Дали мислите дека кај девојките повеќе нема искрена искрена љубов, и повеќе изневеруваат од машките?

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Најарно им е на хермафродитите....можат да бидат бисексуалци, а сепак да останат моногамни...:D

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Озбилно ова?
Да се изразам со пропорции како што љубам.
Бројот на жени курви би требало да биде право пропорционален со бројот на "јебачи" нели?

Ама ајде, и историскиот си има проз и конс исто и овој начин на живеење. А за жал не знам дали видов 2-3 мислења кој што се во врска со темата...другото е суптилно пуцкатње меѓу мажи и жени (ја сум јебач...а ја сум невина).

Реалноста е дека овој тренд на сексуално либералната жена е нешто на кое ние машките (во оние исклучиво тајни машки разговори) потајно многу им завидуваме на прозападните држави. Верувам дека некој од вас сигурно ги чул оние муабети...а бе браат таму сами ти се пуштаат бе...а бе идеш у диско најнормално и цурава на маса ти доаѓа ти се нуди да се запознаете...а тоа уствари значи дека вечерва имаш сигурен секс :rolleyes:

Плус, ние сме битија што имаме огромна потреба од парење, тоест секс...тоест пукање.
Не за џабе ама било кој маж во брак...ама баш било кој , значи нема исклучоци...ко ќе види некоја стегната 20 годишна автоматски му застанува срцето на секунда...и ако не дај боже му се придаде прилика каде што дискреција е загарнтирана и ги има сите гаранции дека неговата драга нема да дознае, и те како би ја "искинал од ебање" малата. Исто како што таа 20 годишна без разлика дали има дечко уште од 7 одделение па двајцата се веќе скоро 10 години во врска кога ќе види мужче со бмв, веднаш доле почнува да се лачи некаква течност што всушност на неа свесно и е знак дека доколку...тој господин дојде и почне да флерта со неа..шансите дека она нема да легне со него се скоро сведни само на теорија.

Двата пола сме тушки курви, и сакаме да се евеме колку што е можно повеќе.
Разликата е само до општествената перцепција, која што за жал сами си ја поставувате (да не ве пцујам сеа)

За крај да ви откријам една голема тајна:

Изневерувањето е само прашање на погодување на вистинските услови :love:

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.611
Жените изневеруват исто како и мажите. Ако им се укаже подобра прилика нормално дека ќе ја искористат. Разликата е само тоа што мажите се реални и си кажуваат дека изневеруваат а жениве глумат поштени а тоа страшно ме иритира!

Член од
13 мај 2010
Мислења
569
Поени од реакции
437
Првиот дел: знам шо е хумор.:)
Вториот дел: Не? Шо е со родителите кои викаат: ќерко, гледај да најдеш богат, ости колку е глуп? Или ќерко, гледај да го најдеш `вистинскиот`, па макар и со 5-60 би се плеснала пред него?
Всушност, повеќето имаат. Распрашај се по другарчиња, на другарчиња другарчиња или кој ги ебе кои, напрај анкета, пресметај аритметичка средина.:D
Бабите ги мажеле, и договорените бракови се закон, сериозно.:) И онака таа некоја мини телепатија се јавува кога поминуваш повеќе време со некого. Едноставно, почнувате да струите на иста фреквенција, се вљубувате еден во друг, то е то. И така ае.
А што е со родителите кои не ги оставаат ќерките да си фатат дечко?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.778
За некои е неверство и самиот чин на размислување за друга личност. За некои е нормално трисом, за некои се подразбира дека двајцата партнери имаат заеднички и посебен сексуален живот.
Изневеруваат сите.
Сум била изневерена, и сум изневерила.
Не зошто не сум била љубена, или зошто не сум љубела.
Напротив. Најчесто, изневерувачот не изневерува од злоба или од неморал, туку од незадоволство од својот партнер. Недоволно љубов, грижа, посветеност, внимание, афекција, и на крајот - лош секс (кој е лош заради лошата комуникација меѓу партнерите). Зошто еден човек би изневерил, ако му е добро со својот партнер?
Иако неверството не го гледам како решение, сепак, сметам дека не е нешто за кое треба војна да се крене. Сметам дека е сериозен симптом дека нешто не функционира. И сметам дека кога веќе изневеруваш некого, треба и да ја прекинеш таа врска. Ретко кој може да продолжи после таа ситуација. Сексот како секс не е неверството, туку фактот дека се крие нешто од личноста на која би требало најмногу да и кажуваме и најмногу да и веруваме.
Јас имам 20 години и многу го сакам мојот дечко. Не сакам да бидам без него.
Не се каам што сум со него, само ми е криво што премногу рано почнав да бидам со него.
Во погрешно време, вистински човек.
Затоа ми е криво само дека нема засекогаш да останам со него. Не за друго, туку од љубопитност. Не сакам да изневерувам, но ниту пак, сакам, да ми остане само тој од сега, за целиот живот........

