Зошто девојките не ги сакат добрите момчиња?

noodle ®

Teetleh
Член од
3 декември 2005
Мислења
1.527
Поени од реакции
257
Ме чудиш вака што размислуваш и очевидно не си единствена но мене ми е такво однесување несфатливо.

Зашто да се дистанцираш максимално од некој на кого му се свиѓаш ако не те напиња и сака да те дружи? Што ќар имаш од дистанцата, само ќе си загубиш добар контакт или евентуално пријател. Дали некој се надева или ќе се надева не е твој проблем туку негов односно нејзин :).

Јас напротив никогаш не сум се дистанцирал од девојка која покажала интерес иако не сум сакал врска туку баш напротив, ако ми е симпатична и фина за друштво максимално сум бил коректен и сум ја дружел, нормално под услов ако и она останала коректна со мене и покрај одбивањето :).

Некој да те сака е чест и уште да покаже желба да те дружи иако си го одбил бара и храброст и не гледам поента да се дистанцирам ниту пак сакам од мене да се дистанцираат кога не сум напињал и баш за тоа потенцирав дека е недостаток на храброст и незрелост.

Многу е за очекување дека згодна девојка и згоден тип ќе им се свиѓааат на повеќето другари и познаници и колку би било несериозно да ги откачиш сите од друштво само затоа што им се свиѓаш?

Јас така мислам но ете прифаќам дека има и различни ставови и карактери на кој самиот факт дека некој ги свиѓа а не можат да му возвратат им ствара притисок што го решаваат со комплетна дистанца и прекин на контакт.
Ти си добро момче. :) Ама, јас ја немам карактерната особина, не знам како вие ја нарекувате, да се чувствувам пријатно додека бутам длабоко у friend zone дечко што се обидува. :D

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Ти си добро момче. :) Ама, јас ја немам карактерната особина, не знам како вие ја нарекувате, да се чувствувам пријатно додека бутам длабоко у friend zone дечко што се обидува. :D
Воопшто не сум добро момче и кога би бил би значело да седам без женска до бесконечност а тоа немам никаква намера ;).

Освен тоа и не е така тешко да бидеш конкретен со твоите намери дали некој може или не може да се надева на нешто повеќе. Затоа постои корпа и корпа, едната е привремена и може да се смени во иднина додека е другата трајна и конечна. Чим ја дадеш конечната нема веќе надеж и стварно можеш да градиш пријателство ама како кажав многу зависи колку е личноста зрела и колку другата страна ти е битна како контакт. Ако не ти е битна едно чао пријатно, извини немам време завршува работа.

Мене во секој случај ми импонира кога и се свиѓам на женска и најмалку што можам да и пружам е моето пријателство а тоа со добрина нема многу врска туку со зрелост и со знаење како да постапуваш во ситуација кога треба вешто да балансираш помеѓу пријателство и свиѓање. Во секој случај на тој што те свиѓа му е потешко и зашто уште повеќе да му отежнувам ситуација.

Впрочем воопшто не ми се допаѓа помислата да останам без другарки а тоа би се случило кога би почнал да им се дигам, мафтам или да ги откачувам повеќето на кои сум им се свиѓал :).

Како и да е секој со свој стил на однесување, некој ги откачува свиѓачите а јас си ги задржувам за пријателки иако многу внимавам да не ги наведам на помисла дека некогаш ќе имаат шанса за нешто повеќе :).

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
I like it drsko.
За другиве женски не знам. Прашајте ги.

п.с. Тукатр кај си со ФРИЦЛ?!

п.п.с. Има мал милион теми на оваа тематика, само со различен наслов. xD
Leiden NL.
Џозеф...не го имам видено последно време...
Фрицл е во затвор каде тешко му поаѓа од рака да се одбрани од стотиците распалени жени кои го посакуваат неговиот....
Упаљач !?
Толку е обожаван од кохорти и легии жени што само дебелите затворски ѕидови се гаранција дека нема еден ден стотици мали Јозефчиња да шетаат по светот...
Инаку гледам темава...и шо ќе видам...
Гризење високонапонски кабли и јадење стакло се карактеристики на прав маж кого ќе го сакуфкаат многу жени.
Али киселини во желудник...јеби га...:D

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
ЖЕНИТЕ не ги интересираат мажи кои немаат скршен динар или се економски зависни,

Жените не им треба некој шо само ќе ги сака и биде фин со нив,

Жените нејќат досадни мажи кои немаат свој живот,обврски и права

Жените немаат потреба да живеат со мажи поради љубов и разонода,

Жените немора да имаат секс со еден маж,а да бидат врзани со него,

Жените само сакаат смисла во животот ,сродна душа и маж кој нема да им претставува проблем во нивниот ментален склоп .

