А ако дојде ден да треба да им се инфилтрираме во системот нивни (ко они и шпонцине сечени што ни се инфилтрирале на нас) за да ги подебаваме и да им правиме немири и збунки, тогаш би извадиле ли?
Во ниеден став не прочитав зошто да не се извади бугарски пасош!
1, Со македонски пасош ако сакаш да трошиш некаде по светот пари, вратите и те како ти се отворени, ама ако тргнеш да запечалиш некоја пара тогаш слободно избриши си го гзот со него.
2, Ако го вадиш бугарскиот пасош за да се курчиш дека го имаш, да ти стои за украс и да продаваш памет за незнам што, тогаш не си бриши гз со пасошот туку земи и утепај се.
3. зошто да не студирам за поевтино?
4. зошто да не заработувам повеќе?
5. зошто да не си ги намалам трошоците за живот?
5. зошто еден ден ако дојде ред да не ги ебам татарите?
6. кој те тера да се откажеш од македонското државјанство за да земеш бугарско?
Кој тоа рече дека ако јас имам двојно државјанство дека не сум повеќе македонец и дека под дифолт јас работам против интересите на Македонија?
Кој добива а кој губи што јас ке извадам бугарски пасош, Македонија или Бугарија?
Иаче незнам кој им е филмот на бугариве со пасошиве. Им се чудам и никако да им се изначудам. Да ни ги даваа само на нас ај ке ги разберев, сакале да не окупираат легално, ама на руси, на украинци, на срби, на молдавци???? Ама тоа е. Кај има циган (татар) памет за да направи нешто паметно?