Дебилизам и ренесанса ...
Aбе шо се палиш Воин на коњ е само т.н. "работно име" на проектот..како прават прототип кола и секоја кола прво има некое работно име додека е во фаза на конструкција,а после си го добива правото име..Ние си знаеме, но ако не стои официјално напишано на постаментот или каде било, лоша работа. Ќе кажат сите што ќе дојдат „Па не е ова Александар Македонски, ова е само некој воин на коњ“.
„Воин на коњ“ делува подеднакво глупаво и поразително како преименување на скулптурата на „девојчето“ од Рекорд во „ретардирано девојче“.
Не ми се верува каков кукавички чин... Или ќе се курчиме со Александар Македонски, или да си ги натртиме газовите. Нема нешто помеѓу.
Јас во историја не сум учел за „Воин на коњ“, туку за Александар Македонски.A зашто да се курчиме,или тртиме..поставуваме личност од своја историја..непа потреба од курназлуци
Не да сме натртени...A зашто да се курчиме,или тртиме..поставуваме личност од своја историја..непа потреба од курназлуци
Каков „воин на коњ“ бе, нема везе... арно имаше некој погоре пишано дека е само работно име на проектот тоа... а скулптурата се знае чија е. Дали ќе пишува незнам (оти не е на постамент поставена)....Јас во историја не сум учел за „Воин на коњ“, туку за Александар Македонски.
Дај бар и учебнициве да ги смениме кога сме тргнале, па нашите деца да учат за „Воинот на коњ“, најголемиот војсководец во историјата на човештвото.