Диети и слабеење

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Не по мое туку факт. Еве, еве и еве.
Ова е за 100 гр. !!!
Конзерва туна 180 гр. има 190 калории. А кило хамбургер?

Калориите на хамбургерот варираат од компирите колку ги има месото, мајонезот, кашкавалот големината на лепињата етц етц....И кога ставаат мајонез и компири од рука ставаат колку може и држи да не прокапе :) ~4000 калории

Ова е за 100 гр. !!!

Калориите на хамбургерот варираат од компирите колку ги има месото, мајонезот, кашкавалот големината на лепињата етц етц....И кога ставаат мајонез и компири од рука ставаат колку може и држи да не прокапе :) ~4000 калории

Па ти кило хамбургер јадеш?

Ти 100 грама јадеш? Колку е тежок хамбургерот знаеш?

Леле доста мене ме прашуваш јас дали знам. Ако знаеш кажи. Да речеш дека еден хамбургер тежи 1кг или дека има 4.000 калории е најголема глупост и не треба да знам точно колку тежи за да знам дека тоа што ти го велиш не е точно.
И не ти враќам веќе, досаден си, се инаетиш.

Леле доста мене ме прашуваш јас дали знам. Ако знаеш кажи. Да речеш дека еден хамбургер тежи 1кг или дека има 4.000 калории е најголема глупост и не треба да знам точно колку тежи за да знам дека тоа што ти го велиш не е точно.
И не ти враќам веќе, досаден си, се инаетиш.
Не ти се мешам повеќе имај си илузија дека јадеш 300 калории!!! И ти си досадна да знаеш :)
--- надополнето: Jun 16, 2011 9:02 AM ---
Доколку некој сака еве му бројач на калории и сите останати мерења за успешна диета!!! Најважно од се е тоа што има метрик (европски мерки) и голема база на јадења. Нормално знаете каде може да се најде целосна верзија за беспари :)

факт е дека многу може да биде калоричен сендвичот .. Ама 4.000 калории се премногу.. До кај 1.000 може да..

Пржена плескавица,Пржени компири и мајонез.. Калориска бомба но тоа незначи дека ќе биде 4.000 калории..
баш види во Америка најкалорично јадење од 3.800 калории колкаво е и што содржи.

факт е дека многу може да биде калоричен сендвичот .. Ама 4.000 калории се премногу.. До кај 1.000 може да..

Пржена плескавица,Пржени компири и мајонез.. Калориска бомба но тоа незначи дека ќе биде 4.000 калории..
баш види во Америка најкалорично јадење од 3.800 калории колкаво е и што содржи.
Ова го викаат големи хамбургери? Да дојдат тука во МК да видат што е квантитет :). Додека не се измери се колку има може само да се нагаѓа. Но кога во 100 гр. печени кикирики има 585 калории вреди ли повеќе да правиме муабет?

Мене ми имаат кажано дека еден хамбурхер (од град кај мене) без мајонез има 450 калории.
Правев пресметки на ZDRAVA KRAVA и навистина околу 430-450 испаѓа.

Ова е за 100 гр. !!!

Big Mac-от од McDonalds ти е 214 грама и има 540 калории.
4000 калории = 8 хамбургери

Не шири дезинформации на твои лични видувања.
Арно рече... кога ќе се измери.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom