gade
Augustus
- Член од
- 12 април 2008
- Мислења
- 4.850
- Поени од реакции
- 5.169
Истото важи и за Библијата. Score!А ти лично се знаеш со писателите и уредувачите на Британика? Додека лично не се знаеш со нив, не ти држи вода муабетот.
Истото важи и за Библијата. Score!А ти лично се знаеш со писателите и уредувачите на Британика? Додека лично не се знаеш со нив, не ти држи вода муабетот.
Истото важи и за Куранот! Double score!Истото важи и за Библијата. Score!
Не. Останете ми со здравје во вашето верско клубче.Huh, се согласуваш со мене за ова?
Нели бе од клипчиња не се учело? Или се поднаучивте и клипчиња да правите па сега може...Пред некој ден, ветив дека ќе го посочам линкот со снимена ТВ емисија, каде е посечна неможноста за создавање на окото од свој „претходник„.
Ова е линкот:
http://www.youtube.com/watch?v=TX7QIEX0dxE&NR=1
а на 6-тата минута почнува делот за структурата од окото.
Naucnici koi gi ja poddrzuvaat poddrzuvaat evolucijata se brojat vo iljadnici. Vprocem anketi napraveni vo sekoja renomirana naucna institucija (discovery institute ne e renomirana naucna institucija) pokazuvaat deka vo sekoja institucija nad 95% od nivnite naucnici ja prifakaat evolucijata. Nasiot Brus Li e stopati pojak i nasiot Brus Li bi go unistil vasiot Brus Li za edna runda i toa nokaut via aperkat!Е ајде де наведени ни ги доказите со кои што е „докажана“ еволуцијата
Еве ти еден сајт http://www.dissentfromdarwin.org каде што стотици професори и доктори по науки се имаат потпишано дека се скептични и дека се оградуваат од „докажаната“ еволуција. А има уште многу многу повеќе кои не знаат за петицијава и не се потпишани. И шо праиме сега? Ќе се натпреваруваме чиј Брус Ли е појак?
Не, наспроти анимираните сајнс фикшн уметнички цртежи и филмчиња на Дарвинистите, креационистите чесно признаваат дека не знаат како Бог ја создал Земјата, луѓето и живиот свет, освен некои ситни детали кои исто така се небитни за науката во сегашноста и иднината.Пошто креационизмот се обидува да се стави на исто рамниште со науката, дали ке може да добијам научно објаснување како вашиот бог ја создал земјата, луѓето и живиот свет?
Значи, we are talking science now.
Еми ако незнаеш научно да објасниш тогаш, kindly STFU.Не, наспроти анимираните сајнс фикшн уметнички цртежи и филмчиња на Дарвинистите, креационистите чесно признаваат дека не знаат како Бог ја создал Земјата, луѓето и живиот свет, освен некои ситни детали кои исто така се небитни за науката во сегашноста и иднината.
А што со другите 5% ?Naucnici koi gi ja poddrzuvaat poddrzuvaat evolucijata se brojat vo iljadnici. Vprocem anketi napraveni vo sekoja renomirana naucna institucija (discovery institute ne e renomirana naucna institucija) pokazuvaat deka vo sekoja institucija nad 95% od nivnite naucnici ja prifakaat evolucijata. Nasiot Brus Li e stopati pojak i nasiot Brus Li bi go unistil vasiot Brus Li za edna runda i toa nokaut via aperkat!
Glupavi segi na strana, edna rabota imam primeteno kaj tebe. Koga ke te podbere cel podforum i ke gi razoblici tvoite lagi se povlekuvas i otsuten si od temive so nedeli. Potoa mnogu normalno se vrakas i pak istite sranja gi pisuvas. Da ne bev mrza belosvetska ke pocnev da gi prebaruvam tvoite postovi i apsolutno sum siguren deka bi go nasol ovoj link vo tri-cetiri prethodni postovi zosto siguren sum deka go imam procitano porano.
Kako i da e, dobro sto prestana da gi postiras tie trite citati od Darvin i edniot od Gould. Olesnuvanje e...
Ралф Силке е креационист. Тој е фундаментален протестант.Листата на научници кои се потпишани на горната петиција исто така постои во печатена форма.
In this interview, Dr. Ralph Seelke shares about his current evolution research, and why he is skeptical of Darwinian evolution.
