Нови скулптури - во Скопје и низ цела Македонија

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.484
Поени од реакции
7.970
Данаил, во врска со Ванчо Михајлов и Тодор александров, во музеите на Мадам Тисо имаш фигури на Хитлер и Мусолини. Кога веќе имаме фигури на главните јунаци во тој „филм“, треба да имаме фигури и од негативците.

M

Mario Gómez

Гостин
Штом почнаа со типци шо си немаат врска со нас, нека стават и од Франческо Петрарка, Нелсон Мандеала и Хуго Чавез, замисли која атракција ќе биде.

Член од
20 јуни 2011
Мислења
119
Поени од реакции
28
Данаил, во врска со Ванчо Михајлов и Тодор александров, во музеите на Мадам Тисо имаш фигури на Хитлер и Мусолини. Кога веќе имаме фигури на главните јунаци во тој „филм“, треба да имаме фигури и од негативците.
Hitler se smeta za zlo na covestvoto.Nego sega go nema nitu negoviot fasizam(nemoze potpolno da se kaze deka nema nacionalizam i fasizam)ama toj e istorija i kraj.E sega vo Germanija dokolku se otvara muzej na istoriski licnosti nego treba da go ima zosto kooolku i da bil zloben toj e istorija na taa drzava istoto za Musolini vo Italija.Ama vo Makedonija nie treba nasata iztorija da e prikazeme a ne nekoj si bugari koi vo Makedonija na vremeto prestojuvale nekolku meseci(i neka se godini) aam tie pak ostanuvaat da bidat bugari i treba na site da ni bide loso vo dusata sto kako sto kazav ramo do ramo ke stojat do heroite koi navistina si go zasluzile toa mesto ne e fer sprema te sto zivotite si gi dadoa za nasata sloboda.

M

Mario Gómez

Гостин
А ти со кој имаш врска
Темава не е за тоа, но не ми требаат никакви споменици за да се чуствувам поголем македонец, посебно не споменици кој се ставени за провокации, споменици на контроверзни личности низ историјата што уште има дилеми од кој народ потекнувале и чии интереси бранеле, и уопште сум против градењето на религиозни објекти и други бескорисни работи.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Темава не е за тоа, но не ми требаат никакви споменици за да се чуствувам поголем македонец, посебно не споменици кој се ставени за провокации, споменици на контроверзни личности низ историјата што уште има дилеми од кој народ потекнувале и чии интереси бранеле, и уопште сум против градењето на религиозни објекти и други бескорисни работи.
Хм генерално се слагам со твојот пост, особено за временскиот период во кој тоа се прави и начинот на кој е спроведен целиов проект. Иако не се слагам дека воопшто или ништо од тоа не треба да се гради

Член од
20 јуни 2011
Мислења
119
Поени од реакции
28
Хм генерално се слагам со твојот пост, особено за временскиот период во кој тоа се прави и начинот на кој е спроведен целиов проект. Иако не се слагам дека воопшто или ништо од тоа не треба да се гради
Tokmu ova se obiduvam da go kazam.Navistina dosta "cuden" e nacinot kako se realizira ovoj proekt.Ima objavi deka rabotnicite rabotat na crno so niski plati koi im se davaat na raka(sto apsolutno ako e vistina ne e vo red) druga rabota e toa sto celiot proekt od prvo ne ubeduvaa deka ke cini 80 000 000 evra pa izleze deka e 200 000 000 evra a 200 000 000 uste sega(koga ni 60% ne e zavrsen proektot) se potroseni.Nekoi odat do toj stepen narekuvajkigo ova peralnica za pari(sto neznaci deka e i tocno) druga rabota se i golemite honorari(za koi vistinski informacii nema kolku iznesuvaat) na avtorite na skulpturite i uste nogu drugi raboti.Tie negativni raboti treba vednas da pocnat da se resavaat da vidi narodot za sto ustvari se raboti zatoa sto Skopje 2014 moze slobodno da se kaze deka go podeli narodot.

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
Боби ако твоето постоење е провокација за некого има само еден начин да не го провоцираш - ИСЧЕЗНИ ...ние останатите ке си продолжиме како МАКЕДОНЦИ ДА ГО ПРОВОЦИРАМЕ СВЕТОТ...муабетов е политички обоен и закаснет едно две три години
--- надополнето: Jun 21, 2011 9:00 PM ---
Штом почнаа со типци шо си немаат врска со нас, нека стават и од Франческо Петрарка, Нелсон Мандеала и Хуго Чавез, замисли која атракција ќе биде.
ОВА Е ДИРЕКТНО НЕГИРАЊЕ НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД ЗЕМЈА И ИСТОРИЈА - НЕ ЗНАМ КАКО ТЕ ТОЛЕРИРААТ, ај може не те виделе

Член од
15 јуни 2011
Мислења
77
Поени од реакции
21
Секоја Земја,својот идентитет и државотворност го градела во годините кога станала НЕЗАВИСНА и САМОСТОЈНА,Што да прави Македонија и Македонецот кога таква можност имаме од 1991!!!

