Општи вело муабети, прашања, совети

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Времево во последно не е сигурно така да сега нема возење со велосипед,предмалку се истури за една минута :D Иначе едвај чекам да се распуштиме и потоа секој ден после пладне една вожња од 2-3 сати. :)

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Забележлив е подемот на велосипедизмот, се повеќе и повеќе заинтересирани за професионално бавење со велосипедизам. Штета е што велосипедистите во Македонија се многу слабо медиумски поткрепени, има многу заинтересирани, а недоволни информирани луѓе. Како и да е, велосипедските клубови кај нас се повеќе и повеќе се зголемуваат. За сите заинтересирани ви го претставувам (според мене) најпрофесионалниот клуб од Скопје:

http://www.energi-cycling.com/

Член од
11 јули 2009
Мислења
1.415
Поени од реакции
962
ај да организираме заедничка вожња деновиве ... кој е ЗА, бујрум

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Дечки колку е бандаж за точак?На мојот точак му се случи незгода :(

proud_89

Legenden sterben nie!
Член од
17 јануари 2011
Мислења
147
Поени од реакции
87
Од пред некое време гледам по вести доста велосипедисти се одлучуваат на тура околу Охридско Езеро. 90км се во прашање, али доживување било. Значи Охрид - Пештани - Љубаништа - Св. Наум - Поградец - Лини - Радожда - Струга - Охрид :D
Само не знам што кондиција ќе треба за ова со оглед на тоа што патот има доста угорници! :)

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Од пред некое време гледам по вести доста велосипедисти се одлучуваат на тура околу Охридско Езеро. 90км се во прашање, али доживување било. Значи Охрид - Пештани - Љубаништа - Св. Наум - Поградец - Лини - Радожда - Струга - Охрид :D
Само не знам што кондиција ќе треба за ова со оглед на тоа што патот има доста угорници! :)
Мене ми се гледа интересна рутата на стариот пат преку Галичица, малку е напорен нагоре ама видикот и опкружувањето е одлично.

Член од
13 мај 2010
Мислења
569
Поени од реакции
437
Воопшто не се разбирам околу велосипеди, ама сакам да купам некој квалитетен за кој нема да се плашам дека машинката може да откаже после некое време возење или дека задната кочница нема во секој момент да се олабави... и да можам да го возам по нерамни патишта со поголема брзина.
Предлози, цени? Благодарам :)

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Забележлив е подемот на велосипедизмот, се повеќе и повеќе заинтересирани за професионално бавење со велосипедизам. Штета е што велосипедистите во Македонија се многу слабо медиумски поткрепени, има многу заинтересирани, а недоволни информирани луѓе. Како и да е, велосипедските клубови кај нас се повеќе и повеќе се зголемуваат. За сите заинтересирани ви го претставувам (според мене) најпрофесионалниот клуб од Скопје:

http://www.energi-cycling.com/
После Вело М :D

Член од
11 јули 2009
Мислења
1.415
Поени од реакции
962
Еве една фотка од мојот велосипед,сликана кај базенот младост ,,.каков е вашиот велосипед /? Pic1533.jpg

Член од
23 септември 2010
Мислења
645
Поени од реакции
385
Воопшто не се разбирам околу велосипеди, ама сакам да купам некој квалитетен за кој нема да се плашам дека машинката може да откаже после некое време возење или дека задната кочница нема во секој момент да се олабави... и да можам да го возам по нерамни патишта со поголема брзина.
Предлози, цени? Благодарам :)
Баш таков може да се најде во продавниците во скопје, ама цената е минимум 20 000денари

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Еве го мојот сликан во кујна :D пред едно 6 месеци, сега имам сменето нешто подобри делови,во главно тоа е.

--- надополнето: Jun 16, 2011 11:00 PM ---
Баш таков може да се најде во продавниците во скопје, ама цената е минимум 20 000денари
Па добро сега, има и поевтини, за 15-16.000 денари сигурно се наоѓа, како што читам според потребите на девојката .

Член од
26 јануари 2010
Мислења
908
Поени од реакции
185
Значи ова не е можно секој ден мора да се најди нешто да ме изнервира :mad::mad:
Замислете го проверувам секој ден велосипедот пред да го возам,пошо јас ко што возам лудо никој не вози,иии денес ајде не го проверувам арен е...
кај една бабичка од 70 години со пони се закачи во мене спуштена од угорница ко луда вози некоја на дрога беше,а башка тоа скокам шахта и колцето излетува сум се мавајне и 5 минути незнаев кај одам сио крв бев и раце и нозе....значи незнам како е можно шрафот да се отшрафил :mad::mad:

Kajgana Shop

На врв Bottom