Немирлика

all I need is love, friends & a piano☺
Член од
15 јуни 2011
Мислења
225
Поени од реакции
126
Мое мислење е дека не постои разлика помеѓу машки и женски во поглед на изневерувањето. Секој може да се најде во ситуација да изневери, а дали ќе потклекне пред искушението зависи само од тоа дали НАВИСТИНА го САКА партнерот\партнерката, а не од тоа дали е машко или женско!

FortuneTeller

ВРАГ
Член од
20 мај 2011
Мислења
476
Поени од реакции
138
Како не. Има повеќе спонзоруши женски,а машки..обично спонзори. Зашто едните се вакви,а другите се такви. И едните и другите заради некаква корист. И што сеа? Едните се као глупи а другите ептен паметни. Вакви теми отвораат само машки. Затоа што сме Џубриња невидени.

Член од
15 јуни 2011
Мислења
409
Поени од реакции
304
Epa luge od edna strana ni smeta ovoj balkanski mentalitet,a od druga strana ni smeta zapadot! ne mozham da sfatam...poshto gledam deka povekjeto se svetci togas idete da zhiveete vo Saudiska Arabija,shto da kazham drugo....me nerviraat ovie mazhive ovde zashto mnogu se pametni,a da im dojde nekoja dobra prilika,vednash zaboravaat na se....a istoto vazhi i za devojkite.....na krajot na kraishtata...eve primer...imate 6 ili 7 ili 8 godisna vrska...imate seks so drug/a...toa ama voopshto ne znachi deka ne go sakate svojot partner....ednostavno normalno e vo takva dolga vrska da imate period koga ke vi stane dosadno i monotono...istoto vazhi i za brakot....ova ne znaci deka odobruvam...naprotiv mislam deka ne e vo red da imate seks so nekoj drug dodeka imate veke nekoj postojan...tuku samo kazhuvam fakti Pozdrav

Член од
18 ноември 2008
Мислења
621
Поени од реакции
612
А што е со родителите кои не ги оставаат ќерките да си фатат дечко?
тие живеат во друга димензија ...дури мислам и дека не заслужуваат да трошиме време за озборување за таквите...имам сретнато такви случаи затоа те цитирав....нивните деца обично завршуваат многу лошо со компликации во понатамошниот живот...инаку муабетов не беше за родителите туку за изневерувањето машко женско......исто изневеруваат и тие и тие ... како што кажа членот погоре...само прашање на погодување на вистинските услови

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Озбилно ова?
Да се изразам со пропорции како што љубам.
Бројот на жени курви би требало да биде право пропорционален со бројот на "јебачи" нели?

Ама ајде, и историскиот си има проз и конс исто и овој начин на живеење. А за жал не знам дали видов 2-3 мислења кој што се во врска со темата...другото е суптилно пуцкатње меѓу мажи и жени (ја сум јебач...а ја сум невина).

Реалноста е дека овој тренд на сексуално либералната жена е нешто на кое ние машките (во оние исклучиво тајни машки разговори) потајно многу им завидуваме на прозападните држави. Верувам дека некој од вас сигурно ги чул оние муабети...а бе браат таму сами ти се пуштаат бе...а бе идеш у диско најнормално и цурава на маса ти доаѓа ти се нуди да се запознаете...а тоа уствари значи дека вечерва имаш сигурен секс :rolleyes:

Плус, ние сме битија што имаме огромна потреба од парење, тоест секс...тоест пукање.
Не за џабе ама било кој маж во брак...ама баш било кој , значи нема исклучоци...ко ќе види некоја стегната 20 годишна автоматски му застанува срцето на секунда...и ако не дај боже му се придаде прилика каде што дискреција е загарнтирана и ги има сите гаранции дека неговата драга нема да дознае, и те како би ја "искинал од ебање" малата. Исто како што таа 20 годишна без разлика дали има дечко уште од 7 одделение па двајцата се веќе скоро 10 години во врска кога ќе види мужче со бмв, веднаш доле почнува да се лачи некаква течност што всушност на неа свесно и е знак дека доколку...тој господин дојде и почне да флерта со неа..шансите дека она нема да легне со него се скоро сведни само на теорија.

Двата пола сме тушки курви, и сакаме да се евеме колку што е можно повеќе.
Разликата е само до општествената перцепција, која што за жал сами си ја поставувате (да не ве пцујам сеа)

За крај да ви откријам една голема тајна:

Изневерувањето е само прашање на погодување на вистинските услови :love:
Ако веќе ти е толку битен факингот на различни личности, онда не сфаќам зошто не си ја поедноставиш работата. И ти и сите мажи што не би поднеле моногамија, бар бидете фер, бидете мажи, храбри. Нема смисла да не можеш да ја погледнеш у очи, да ја праиш будала у фаца, да смислуваш изговори и приказни, да купуваш накити. Биди фер, the minute the relationship turns serious, кажи и` дека планираш да ја вараш и дека фер би било ако сака и она да го прави тоа со други. Фер немоногамист така би напраил, додека другите тајни варачи сте себични и алчни и под стрес маженца. ;)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Ова се генерации испуштени од конец. И тоа мислам на овие од 25,6 години па надоле (страв ми е да помислам колку е симната границата и сампочитта). Немам поим зашто толку нашиве генерации се разликуваат од оние на нашите родители. Не дека тогаш вриело од поштени, ама ваква мешаница од типот правам што сакам со кој сакам и баш ме заболе, не верувам дека имало. Милион муабети од растурени мажи и жени имам чуено и пак не можам да се изначудам на начинот на размислување и односот. Таква себичност владее што мислам дека никој никому не верува. Маж, жена небитно. Двајцата легнуваат да спијат со помисла да не ми прави овој/оваа нешто зад грб, и секако и двајцата при т.н подобра прилика би му ја киднале без да размислат.
Притоа имате сомнителни активности оид типот , добро кој ѕвони на моб толку касно, од каде бе непознат број, некако ладно ми се понаша, и што е најзабавно секој си спие на уво дека не го прават магаре макар што е свесен дека тука нешто смрди. Ова е таква лудница, во која владеат небулози од типот : Нејќам да ме вараат, а сакам да варам, нејќам да гледа по други, а јас можам по сите, нејќам да се дружи со сомнителни типови, типки, а овие моиве не се такви. Ехаа, секој си ја врти на свое. Луѓе со километарски врски сакаат да ги запознаам со некоја си таму зашто им се свиѓала, и на моето прашање : Добро, а нели имаш девојка? иде еден така смешен одговор Па што ако имам, ти мислиш дека не ја сакам? Оу је, ја сакаш како не. Ја сакаш до моментот кога новата прилика тип топ не тропне на врата. Ме згрозува такво однесување. Па кога ќе помислам како вешто тоа го кријат од своите девојки и дечковци кои рака во оган би ставиле дека нивната драга особа шанса нема да шврља, се плашам на што ќе наидам следно
. Ако човек се презаситил може да замине никој не го држи.
Пред некој ден другарка ми ми вика дека сме премногу конзервативно воспитани и дека не знаеме што значи да направиш некоја глупост, чисто младелашки. При здрава свест тврдам дека никогаш моето воспитување и а про по тоа моето однесување, не би го сменила по цена да можам да се бламирам и после тоа да се каам. Тоа не сум јас. Пеки јас така, друг како што му чини. Само што работата е што на крај сите плачат по конзервативците додека изигруваат либерали. Иди најди го крајот.

Компромисот е на вештачко дишење. Кој ќе наиде на такво нешто е среќник.