M

Mario Gómez

Гостин
Спомениците не го дефинираат моето постоење и моето национално чуство, крај крајева е сосема неисплатливо во една од најсиромашните земји во европа да се размислува така, народот пати а и денес се искинав од смеење со коментарите на телевизиине за споменикот, немаше еден коментар кој ќе ја пофали естетиката на проектот туку сите колку биле горди на аце и неговите постигнувања пред ебани два и пол века не размислувајќи дека цел свет си игра со нас низ странските медиуми. Историјата ја пишат победниците, не една мала напатена земја со несигурна иднина. Толку од мене па нека ме банираат за некое си негирање на големата македонска историја.

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
Tokmu ova se obiduvam da go kazam.Navistina dosta "cuden" e nacinot kako se realizira ovoj proekt.Ima objavi deka rabotnicite rabotat na crno so niski plati koi im se davaat na raka(sto apsolutno ako e vistina ne e vo red) druga rabota e toa sto celiot proekt od prvo ne ubeduvaa deka ke cini 80 000 000 evra pa izleze deka e 200 000 000 evra a 200 000 000 uste sega(koga ni 60% ne e zavrsen proektot) se potroseni.Nekoi odat do toj stepen narekuvajkigo ova peralnica za pari(sto neznaci deka e i tocno) druga rabota se i golemite honorari(za koi vistinski informacii nema kolku iznesuvaat) na avtorite na skulpturite i uste nogu drugi raboti.Tie negativni raboti treba vednas da pocnat da se resavaat da vidi narodot za sto ustvari se raboti zatoa sto Skopje 2014 moze slobodno da se kaze deka go podeli narodot.
Е ова ме вади од такт кога ќе го слушнам на А1.Скопје 2014 го поделил народот,ВМРО го поделил народот.Што треба тоа уствари да значи???

Манчестер и Челзи ја поделија Англија?.Да не треба да ги затворат двата клуба?
Нормално дека во една демократија дозволено е секој да си има свое мислење.Да не требаше сите да гласаат за сдсм - "за да не биде народот поделен" ??? Народот никогаш не бил поединствен.Останаа да живуркаат уште некои предавници шат-пат ама по се изгледа и на нив ќе им дојде крајот.
Јас стварно не можам да ги разберам луѓето што се против ова.Само замисли - да бидеш против поставувањето на државното знаме во твојата општина.Знаете на која мислам.Па да беше ова САД - некој ќе скапеше на Гвантанамо.Од преголемата демократија некој си зема за право да работи против сопствената држава и да помине неказнето.Да многу работи треба да почнат да се решаваат.На пример каде одеа нашите пари до 2006?
--- надополнето: Jun 21, 2011 9:54 PM ---
Спомениците не го дефинираат моето постоење и моето национално чуство, крај крајева е сосема неисплатливо во една од најсиромашните земји во европа да се размислува така, народот пати а и денес се искинав од смеење со коментарите на телевизиине за споменикот, немаше еден коментар кој ќе ја пофали естетиката на проектот туку сите колку биле горди на аце и неговите постигнувања пред ебани два и пол века не размислувајќи дека цел свет си игра со нас низ странските медиуми. Историјата ја пишат победниците, не една мала напатена земја со несигурна иднина. Толку од мене па нека ме банираат за некое си негирање на големата македонска историја.
Ти си баниран уште пред два и пол века :D

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
Народот никогаш не бил поединствен.
Се, се, ама ова не ти го сфаќам?
Да не беше во странство последниве 1-2 години?
Народот никогаш не бил толку поделен како сега.
(таа поделеност нема врска со СК2014)

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
бидејки темата за плукање на Македонците е веке излитена, помината полтизирана, и бидејки таквите плукачи се небитно малцинство со лични проблеми и несигурности кој не можејки да ги одстранат пробуваат да ги наметнат врз мнозинството...предлагам да се фокусираме на СПОМЕНИЦИТЕ КОЈ ВЕКЕ СЕ ПОСТАВЕНИ ЗА НАВЕК...

тоа е ...се што можетете сега да направите е да...

не не замарајте, дискутирајте позитивно...јадосувајте се, грицкајте семки и пукајте од мака...АМА ТИВКО ДА НЕ НИ СМЕТАТЕ ВО РАДОСТА

Kajgana Shop

На врв Bottom