МИСЛАМ дека сега ви е јасно ТИЕ се поголеми егоисти од нас ама и перфекционисти а имаат и други обврски во семејството ,куќата итн......................

Во секој случај се има смисла за нив па мора да има и за нас така ќе најдете права девојка .

Не мора да бидете лоши бидете строги и ќе ве ценат...............

E

elena.

Гостин
Знаете шо сакам? Вистински маж! Тоа е работата. Не дека нејќам романтични работи, туку мразам лигави мажи! Мразам некој шо цело време ќе ми оди по газот, некој шо цело време ќе прави се да биде по мое, некој кој нема да има свое ЈАС во врската и ќе го изгуби идентитетот попатно! Некој кој нема да ми одговори „Ќе одиме кај шо сакаш, срцка.“ коа ќе го прашам кај ќе одиме вечер. А и некој кој, по можност, ќе ми се обраќа некако покреативно, а не со ’срцка’. Ете тоа сакам. Можда и затоа сум сингл... А ако мажите со вакви карактеристики се лоши, may I have one, please?

T

Tetro

Гостин
Знаете шо сакам? Вистински маж! Тоа е работата. Не дека нејќам романтични работи, туку мразам лигави мажи! Мразам некој шо цело време ќе ми оди по газот, некој шо цело време ќе прави се да биде по мое, некој кој нема да има свое ЈАС во врската и ќе го изгуби идентитетот попатно! Некој кој нема да ми одговори „Ќе одиме кај шо сакаш, срцка.“ коа ќе го прашам кај ќе одиме вечер. А и некој кој, по можност, ќе ми се обраќа некако покреативно, а не со ’срцка’. Ете тоа сакам. Можда и затоа сум сингл... А ако мажите со вакви карактеристики се лоши, may I have one, please?
Прати ми CV по пп.
Ако не ги исполнуваш условите, жалам. ;)

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
не си ради тоа сингл, сингл си ради тоа што треба и некој тебе да те сака не само ти него да го сакаш.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.724
Поени од реакции
31.821
singl e od toa shto prochitav ., shto ni samata ne znae shto saka ., tolku raboti kontraverzi ispomesha za da bidat stokmeni vo edna lichnost ., ee da singl ke bidesh., ., - modus mortale ., ne sakale dechkovci shto bile fini., ., koga ke se osvestite od toj son ste ja fanale 30-kata ., pa posle drzh nedaj., aj gidi mladi ludi godini;)

E

elena.

Гостин
не си ради тоа сингл, сингл си ради тоа што треба и некој тебе да те сака не само ти него да го сакаш.
Можда сум сингл затоа што знам шо барам, ама не можам да најдам.

singl e od toa shto prochitav ., shto ni samata ne znae shto saka ., tolku raboti kontraverzi ispomesha za da bidat stokmeni vo edna lichnost ., ee da singl ke bidesh., ., - modus mortale ., ne sakale dechkovci shto bile fini., ., koga ke se osvestite od toj son ste ja fanale 30-kata ., pa posle drzh nedaj., aj gidi mladi ludi godini;)
Може да ми посочиш што е контроверзно во карактеристиките шо ги наведов?

Член од
22 септември 2010
Мислења
130
Поени од реакции
27
Сакам маж креативен и интересен и МОЈ :) само мој.
може ако се интересира за мене тогаш ке се потруди да ме разбере како и јас него...