Член од
9 октомври 2010
Мислења
191
Поени од реакции
29
Ова се генерации испуштени од конец. И тоа мислам на овие од 25,6 години па надоле (страв ми е да помислам колку е симната границата и сампочитта). Немам поим зашто толку нашиве генерации се разликуваат од оние на нашите родители. Не дека тогаш вриело од поштени, ама ваква мешаница од типот правам што сакам со кој сакам и баш ме заболе, не верувам дека имало. Милион муабети од растурени мажи и жени имам чуено и пак не можам да се изначудам на начинот на размислување и односот. Таква себичност владее што мислам дека никој никому не верува. Маж, жена небитно. Двајцата легнуваат да спијат со помисла да не ми прави овој/оваа нешто зад грб, и секако и двајцата при т.н подобра прилика би му ја киднале без да размислат.
Притоа имате сомнителни активности оид типот , добро кој ѕвони на моб толку касно, од каде бе непознат број, некако ладно ми се понаша, и што е најзабавно секој си спие на уво дека не го прават магаре макар што е свесен дека тука нешто смрди. Ова е таква лудница, во која владеат небулози од типот : Нејќам да ме вараат, а сакам да варам, нејќам да гледа по други, а јас можам по сите, нејќам да се дружи со сомнителни типови, типки, а овие моиве не се такви. Ехаа, секој си ја врти на свое. Луѓе со километарски врски сакаат да ги запознаам со некоја си таму зашто им се свиѓала, и на моето прашање : Добро, а нели имаш девојка? иде еден така смешен одговор Па што ако имам, ти мислиш дека не ја сакам? Оу је, ја сакаш како не. Ја сакаш до моментот кога новата прилика тип топ не тропне на врата. Ме згрозува такво однесување. Па кога ќе помислам како вешто тоа го кријат од своите девојки и дечковци кои рака во оган би ставиле дека нивната драга особа шанса нема да шврља, се плашам на што ќе наидам следно
. Ако човек се презаситил може да замине никој не го држи.
Пред некој ден другарка ми ми вика дека сме премногу конзервативно воспитани и дека не знаеме што значи да направиш некоја глупост, чисто младелашки. При здрава свест тврдам дека никогаш моето воспитување и а про по тоа моето однесување, не би го сменила по цена да можам да се бламирам и после тоа да се каам. Тоа не сум јас. Пеки јас така, друг како што му чини. Само што работата е што на крај сите плачат по конзервативците додека изигруваат либерали. Иди најди го крајот.

Компромисот е на вештачко дишење. Кој ќе наиде на такво нешто е среќник.
Moj covek (y)

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Ако веќе ти е толку битен факингот на различни личности, онда не сфаќам зошто не си ја поедноставиш работата. И ти и сите мажи што не би поднеле моногамија, бар бидете фер, бидете мажи, храбри. Нема смисла да не можеш да ја погледнеш у очи, да ја праиш будала у фаца, да смислуваш изговори и приказни, да купуваш накити. Биди фер, the minute the relationship turns serious, кажи и` дека планираш да ја вараш и дека фер би било ако сака и она да го прави тоа со други. Фер немоногамист така би напраил, додека другите тајни варачи сте себични и алчни и под стрес маженца. ;)
Очигледно е дека со машки не си имала баш најсјани искуства па затоа вака демек сме алчни и под стрес :cool:
Ти си под стрес :rolleyes:

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Тој момент чим и кажеш дека сакаш да спиеш и со други веќе не ја вараш туку сакаш да живееш полигамно (тајна желба на барем 95% мажи). Штом знааат двајцата нема лажење и се слагам тоа би било фер ако веќе решиш дека сакаш да си плескаш на страна.

Причината зашто таквите (варалиците) тоа не го прават не лежи толку во непоштењето туку во стравот и себичноста дека партнерот ќе те остави и нема да прифати отворена полигамна врска или пак во нежелбата и твојот партнер да се плеска со друг.

Една од машките особини е: јас може со повеќе ама она само со мене :). Ете заради тоа сите си молчат, си вараат а се преправаат дека имаат идеален брак.

Сеуште мислам дека има луѓе што искрено се сакаат и нема да се извараат дури и кога би имале прилика ама изгледа стануваат ретки како вода во пустина.

Не е ова реплика специјално за тебе туку го искористив цитатот да дообјаснам :).

Kajgana Shop

На врв Bottom