Нови скулптури - во Скопје и низ цела Македонија

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.214
Поени од реакции
30.421
ги гледам сликиве и се радувам на спомеников и коа го видов имево... оп разочарување.
ами воин на коњ можам и јас да бидам и Наполеон бил воин на коњ....
поарно Александар ФИРОМакедонски отколку Воин на коњ...

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.444
„Воин на коњ“ делува подеднакво глупаво и поразително како преименување на скулптурата на „девојчето“ од Рекорд во „ретардирано девојче“.

Не ми се верува каков кукавички чин... Или ќе се курчиме со Александар Македонски, или да си ги натртиме газовите. Нема нешто помеѓу.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
значи од најзвучното име во Македонската и светската историја...паднавме на тоа дереџе - Александар Македонски да се вика воин на коњ?

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Ние си знаеме, но ако не стои официјално напишано на постаментот или каде било, лоша работа. Ќе кажат сите што ќе дојдат „Па не е ова Александар Македонски, ова е само некој воин на коњ“. (n)
Aбе шо се палиш :D Воин на коњ е само т.н. "работно име" на проектот..како прават прототип кола и секоја кола прво има некое работно име додека е во фаза на конструкција,а после си го добива правото име..
И второ ,на кој постамент ќе напишат воин на коњ..па нема постамент,Ацко ќе е на фонтаната ..Не е на постамент како Гоце или Даме

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
„Воин на коњ“ делува подеднакво глупаво и поразително како преименување на скулптурата на „девојчето“ од Рекорд во „ретардирано девојче“.

Не ми се верува каков кукавички чин... Или ќе се курчиме со Александар Македонски, или да си ги натртиме газовите. Нема нешто помеѓу.

A зашто да се курчиме,или тртиме..поставуваме личност од своја историја..непа потреба од курназлуци

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.444
A зашто да се курчиме,или тртиме..поставуваме личност од своја историја..непа потреба од курназлуци
Јас во историја не сум учел за „Воин на коњ“, туку за Александар Македонски.
Дај бар и учебнициве да ги смениме кога сме тргнале, па нашите деца да учат за „Воинот на коњ“, најголемиот војсководец во историјата на човештвото.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.214
Поени од реакции
30.421
Не да сме натртени...
Жал ми е за Александар. Кај и да е не почива во мир. Од крал го направија воин. Срамота!

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Јас во историја не сум учел за „Воин на коњ“, туку за Александар Македонски.
Дај бар и учебнициве да ги смениме кога сме тргнале, па нашите деца да учат за „Воинот на коњ“, најголемиот војсководец во историјата на човештвото.
Каков „воин на коњ“ бе, нема везе... арно имаше некој погоре пишано дека е само работно име на проектот тоа... а скулптурата се знае чија е. Дали ќе пишува незнам (оти не е на постамент поставена)....

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.444
Да, да, исто како кога ќе ни го сменат и името. Ние ќе си знаеме дека сме си Македонија, што е битно како се викаме во ООН и пред сите останати.

Да не забегуваме од темата, само го искажав мислењето за официјалното „работно име“. Се надевам дека нема да остане така и откако ќе се заврши работата.

Kajgana Shop

На врв Bottom