T

Tetro

Гостин
Да ти го поделам постот малку и по секоја точка ќе ти кажам.
Знаете шо сакам?
  1. Вистински маж! Тоа е работата.
  2. Не дека нејќам романтични работи, туку мразам лигави мажи!
  3. Мразам некој шо цело време ќе ми оди по газот,
  4. некој шо цело време ќе прави се да биде по мое, некој кој нема да има свое ЈАС во врската и ќе го изгуби идентитетот попатно!
  5. Некој кој нема да ми одговори „Ќе одиме кај шо сакаш, срцка.“ коа ќе го прашам кај ќе одиме вечер.
  6. А и некој кој, по можност, ќе ми се обраќа некако покреативно, а не со ’срцка’.
Ете тоа сакам. Можда и затоа сум сингл... А ако мажите со вакви карактеристики се лоши, may I have one, please?
Еве што сакаш:
  1. Сите жени го чекаат вистинскиот маж, не си единствена. Кога ќе го најдеш, треба да познаеш дека е тој па да го земеш и да бегаш.
  2. Мразиш лигавење, а сакаш романтики. Ама умерено, тоа јасно.
  3. Мразиш некој цело време да ти посветува внимание, сакаш понекогаш да те одбива, да ти се спротистави.
  4. Некој шо цело време ќе прави се да биде по мое, некој кој нема да има свое ЈАС во врската и ќе го изгуби идентитетот попатно! - ете контра на се` спомнато погоре.
  5. Некој кој нема да ми одговори „Ќе одиме кај шо сакаш, срцка.“ коа ќе го прашам кај ќе одиме вечер. - Пак се враќаш таму кај што застана
  6. А и некој кој, по можност, ќе ми се обраќа некако покреативно, а не со ’срцка’. - Срцка е застарен збор, незнам кој уште го употребува? И на она "маче" изразот му опадна квалитетот одамна. :)

Ами пп не ми прати. Или поштарот ја загубил попат. :D

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.724
Поени од реакции
31.821
prirodata tuka gi zameshala prstite., loshi so loshi se baraat., a za dobrite koga toga ke se najde neshto., nekoj raritet i kvalitet vo ovoa ludo vreme;)

A

Auditore

Гостин
Глобално девојките ги сакаат добрите момци, зависно која девојка што подразбира под тоа добро момче.
Прашањето е што девојките подразираат под добри момци?
Потоа јас вршам сортирање на девојките во две групи: спонзоруши со сите подгрупи и домаќинки.
Според моето сортирање за спонзорушите добрите момци претставуваат оние со пари, автомобили и така натаму и тие си бараат такви добри момци а другите не ги гледаат.
За домаќинките, добри момци претставуваат дечки со добро изграден карактер, принципијелни момци, амбициозни со своето знаење и труд да стекнат богатство и пред се да бидат сериозни и фамилијарно ориентирани.
Спонзорушите тешко дека би прифатиле сиромашен амбициозен момак, доволно интелигентен да направи поголемо богаство отколку безмозочниот син на тато богаташ, тоа е, а доколку домаќинките не бараат таков тип, но ако најдат тоа е БИНГО.
Сума сумарум, девојките ги сакаат добрите момци!

Г

Грејвдигер

Гостин
Знаете шо сакам? Вистински маж! Тоа е работата. Не дека нејќам романтични работи, туку мразам лигави мажи! (1) Мразам некој шо цело време ќе ми оди по газот, некој шо цело време ќе прави се да биде по мое, некој кој нема да има свое ЈАС во врската и ќе го изгуби идентитетот попатно! (2) Некој кој нема да ми одговори „Ќе одиме кај шо сакаш, срцка.“ коа ќе го прашам кај ќе одиме вечер. А и некој кој, по можност, ќе ми се обраќа некако покреативно, а не со ’срцка’. (3) Ете тоа сакам. Можда и затоа сум сингл... А ако мажите со вакви карактеристики се лоши, may I have one, please?
Тоа тешко да најдеш, ама ти ќе треба да му дадеш на знаење. Сите знаеме дека машките пробуваат да бидат џентлемени и секогаш да и погодат на девојката (општо кажано - да и иде го газот), со помисла дека ќе го шутне ако настане судир на интереси.

Срцка, душо, маче... фак! Се ежам кога ги слушам тие зборови, а камо ли да ги изговорам. Него како покреативно сакаш да ти се обраќа? :) Извини женска, ама страшно ме потсеќаш на Мерлин Монро :ROFLMAO:

За спротивни карактеристики може да кажам дека се работи за такви, за ова што ти го наброја, I dunno. Можеби некоја средина, ама повеќе накај тоа другите. :)

prirodata tuka gi zameshala prstite., loshi so loshi se baraat., a za dobrite koga toga ke se najde neshto., nekoj raritet i kvalitet vo ovoa ludo vreme;)
А тие што не знаат да пишуваат како што треба? :rolleyes: :)

Kajgana Shop

На врв Bottom