Click here to listen.
Ralph Seelke received his Ph.D. in Microbiology from the University of Minnesota and the Mayo Graduate School of Medicine in 1981, was a postdoctoral researcher at the Mayo Clinic until 1983, and has been an Associate Professor or Professor in the Department of Biology and Earth Sciences at the University of Wisconsin-Superior since 1989. An authority on evolution's capabilities and limitations in producing new functions in bacteria, Prof. Seelke recently co-authored the SCIENCE TEXTBOOK "Explore Evolution: The Case For and Against Neo-Darwinism."
Ете имаш линк и од книгата, а можеш и онлајн да го слушаш интервјуто (http://www.discovery.org/v/341) на професорот по биологија д-р Ралф Силки
Она што верува мнозинството не значи дека секогаш е вистина. Пред неколку века мнозинството верувало дека Земјата е рамна плоча носена на грбот на китови и желки, дека Сонцето кружи околу Земјата, дека атомот е неделив, дека просторот и времето се апсолутни, дека просторот е хомоген и изотропен во секоја негова точка и дека часовникот отчукува еднаква брзина во сите инерцијални системи. На прсти се броеле „еретиците“ кои верувале поинаку, за по неколку века тие да бидат во право, а останатиот свет во заблуда.Naucnici koi gi ja poddrzuvaat poddrzuvaat evolucijata se brojat vo iljadnici. Vprocem anketi napraveni vo sekoja renomirana naucna institucija (discovery institute ne e renomirana naucna institucija) pokazuvaat deka vo sekoja institucija nad 95% od nivnite naucnici ja prifakaat evolucijata. Nasiot Brus Li e stopati pojak i nasiot Brus Li bi go unistil vasiot Brus Li za edna runda i toa nokaut via aperkat!
Wow! Какво откритие чоече! ЕУРЕКА! Па сигурно нема да е Дарвинист, а да ја оспорува еволуцијатаРалф Силке е креационист.
И сега?Она што верува мнозинството не значи дека секогаш е вистина. Пред неколку века мнозинството верувало дека Земјата е рамна плоча носена на грбот на китови и желки, дека Сонцето кружи околу Земјата, дека атомот е неделив, дека просторот и времето се апсолутни, дека просторот е хомоген и изотропен во секоја негова точка и дека часовникот отчукува еднаква брзина во сите инерцијални системи. На прсти се броеле „еретиците“ кои верувале поинаку, за по неколку века тие да бидат во право, а останатиот свет во заблуда.
Земи го примерот со спањакот. Кога сега би направил анкета, скоро сите атеисти на форумов би се изјасниле дека во спањакот има многу железо, а во суштина има десет пати помалку од колку што се мислеше до пред некое време. (Но ако сега ве прашам, сите ќе речете дека сте знаеле нормално
Цела серија на цртани филмови (попај морнарот) се снимија за да ги мотивираат децата да јадат спањак бидејќи во него наводно имало многу железо. И цел научен свет така веруваше се додека некој скептичен научник со отворен ум не го повтори експериментот за да види дека оној што пред него го испитувал спањакот всушност направил грешка во пресметките (утнал една децимала).
Јас ја наведов таа петиција за да видите дека има многу научници, професори, доктори по науки во сите области (во Македонија, во Балканот, Европа и светот) што ја оспоруваат еволуцијата. Тоа го направив затоа што gade се повика на тоа дека во енциклопедијата Британика (пишувана од научници) пишувало дека еволуцијата е докажана.
Ако таа навистина била докажана, прво ќе постоел доказот црно на бело и ќе можеше лесно да се презентира а не да се шпекулира дека таму некој некаде во пештера ја докажал. Второ немаше да има илјадници научници и доктори по биологија, микробиологија, зоологија, генетика, геологија, палеонтологија, хемија, математика што ја оспоруваат.
Запомнете го ова, ќе го пишам на кирилични букви: Дарвиновата еволуција не е докажана, не го поминала ригорозниот научен метод, не е експериментално докажана и со тоа останува во доменот на хипотезите. До утре сабајле нарекувајте ја факт, но таа ќе си остане фикција.
Ама да не биде од креационист нели? Бараш научен доказ за креационизмот од Дарвинисти, еволуционисти нели?Чекаме научни факти за теоријата на креационизмот, ако немаш, може комотно катанец на темава.