Креационизам наспроти еволуционизам

VoniVaraS

Искусен :)
Член од
20 април 2009
Мислења
543
Поени од реакции
328
На крај ако твоето мислење е зацементирано и непроменливо т.е умот ти е затворен зошто поставуваш прашања? Многу мразам неискреност, кажи дека нема шанси ништо да ти го промени мислењето и немаше да се мачам да ти објаснувам.
Поставувам логични прашања на кои ти немаш логичен одговор туку сакаш да ми наметнеш ДОГМА.
Јас не наметнувам мое мислење а ти не ги разбираш моите прашања. Јас сум многу искрен и отворен а ако немаш воља да пишуваш не пишувај и така само едно те исто цитираш кое не е одговор на тоа што сум прашал. Јас не побарав од тебе да ме “преобратиш“ а ти ако си си поставил таква мисија твој проблем.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Па експериментот со топчето(Ц60).
Исто има експерименти каде вируси или бактерии (не ме фаќај за збор) поминуваат преку стакло.
Што значи имаат способност за wave–particle duality.
Кога сме кај еволуцијата јас ја викам во блага форма хипотеза инаку заслужува да се нарече и лага.
Баш фактот што имаме промени кај одредени видови(макар и подвидови) во краток
временски период е симптоматично.
Што е симптоматичното кај промените кој ги спомна? Никаде нема стандардна брзина со која еволуцијата мора да се одвива. Многу фактори влијаат на таа брзина - животниот век на единките, бројот на поколенија во една генерација, промената на условите во животната средина...итн, итн! Јас тука негледам ништо симптоматично.
Еволуцијата значи промена на видовите, а ти велиш дека фактот што имаме промени бил симптоматичен......:confused:

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Што е симптоматичното кај промените кој ги спомна? Никаде нема стандардна брзина со која еволуцијата мора да се одвива. Многу фактори влијаат на таа брзина - животниот век на единките, бројот на поколенија во една генерација, промената на условите во животната средина...итн, итн! Јас тука негледам ништо симптоматично.
Еволуцијата значи промена на видовите, а ти велиш дека фактот што имаме промени бил симптоматичен......:confused:
Еве еден пример.
Хипотетички да земеме дека некој многу год. пред нас(технолошки гледано) дошол овде и пред
100 000 год. направил генетски модификации(манипулации) на некои неандерталци(да речеме).
И производ на тој генетски инжинеринг сме ние, дали тогаш човекот ќе биде производ на еволуцијата?
--- надополнето: Jun 23, 2011 12:44 AM ---
По ова твоево испаѓа дека џабе ни се сите карантини, изолирани лаборатории....
Зависи од De Broglie wavelength.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Ќути бе.... крај не му се наоѓа... од една страна негира еволуција и промени од друга страна симптоматична му е брзината....

.... не би ме изненадило да по некоја десетина години се чуди зошто жените веќе немаат ниедно влакно по телото, стимулансот е тој што ги диктира промените, последниве години по толку грижливо и педантно бричење и кревање паника за секое израснато влакно што не е коса .... еволуцијата мора да си го направи своето и го реши тој проблем...:D

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Ќути бе.... крај не му се наоѓа... од една страна негира еволуција и промени од друга страна симптоматична му е брзината....

.... не би ме изненадило да по некоја десетина години се чуди зошто жените веќе немаат ниедно влакно по телото, стимулансот е тој што ги диктира промените, последниве години по толку грижливо и педантно бричење и кревање паника за секое израснато влакно што не е коса .... еволуцијата мора да си го направи своето и го реши тој проблем...:D
Тоа што некој оставил влакна кај луѓето е од естетски причини.
Зошто инаку сите животни би имале на грб влакна а човекот на гради ;)

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Тоа што некој оставил влакна кај луѓето е од естетски причини.
Зошто инаку сите животни би имале на грб влакна а човекот на гради ;)
Кој бе спомна човек...

Спомнав жени!

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.687
Поени од реакции
31.680
:D ako nema bog.toa ednostavno znachideka chovekot ne znae zoshto e tuka. Toa ednostavno znachi deka toj e mnogu bespomoshen., .....o_O

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Љубовта го има исполнето секое катче, секоја животна средина од оваа планета со ЖИВОТ.
Сите животни се створени такви какви што се и прилагодени на условите во кои што живеат.
Оооо, па ти си бил креационист! Па нисам знао, друже, не те мисев за таков - мислев дека си рационален некој фраер, а ти на дедо боже (љубов) си се фурал.

Ко што викаш, ако не можам со ништо да те убедам, why bother...

На пример, ти мене можеш. Доволно е да ми дадеш еден солиден доказ (proof) за постоењето на каков бил натприроден ентитет со капацитет да креира и јас ќе почнам да те следам.

Кога човек вика „ништо не може да ме убеди“ тогаш тоа се вика индоктринација или слепо верување.

Баш не те мислев за таков.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Кога човек вика „ништо не може да ме убеди“ тогаш тоа се вика индоктринација или слепо верување.
Ето, ја Тебе не можа да Те убеда, и доваѓам до заклучоко дека си индоктриниран....:D

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Ето, ја Тебе не можа да Те убеда, и доваѓам до заклучоко дека си индоктриниран....:D
Не можеш, затоа што немаш ниту еден единствен објективен доказ.

Од друга страна, катаљоните објективни докази за еволуцијата ти одбиваш да ги прифатиш иако се очипарателни.

Тоа покажува дека ти си индоктриниран, а згора на тоа си и игнорантен.

Тоа смајлито ти се заглавило. Губи смисол. Никој повеќе не го ни доживува како смајли. Би било добро да го баталиш. Да не изгледа дека на секое се смееш ко зелен.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Ха.... ти самиот не си на чисто во што си убеден па други ќе убедуваш, иди бе....

... уште чекаме на одговорот со изедените...

Kajgana Shop

На врв Bottom