Кој е Исус Христос?

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
А што тоа поширокото опфаќа?
Опфаќа се што е во распон од почетокот, со личната потрага по Бога па се до влезот во Царството Небесно и престојот во безвременоста.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Опфаќа се што е во распон од почетокот, со личната потрага по Бога па се до влезот во Царството Небесно и престојот во безвременоста.
А тоа е......? Што? Малку конкретно?

F

Frankie Yale

Гостин
Јаааааа, демек, некој е должен саде да одговара, а? :confused:
Ne tuku ajde ti odgovori veke ednas na nesto, ne biva samo jas.
Да, ова кое го наведуваш, е дел од верничката пракса и е дел од духовноста. А самата духовност е троа поширока категорија од наведеното.
Bi rekol najgolemiot del. A koj e toj drug del?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
А тоа е......? Што? Малку конкретно?
Конткретно ќе стане кога самиот ќе поченш да живееш покајнички а не по својот ум. Но, и да Ти наредам цела листа со духовни категории, тие за тебе ем ќе бидат неразбирливи, ем одбојни, ем тешко прифатливи...

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Конткретно ќе стане кога самиот ќе поченш да живееш покајнички а не по својот ум. Но, и да Ти наредам цела листа со духовни категории, тие за тебе ем ќе бидат неразбирливи, ем одбојни, ем тешко прифатливи...
Таков одговор на децата твои да им дадеш, кога ќе ги имаш нормално.
А ниту знаеш што е духовно ниту пак практикуваш нешто духовно.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
А ниту знаеш што е духовно ниту пак практикуваш нешто духовно.
Далеку си Ти од духовност, така да слободно пишуј во свое, не во мое име.

Но еве, за почеток, дали Го бараш Бога? Или, дали си се сретанл со Бога? Или, дали си се преумил? Или, дали ги гледаш своите гревови? Или, дали бараш чаре за својата огревовеност? Или, дали си послушен и дали ги практикуваш црковните одредби? Или, дали практикуваш молитви и Свети тајни? Или, дали чиниш добродетели? Ила, дали се охристовуваш? Или, дали ја познаваш веронауката?

Ето, немој сеа да си ми писнал дека неам појма од духовност и дека не ја практикувам, а Ти за возвртат, во болтуваните прашња, имаш една почетна претстава за духовноста па повели, биди мангуп и шизик, и одговори на поставените прашајна, ќе мојш? :D

Воедно, постов е одговор и до Френки.

Навалете со одговори! :D

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Далеку си Ти од духовност, така да слободно пишуј во свое, не во мое име.

Но еве, за почеток, дали Го бараш Бога? Или, дали си се сретанл со Бога? Или, дали си се преумил? Или, дали ги гледаш своите гревови? Или, дали бараш чаре за својата огревовеност? Или, дали си послушен и дали ги практикуваш црковните одредби? Или, дали практикуваш молитви и Свети тајни? Или, дали чиниш добродетели? Ила, дали се охристовуваш? Или, дали ја познаваш веронауката?

Ето, немој сеа да си ми писнал дека неам појма од духовност и дека не ја практикувам, а Ти за возвртат, во болтуваните прашња, имаш една почетна претстава за духовноста па повели, биди мангуп и шизик, и одговори на поставените прашајна, ќе мојш? :D

Воедно, постов е одговор и до Френки.

Навалете со одговори! :D
Тебе чоек само со провокација може да ти изнуди одговор. Но како и да е фала за одговорот. Барем да знам што за тебе претставува духовност. Мојот поим за духовност е нешто друго. Ова ти што го кажа нема благе везе со духовност. Наскоро ќе добиеш одговор за духовност.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Ебиветре,

Ти верувам на зборо дека навистина не разбираш па токму затоа и реков, наместо да „набадаш„ свои „размишљања„ околу и за Исуса Христа, тркни нешто и поднаучи за тоа „зашто и како„ Христос му се обајви на човековиот род па јави ни на форимов.
--- надополнето: Jun 21, 2011 3:25 PM ---

Е ми, то шо велиш дека Он Е „човек„ Кој „ е мртов 2011 г.„ е ми, то Ти е производ од Твојте изузетно испразни размишљања и контенплации на тема „Иус Христос„, оти да ѕирнеше троа пошироко, ќе Ти станеше јасно дека Он воскресна уште пред цца 2 000 г.
Према томе Ебиветре, доцниш едно....хмммм, 2 000 г.
Аман бе Мики со светата книга, секој нормален човек откако ја прочитал библијата експресно станал хардкор атеист, еве кога сме кај неа мене лично ме просветли делот со Содома и Гомора два прекрасни града во кој си живееле среќно како Џон Ленон во спотот од Imagine сите граѓани и се нашол непотентниот Лот, пошол и ги накодошил овие недолжни граѓани на Јахва дека живееат супер живот. Кога дошла извидницата од Јахве од два аранџели овие ја пречекале како што доликува со сите нишани и по три дена пиење, јадење и секс кога му го доставиле извештајот на Јахве овој од љубомора што не живее така ги прави пустош двата града и ги остава жив само Лот со фамилијата, за да на крајот да биде уште попатетично истиот тој Лот подоцна во пештерата ги дупи сопствените ќерки.
Многу поучно дело навистина за учење е светата книга, Хенри Милер не би направил таков расплет.

Ти реков да читаш и други книги, Нејшионал Џеографик има статија во јунскиот број на насловната е Birth of Religion објаснато со слики, мапи дека почетоците на религијата се пред околу 11,000 години, каде според твојот календар земјата не ни постоеше, кога веќе сме кај доцнењето во години.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Наскоро ќе добиеш одговор за духовност.
...:D...Све ми се чини дека побрзо верата ќе ја сменам (пу-пу....) отколку шо ќе ми пишеш за духовност, помешана со поимот „душевност„, каде „световњаците„ не праат разлика „што е што„...

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
...:D...Све ми се чини дека побрзо верата ќе ја сменам (пу-пу....) отколку шо ќе ми пишеш за духовност, помешана со поимот „душевност„, каде „световњаците„ не праат разлика „што е што„...
Трпение чедо божје трпение......
Јас што сум ветил исполнувам, не сум ко тебе

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
еве кога сме кај неа мене лично ме просветли делот со Содома и Гомора два прекрасни града во кој си живееле среќно како Џон Ленон во спотот од Imagine .
Ебиветре,

лично и персонално, навистина поверував во Бога после моето читање, но не во делот за Содом и Гомор, туку во евангелијата, на мудроста Исусова, која (мудрост) е недостижна за било кој смртник. А то што Тебе ти се праи кеифо на дејанијата во Содом и Гомор, ради кои (дејанија) Бог се прогневи па ги збриша тија два града, то е саде показател на Твојата лична склоност кон афирмација на све што е гревовно...:confused:
--- надополнето: Jun 22, 2011 1:18 PM ---
Трпение чедо божје трпение......
Јас што сум ветил исполнувам, не сум ко тебе
Хе-хе, а ја као обечавам а не испунуем, а? :D

Kajgana Shop

На врв Bottom