- Член од
- 28 март 2006
- Мислења
- 17.804
- Поени од реакции
- 12.295
никој не рече дека е неопходна...Пума, навистина утнуваш муабети или пробуваш да навртиш нешто на друга страна?Добрина, човечност, љубезност, хуманост, искреност, солидарност сум нашла во многу атеисти. Пропаѓа муабетот дека само верата учи на тоа, па затоа е неопходна.
Темата е дали ќе го воспиташ детето според она во кое си убедена (конкретно против верите) или ќе го воспитуваш во повеќе области вклучувајќи ги верските вредности, материјалното и духовното...? дали ако си атеист ако те праша за некоја вера ќе му дозволиш да дознае нешто позитивно за неа или ќе го укопаш у старт? не е темата попот, неговите гаќи, глупавоста и објективноста...
--- надополнето: Jun 24, 2011 12:44 PM ---
добро бе, усери ја. Ти си прескокнал часот по логика или се праиш на... тарифникот ќе му го објасниш на детето? или ќе го воспиташ на твојата вера да цица крв од деца, да силува девици и да носи рогови, да прави магии и да делува насилно кон секој кој не те поштува?Па итекако има врска тарифникот со темава, затоа што убаво ја посочува лицемерноста на црквата. А јас сметам дека децата не треба да бидат подложни на институции кај кој лицемерието е нешто нормално.
Јас ќе му ги кажам своите аргументи зошто ги сметам религиите за погрешни, но нема да му наметнувам ништо, ако реши да верува, нека верува.