Децата да се воспитуваат во семејната не/вера?

Децата да се воспитуваат во семејната не/вера?

• да

Гласови: 36 39,6%
  • не

Гласови: 47 51,6%
  • не знам

Гласови: 8 8,8%

• Вкупно гласачи
    91

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
А зошто во Соборна е 200 евра свадба а?
Хе-хе, шо свадба ќе да беше то за дури 200 Евра? Да не си ги помешала категориите „свадба„ со „венчавка„ или со нешто трето?

А патем кажано, колку пари имаш потрошено во својот живот на разно-разни глупости и сеа се цинцариш за 200 Евра за свадба? На пример, колку пари ќе „спискаш„ ова лето за годишен одмор кај „клетите грци„ а после ќе плачеш по форумов дека попојте биле скапџии, а? :ROFLMAO:

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.853
Хе-хе, шо свадба ќе да беше то за дури 200 Евра? Да не си ги помешала категориите „свадба„ со „венчавка„ или со нешто трето?

А патем кажано, колку пари имаш потрошено во својот живот на разно-разни глупости и сеа се цинцариш за 200 Евра за свадба? На пример, колку пари ќе „спискаш„ ова лето за годишен одмор кај „клетите грци„ а после ќе плачеш по форумов дека попојте биле скапџии, а? :ROFLMAO:
Едно нешто е да потрошам за мое лично себично задоволство, а сосема друго е да сакам да практикувам некоја религија. Колку што јас знам, христијанството треба да биде, бесплатно, хм?
Иначе, на една бездомничка сум и кума на детето, му платив крштевка, неа и беше важно, а солидарната црква не ја интересираше што жената е бездомна а сепак има верба во вашиот ви бог.

Немој, те молам, вакви глупави аргументи.
Црквата треба да биде бесплатна.
Ама вие сте слепи и глупави, очигледно.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Едно нешто е да потрошам за мое лично себично задоволство,
....што е очигледен доказ за световност...
--- надополнето: Jun 22, 2011 3:20 PM ---
а сосема друго е да сакам да практикувам некоја религија.
...а религијата е „нешто„ кое си стои „наоколу „и чека некој да потроши пари во „него„...
--- надополнето: Jun 22, 2011 3:21 PM ---
Колку што јас знам, христијанството треба да биде, бесплатно, хм?
...што значи дека погрешно Ти е „знаењето„ Ај пој „у грчка„ и кажи му на грко да Ти дај нешо „бесплатно„...
--- надополнето: Jun 22, 2011 3:22 PM ---
Иначе, на една бездомничка сум и кума на детето, му платив крштевка, неа и беше важно,
Шуќур, еве едно добро дело.
--- надополнето: Jun 22, 2011 3:23 PM ---
а солидарната црква не ја интересираше што жената е бездомна а сепак има верба во вашиот ви бог.
.
Убо праи бездомичката-ем е беда, ем веруе, исто ка праведнио Јов, кога осиромаши.
А дека во Црквата не е се како шо требит, тоа за мене е очигледен факат.
--- надополнето: Jun 22, 2011 3:24 PM ---
Црквата треба да биде бесплатна.
.
Ја вела дека и „грчка„ требит да бидит бесплатна, Ти шо велиш?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.853
....што е очигледен доказ за световност...
--- надополнето: Jun 22, 2011 3:20 PM ---

...а религијата е „нешто„ кое си стои „наоколу „и чека некој да потроши пари во „него„...
--- надополнето: Jun 22, 2011 3:21 PM ---

...што значи дека погрешно Ти е „знаењето„ Ај пој „у грчка„ и кажи му на грко да Ти дај нешо „бесплатно„...
--- надополнето: Jun 22, 2011 3:22 PM ---

Шуќур, еве едно добро дело.
--- надополнето: Jun 22, 2011 3:23 PM ---

Убо праи бездомичката-ем е беда, ем веруе, исто ка праведнио Јов, кога осиромаши.
А дека во Црквата не е се како шо требит, тоа за мене е очигледен факат.
Ништо не е добро во ниту една религиозна установа и во ниту една религиозна пракса.
Но јас нема да му го наметнам овој став на моето дете, за разлика од тебе, што ќе го исполажеш дека си во право и дека 100% настанавме од Адам и Ева.

П.С. Јас немам ништо СВЕТО во мојот живот. Accept it. И мислам дека сум во ПРАВО.
Хедонизам=мој поглед на светот. Што не е јасно?
--- надополнето: Jun 22, 2011 3:29 PM ---
Ја вела дека и „грчка„ требит да бидит бесплатна, Ти шо велиш?[/quote]

Сакаш да кажеш дека црквата е само за оние кои имаат пари?

