Креационизам наспроти еволуционизам

Член од
5 април 2011
Мислења
334
Поени од реакции
142
2. Јас не реков дека се валидни мерењата кои покажуваат 50 000 години старост, туку реков дека Јаглеродната метода не може да се користи за старости поголеми од 50-60 илјади години, а не дека и тие мерења се прецизни. Едноставно тој „часовник“ во ИДЕАЛНИ услови не може да оди подолу од 50 000 години заради релативно брзото полураспаѓање на изотопот на Јаглеродот (C14).
Но како што објаснив дека под „идеалните услови“ се подразбира меѓу другото и дека односот на C14/C12 во атмосферата би бил константен во сите години од моментот кога животното било живо па се до денес. Но како што видовме тој однос зависи од многу фактори така што таквата екстраполација е далеку од оправдана и затоа прецизноста на таа старосна метода, како и на сите останати, е несигурна.
Манипулатор еден никаков. Carbon-14 методата воопшто не се користи денес за датирање на староста, се користат други методи од кои сите мерат различни елементи кои се распаѓаат со различна брзина. Земи прочитај само колку методи има и сите покажуваат кон иста старост.

И немаат никаква врска различните услови што постоеле пред милиони години, сите примероци се подложуваат под ригорозни тестови кои траат со месеци, подложени се под екстремни температури и различни притисоци посилни од тие на Земјата. И како што кажа Frankie: да беше толку лесно забрзувањето на распаѓањето немаше да имаме проблеми со радиоктивниот отпад.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
За каква стапица зборуваш не те разбирам?

И ако веќе сакаш јас и ти да ја продолжиме дискусијата, тогаш продолжи од таму каде што заглави: Колку видови животни (од прилика) според тебе денес живеат на Земјата?
АЛО. НЕ МИ ОДГОВОРИ МЕНЕ. АКО НАВИСТИНА НЕ ПРЕТПОСТАВУВАШ, И НЕ ТИ Е ВАЖНО КОЛКУ Е СТАРА ЗЕМЈАТА, ЗОШТО НУДЕШЕ ИДИОТСКИ АРГУМЕНТИ ДЕКА ДИНОСАУРУСИТЕ И ЛУЃЕТО ЖИВЕЕЛЕ ЗАЕДНО?

НЕ ПЛАНИРАМ ДА СЕ ОТКАЖАМ ОД ПРАШАЊЕТО ДУРИ НЕ ОДГОВОРИШ. СЕКОЈ СЛЕДЕН ПАТ ЌЕ БИДЕ НАПИШАНО СО ПОГОЛЕМИ БУКВИ...

F

Frankie Yale

Гостин
За каква стапица зборуваш не те разбирам?

И ако веќе сакаш јас и ти да ја продолжиме дискусијата, тогаш продолжи од таму каде што заглави: Колку видови животни (од прилика) според тебе денес живеат на Земјата?
Se fati vo stapica, site tvoi sponzori tvrdat deka zemjata e okolu 6000 godini stara a ti se spletka prvo kaza 60 000 godini pa potoa se obide da se izvadis demek ni merenjeto do 60 000 godini ne e precizno i verodostojno. Fail...

I ne zaglaviv nikade, samo ne dozvoluvam da me vlecat za nos. Da te prasam kakva boja se oblacite ke mi odgovoris li? Ti ebam prasanjeto. Otprilika 1,5 milion vidovi koi se otkrieni i dokumentirani no nivniot broj e realno daleku pogolem zosto postojano se otkrivaat novi vidovi.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.481
I ne zaglaviv nikade, samo ne dozvoluvam da me vlecat za nos. Kakva boja se oblacite? Ti ebam prasanjeto. Otprilika 1,5 milion vidovi koi se otkrieni i dokumentirani no nivniot broj e realno daleku pogolem zosto postojano se otkrivaat novi vidovi.
Што арка ќе беше таа од Ное...

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Манипулатор еден никаков. Carbon-14 методата воопшто не се користи денес за датирање на староста,
Манипулаторче, Јаглерод-14 методата се користи за одредување на старост на органски соединенија, изумрени животни, стари дрва, растенија и сл.
Наместо да се убацуваш како прле пред магаре, погледни како започна дискусијата за Јаглеродната метода:
http://www.forum.kajgana.com/threads/Креационизам-наспроти-еволуционизам.24158/page-231

Значи атеистот Human ја спомна како метода со која се мери староста (Human, а не јас), а јас ПОСЛЕ него пишав дека таа метода не може НИ ВО ИДЕАЛНИ УСЛОВИ да се користи за старости поголеми од 50-60 илјади години, а објаснив и зошто не е прецизна и сигурна дури и во рамките на својот опсег.

Манипулаторче едно невидено, дали ќе дочекаме и од тебе едно „извини“ заради избрзаната клевета или и ти како Атеист од пуста суетна гордост и его ќе се трткаш прткаш и нема да ја признаеш посочената грешката? :)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.481
Да не требит кајче?

