека далеку од фузија е тоа.
Фузија е на пример Декамел фузираше со Вардар Неготино, и се викаше тимот Вардар Декамел и играше во втора македонска лига.. после фузирање веќе не постоеше Декамел, се растури, а опстои тимот на Неготино...и натпреварите ги играа на стадионот во Неготино.
А во вашиот случај и дватта тима си остануваат, како да не се случило ништо и не се играло првенството оваа година. ;)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.069
Поени од реакции
74.743
Епа паметњаковиќ Треска сега игра во четврта лига под името ФК Шишево...
Сите се пувате а никој нема врска.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.544
Поени од реакции
29.116
Незнам како тоа.
Ама знам дека далеку од фузија е тоа.
Фузија е на пример Декамел фузираше со Вардар Неготино, и се викаше тимот Вардар Декамел и играше во втора македонска лига.. после фузирање веќе не постоеше Декамел, се растури, а опстои тимот на Неготино...и натпреварите ги играа на стадионот во Неготино.
А во вашиот случај и дватта тима си остануваат, како да не се случило ништо и не се играло првенството оваа година. ;)
Сакаш да кажеш дека нелегално сме во прва лига?

Член од
14 март 2010
Мислења
16.988
Поени од реакции
16.426
Сакаш да кажеш дека нелегално сме во прва лига?
Абе да беше се легално, немаше да го прајме муабетот.
И немаше само на вас да ви е се во ред..а на останатите „фанови“ на Македонскиот фудбал да не му штимаат некои работи.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.069
Поени од реакции
74.743
Абе да беше се легално, немаше да го прајме муабетот.
И немаше само на вас да ви е се во ред..а на останатите „фанови“ на Македонскиот фудбал да не му штимаат некои работи.
Не ИМ штимаат пошто сите што се жалат си немаат врска од македонскиотн фудбал, туку прочитале на некој форум/ФБ, ФФМ го враќа вардар во прва лига и сега како божем се многу потресени...
Нема ништо незаконски тука!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom