MIKI1
Поставувач на неодговорени прашања.
А што тоа поширокото опфаќа?
Опфаќа се што е во распон од почетокот, со личната потрага по Бога па се до влезот во Царството Небесно и престојот во безвременоста.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
А што тоа поширокото опфаќа?
А тоа е......? Што? Малку конкретно?Опфаќа се што е во распон од почетокот, со личната потрага по Бога па се до влезот во Царството Небесно и престојот во безвременоста.
Ne tuku ajde ti odgovori veke ednas na nesto, ne biva samo jas.Јаааааа, демек, некој е должен саде да одговара, а?![]()
Bi rekol najgolemiot del. A koj e toj drug del?Да, ова кое го наведуваш, е дел од верничката пракса и е дел од духовноста. А самата духовност е троа поширока категорија од наведеното.
А тоа е......? Што? Малку конкретно?
Таков одговор на децата твои да им дадеш, кога ќе ги имаш нормално.Конткретно ќе стане кога самиот ќе поченш да живееш покајнички а не по својот ум. Но, и да Ти наредам цела листа со духовни категории, тие за тебе ем ќе бидат неразбирливи, ем одбојни, ем тешко прифатливи...
А ниту знаеш што е духовно ниту пак практикуваш нешто духовно.
Тебе чоек само со провокација може да ти изнуди одговор. Но како и да е фала за одговорот. Барем да знам што за тебе претставува духовност. Мојот поим за духовност е нешто друго. Ова ти што го кажа нема благе везе со духовност. Наскоро ќе добиеш одговор за духовност.Далеку си Ти од духовност, така да слободно пишуј во свое, не во мое име.
Но еве, за почеток, дали Го бараш Бога? Или, дали си се сретанл со Бога? Или, дали си се преумил? Или, дали ги гледаш своите гревови? Или, дали бараш чаре за својата огревовеност? Или, дали си послушен и дали ги практикуваш црковните одредби? Или, дали практикуваш молитви и Свети тајни? Или, дали чиниш добродетели? Ила, дали се охристовуваш? Или, дали ја познаваш веронауката?
Ето, немој сеа да си ми писнал дека неам појма од духовност и дека не ја практикувам, а Ти за возвртат, во болтуваните прашња, имаш една почетна претстава за духовноста па повели, биди мангуп и шизик, и одговори на поставените прашајна, ќе мојш?
Воедно, постов е одговор и до Френки.
Навалете со одговори!![]()
Но како и да е фала за одговорот. .
Ебиветре,
Ти верувам на зборо дека навистина не разбираш па токму затоа и реков, наместо да „набадаш„ свои „размишљања„ околу и за Исуса Христа, тркни нешто и поднаучи за тоа „зашто и како„ Христос му се обајви на човековиот род па јави ни на форимов.
--- надополнето: Jun 21, 2011 3:25 PM ---
Е ми, то шо велиш дека Он Е „човек„ Кој „ е мртов 2011 г.„ е ми, то Ти е производ од Твојте изузетно испразни размишљања и контенплации на тема „Иус Христос„, оти да ѕирнеше троа пошироко, ќе Ти станеше јасно дека Он воскресна уште пред цца 2 000 г.
Према томе Ебиветре, доцниш едно....хмммм, 2 000 г.
Мојот поим за духовност е нешто друго.
И јас така би играл, скраја да еНе ме чуди, оти во спротивно, ќе бевме (скраја да е...) истомисленици...
Наскоро ќе добиеш одговор за духовност.
Трпение чедо божје трпение............Све ми се чини дека побрзо верата ќе ја сменам (пу-пу....) отколку шо ќе ми пишеш за духовност, помешана со поимот „душевност„, каде „световњаците„ не праат разлика „што е што„...
еве кога сме кај неа мене лично ме просветли делот со Содома и Гомора два прекрасни града во кој си живееле среќно како Џон Ленон во спотот од Imagine .
Трпение чедо божје трпение......
Јас што сум ветил исполнувам, не сум ко тебе
Имаш проблеми со читањето или ....?Хе-хе, а ја као обечавам а не испунуем, а?![]()