Подвлечи разлика меѓу Грција -> одмор > забава > ,,гревови,, и Црква > must to. Ако црквата им наложува на своите верници да веруваат безусловно, а притоа не им обезбедува услови, што е таа? ЛАГА. Фала што си кажа и самиот.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Пума,
колку појќе постој пишуваш, дотолку ја потврдуваш мојата претпоставка за Твојата намера за невоспитување на Твојте идни деца во овој или оној дух, освен во духот на световноста...Ќе Ти текнит.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Погрешно велиш а? Ај потсети ме што направил Исус според вашава библија кога дошол во ерусалимскиот храм и видел тезги, трговци и трговија?
И потсети ме исто така што му рекол на богатиот трговец? Дали камилата ќе влезе побрзо низ иглини уши или богатиот во рајот?
Како не ви е срам да сте волку лицемерни и бедни?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.853
Пума,
колку појќе постој пишуваш, дотолку ја потврдуваш мојата претпоставка за Твојата намера за невоспитување на Твојте идни деца во овој или оној дух, освен во духот на световноста...Ќе Ти текнит.
Твојата претпоставка е дека ќе ги воспитувам антирелигиозно, според тоа и погрешно, зошто ти си подвлече дека религиозното воспитување било најважно, а со тебе не се согласува 100% од академскиот педагошки и психолошки свет.
Јас ќе ги воспитувам да си ги слушаат сопствените желби и сопствениот ум, притоа ќе ги научам на вистинските вредности во животот кои се преземени од твојата религија но не се религиозни, туку се претпоставуваат без оглед дали и на која вера припаѓаш, и откако ќе ги научам на ова, а пред се користење на сопствениот ум, ако сакаат и нека се сецкаат, и нека се чатат, и нека се замонашат.
Јас лично сум против било каква религија, но нема да си ги малтретирам децата со тоа.
Јас сама го направив мојот избор, нема и нив да ги лишам од тоа право.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Погрешно велиш а? Ај потсети ме што направил Исус според вашава библија кога дошол во ерусалимскиот храм и видел тезги, трговци и трговија?
И потсети ме исто така што му рекол на богатиот трговец? Дали камилата ќе влезе побрзо низ иглини уши или богатиот во рајот?
Како не ви е срам да сте волку лицемерни и бедни?
Ако го дознаеш точното толкување на наведените стихови, дур тогаш ќе ја видиш сета Твоја беда и простотилак, а за лицемерието. ќе прајме муабет отпосле. :)
--- надополнето: Jun 22, 2011 3:36 PM ---
Твојата претпоставка е дека ќе ги воспитувам антирелигиозно, според тоа и погрешно, зошто ти си подвлече дека религиозното воспитување било најважно, а со тебе не се согласува 100% од академскиот педагошки и психолошки свет.
.
Разбира се: верните и неверните ионака се на различни страни, така да не кажуваш никаква мудрост..
--- надополнето: Jun 22, 2011 3:37 PM ---
Јас ќе ги воспитувам да си ги слушаат сопствените желби и сопствениот ум,
...со други зборој, ќе им ја пренесеш Твојата световност...
--- надополнето: Jun 22, 2011 3:38 PM ---
Јас лично сум против било каква религија, но нема да си ги малтретирам децата со тоа.
.
Воа ка од Маркса антихристо да си го препишала...:)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ако го дознаеш точното толкување на наведените стихови, дур тогаш ќе ја видиш сета Твоја беда и простотилак, а за лицемерието. ќе прајме муабет отпосле. :)
Па да, вие за се што не ви одговара си имате толкување кое ви одговара! И само вие го знаете, никој друг!
Вистинското значење на наведените стихови?!! Какво толкување треба за растурањето на тезгите и изгонувањето на трговците? Какво толкување треба на пораката да го дадеш сето богатство ако сакаш да одиш во рајот? Или можеби ова е некое евангелие според Мики, некоја нова црква?
За жалење си!

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Јас сама го направив мојот избор, нема и нив да ги лишам од тоа право.
...што значи, Твојот избор ќе им го наметнеш суптилно, под фирмата „објективност„, така? :)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.853
...што значи, Твојот избор ќе им го наметнеш суптилно, под фирмата „објективност„, така? :)
Децата суптилно стануваат како родителите (најчесто) и нема тука сакам или не сакам. Јас нема да им зборувам ниту ЗА ниту ПРОТИВ религиите и за секоја НАЈФЕР ќе пренесам какви објаснувања дава, и какви правила дава. И кога моето дете ќе има 18 години, може да ме послуша мене, или да верува. ТОА СЕ ВИКА ОБЈЕКТИВНОСТ; ама ти тоа не го знаеш зошто си лишен од таа способност!

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
. ТОА СЕ ВИКА ОБЈЕКТИВНОСТ; ама ти тоа не го знаеш зошто си лишен од таа способност!
МИКИ1, бедо низаедна форумџиска! Појма немаш шо е то „објективно васпитавање„! :mad:

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Дали си беден брат, не знам. Ама дека не си објективен, не си.
Признавам, не сум, а никој не ми одговори како се станува „објективен субјект„? :D

Kajgana Shop

На врв Bottom