;)
Мене најјако ми беше прашањето не како Ное ги сместил сите (ако не знаеш, одговорот е дека земал мали животинчиња), не како ги фатил сите или доброволно му дошле во арката, туку главното прашање: каде сереле и кој им го чистел изметот ако се знае дека грст луѓе биле на бродот :)

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Манипулаторче, Јаглерод-14 методата се користи за одредување на старост на органски соединенија, изумрени животни, стари дрва, растенија и сл.
Наместо да се убацуваш како прле пред магаре, погледни како започна дискусијата за Јаглеродната метода:
http://www.forum.kajgana.com/threads/Креационизам-наспроти-еволуционизам.24158/page-231

Значи атеистот Human ја спомна како метода со која се мери староста (Human, а не јас), а јас ПОСЛЕ него пишав дека таа метода не може НИ ВО ИДЕАЛНИ УСЛОВИ да се користи за старости поголеми од 50-60 илјади години, а објаснив и зошто не е прецизна и сигурна дури и во рамките на својот опсег.

Манипулаторче едно невидено, дали ќе дочекаме и од тебе едно „извини“ заради избрзаната клевета или и ти како Атеист од пуста суетна гордост и его ќе се трткаш прткаш и нема да ја признаеш посочената грешката? :)
АЛО. НЕ МИ ОДГОВОРИ МЕНЕ. АКО НАВИСТИНА НЕ ПРЕТПОСТАВУВАШ, И НЕ ТИ Е ВАЖНО КОЛКУ Е СТАРА ЗЕМЈАТА, ЗОШТО НУДЕШЕ ИДИОТСКИ АРГУМЕНТИ ДЕКА ДИНОСАУРУСИТЕ И ЛУЃЕТО ЖИВЕЕЛЕ ЗАЕДНО?

НЕ ПЛАНИРАМ ДА СЕ ОТКАЖАМ ОД ПРАШАЊЕТО ДУРИ НЕ ОДГОВОРИШ. СЕКОЈ СЛЕДЕН ПАТ ЌЕ БИДЕ НАПИШАНО СО ПОГОЛЕМИ БУКВИ...
--- надополнето: Jun 20, 2011 4:16 PM ---
Мене најјако ми беше прашањето не како Ное ги сместил сите (ако не знаеш, одговорот е дека земал мали животинчиња), не како ги фатил сите или доброволно му дошле во арката, туку главното прашање: каде сереле и кој им го чистел изметот ако се знае дека грст луѓе биле на бродот :)
Не сереле тогаш, духовно биле спречени од Бога, во интерес на евакуацијата...

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Мислев дека прашањето е реторично, затоа те изигноришав. Еве сега ќе ти одговорам: воопшто не сум нудел идиотски аргументи, туку реални аргументи, а тоа што тебе тие аргументи ти изгледале „идиотски“ мене уво ме здоболе :)

Член од
5 април 2011
Мислења
334
Поени од реакции
142
Хаха, го постира видеото кое го потврдува тоа што јас го кажувам. Погледни го целосно видеото, вика carbon dating isn't the preferred method и потоа набројува десетина методи кои мерат радиоактивно распаѓање и се со огромна точност. Зошто се со огромна точност објаснив:
сите примероци се подложуваат под ригорозни тестови кои траат со месеци, подложени се под екстремни температури и различни притисоци посилни од тие на Земјата. И како што кажа Frankie: да беше толку лесно забрзувањето на распаѓањето немаше да имаме проблеми со радиоктивниот отпад.
Мислев дека прашањето е реторично, затоа те изигноришав. Еве сега ќе ти одговорам: воопшто не сум нудел идиотски аргументи, туку реални аргументи, а тоа што тебе тие аргументи ти изгледале „идиотски“ мене уво ме здоболе :)
Манипулаторе, сеуште сметаш дека измамата на Кабрера е реален аргумент?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Идиотски или идиотски, повели објасни зошто ти е толку важно да покажеш дека луѓето и диносаурусите живееле заедно...

Нели ти е сеедно и не знаеш колку е Земјата стара? Ако е така, што се напрегаш околу сулуди теории?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Манипулатору еден и подведувач, абе ќути подобро затни се.
Должиш извинување ко куќа за првата клевета, а за второто твое обвинување должиш уште поголема оти тоа е вистина, имаш кажано такво нешто

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Идиотски или идиотски, повели објасни зошто ти е толку важно да покажеш дека луѓето и диносаурусите живееле заедно...
Воопшто не ми било важно да го покажам тоа. Ме прашаа и затоа им одговорив. Очигледно на тој што ме прашал му било важно, а не мене.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Воопшто не ми било важно да го покажам тоа. Ме прашаа и затоа им одговорив. Очигледно на тој што ме прашал му било важно, а не мене.
А ха.

Идејата дека диносаурусите живееле заедно со луѓето сосем случајно конвергира со теоријата дека Земјата е стара 5000-10000 години?

И ти сосем случајно ја застапуваш првата, а сеедно ти е за втората?

Добро, не ти е понекогаш гадно од себе?

F

Frankie Yale

Гостин
Jas mislam najgolem problem im bil nilskiot konj, site sme bile vo zooloska i sme videle kako toj se 'olesnuva' :D

Kajgana Shop

На врв Bottom