Нови скулптури - во Скопје и низ цела Македонија

Член од
8 јуни 2011
Мислења
303
Поени од реакции
247
Кај ќе го постават Самуил? Крива Паланка?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.787
Поени од реакции
12.269
Карпош ќе го ставаат на камен мост?

Кој е коњаникот (коњаникот..., ние само коњаници и воини сме...ниеден мислител, ниту креатор, пешак...) на раскрсницата Аеродром Ново Лисиче?

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Карпош ќе го ставаат на камен мост?
Карпош веќе е поставен одма до камени мост.

Кој е коњаникот (коњаникот..., ние само коњаници и воини сме...ниеден мислител, ниту креатор, пешак...) на раскрсницата Аеродром Ново Лисиче?
Овој?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.787
Поени од реакции
12.269
Карпош веќе е поставен одма до камени мост.

Овој?
Да, тој е изгледа. Преѓеска у 3 саат на жешконо не ми се дигаше глава, па не го ни загледав. Значи според името, населба Јане Сандански. Карпош можеби требаше да се постави кратовско/кумановско.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Да, тој е изгледа. Преѓеска у 3 саат на жешконо не ми се дигаше глава, па не го ни загледав. Значи според името, населба Јане Сандански. Карпош можеби требаше да се постави кратовско/кумановско.
Jaне е и според мене еден од најдобрите споменици, коњаници поставени во проектов.

А Карпош воопшто не ми се допаѓа. Тоа животинчето магаре ли е, прле ли е или ждребе не можам да разберам.

lo6ko piratot

безобразно реален
Член од
2 април 2009
Мислења
441
Поени од реакции
56
Jaне е и според мене еден од најдобрите споменици, коњаници поставени во проектов.

А Карпош воопшто не ми се допаѓа. Тоа животинчето магаре ли е, прле ли е или ждребе не можам да разберам.
зарем ова на сликава не е крали марко?

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.510
Поени од реакции
87.476
Ај ако може да ми кажете каде точно ќе биде поставен споменикот на Христо Узунов Однапред благодарам :rolleyes:

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Ај ако може да ми кажете каде точно ќе биде поставен споменикот на Христо Узунов Однапред благодарам :rolleyes:
Христо Узунов, спроти Министерството за правда.

А кај беше министерство за правда ?

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
а кој е кум на 'Воинот на коњ' ?
М.М.Е К.П.П.

Kajgana Shop

На врв Bottom