Креационизам наспроти еволуционизам

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Континуитет нема. Тоа што има е еден куп недостатоци, фалат години, за владетелите нема пишувано кога владееле итн. Еве што имаш запишано за првите пишани знаци во Египетската цивилизација;

Egypt

The earliest known hieroglyphic inscriptions are the Narmer Palette, dating to c.3200 BC

Пред 3000 ПНЕ нема никакви пишани документи. За каков континуитет ми зборуваш. А дали ти знаеш која година била поплавата?
Јиаху симболите би требало да ти ја затнат муцката, нели:

Jiahu symbols (贾湖契刻符号) refer to the 16 distinct markings on prehistoric artifacts found in Jiahu, a neolithic Peiligang culture site found in Henan,China. Dated to 6600 BC

Тоа ти е некаде ТРИ ИЛЈАДИ ГОДИНИ пред Јахве да одлучи да ги двои водите, да реди светилки по небото и од ребро да прави жена.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Континуитет нема. Тоа што има е еден куп недостатоци, фалат години, за владетелите нема пишувано кога владееле итн. Еве што имаш запишано за првите пишани знаци во Египетската цивилизација;

Egypt

The earliest known hieroglyphic inscriptions are the Narmer Palette, dating to c.3200 BC

Пред 3000 ПНЕ нема никакви пишани документи. За каков континуитет ми зборуваш. А дали ти знаеш која година била поплавата?
Континуитет има и тоа каков, посебно кај Египќаните.Луѓето оставаат и други наоди освен пишаните наоди, има богатсво на грнчарија, накит, земјоделски алатки од 5500 ПНЕ. Во Египетската Цивилизација нема катастрофален прекин на цивилизацијата каков што се очекува од еден севкупен потоп, напротив си се развива по една логична насока.
Значи: Земјата е формирана во цца 4000ПНЕ според вас, потопот би требало да е отприлика околу 3000 или 2000г ПНЕ, а ние тука имаме цивилизации кои постојат пред тој датум и после тој датум имаат енормен просперитет!
Пак ке повторам за да не ме вадите од контекст:
НЕМА КАТАСТРОФАЛЕН ПРЕКИН НА ЕГИПЕТСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЈА КАКОВ ШТО БИ СЕ ОЧЕКУВАЛО ОД СЕВКУПЕН ПОТОП.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Politeizmot Miki postoel pred monoteizmot ama na kogo jas objasnuvam, ti si covek koj misli deka pred 5 000 godini lugjeto se trkale so velociraptori...
хи хи хи

:ROFLMAO::ROFLMAO:

Темата е закон...

Ја користам оваа прилика да му се заблагодарам на Чорбаџијата за сугестијата дека луѓето живееле со диносаурусите, вака слатко со години се немам смеено...

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Мојата вели 7000-8000 години од Адам. Околу 5500 ПНЕ. А за создавањето на земјата во Библијата дата нема запишано.
Твојата ного паметно вели. Еве ти една попаметна, пошто се базира на пронајдени АРТЕФАКТИ, наместо на компилација составувана со гласање во 5 век НОВА ЕРА:

Catal Huyuk

By N.S. Gill, About.com Guide

See More About:

Definition: In about 7200 B.C. a settlement, Catal Huyuk (Çatal Hüyük), developed in Anatolia, south central Turkey. About 6000 Neolithic people lived there, in fortifications of linked rectangular mud-brick buildings. Food was mostly hunted or gathered, but the inhabitants also raised animals and stored surplus grains.

So far, Catal Huyuk is considered the oldest civilzation.

Чатал Хујук RULES!!!
Тоа ти е некои 4000 години пред Јахве да одлучи да двои води.
Дечкиве си живееле, си се радувале, се ебеле и праеле деца... После 4000 години на Јахве му текнало да вади ребра.

Член од
15 октомври 2010
Мислења
835
Поени од реакции
155
Јиаху симболите би требало да ти ја затнат муцката, нели:

Jiahu symbols (贾湖契刻符号) refer to the 16 distinct markings on prehistoric artifacts found in Jiahu, a neolithic Peiligang culture site found in Henan,China. Dated to 6600 BC

Тоа ти е некаде ТРИ ИЛЈАДИ ГОДИНИ пред Јахве да одлучи да ги двои водите, да реди светилки по небото и од ребро да прави жена.
Since the Jiahu site dates from about 6600 BCE, it predates the earliest confirmed Chinese writing by about 4,000 years.

Оти има толкава дупка од 4000 години?

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Since the Jiahu site dates from about 6600 BCE, it predates the earliest confirmed Chinese writing by about 4,000 years.

Оти има толкава дупка од 4000 години?
Оу фак, живи не фати сега! Не ти боде очи, несреќо една, 6600ПНЕ! Туку се фаќаш за нешто сосема десетто.Како ја објаснуваш годината?

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Benemoth... Има доста слики нацртани за тоа митско суштество и воопшто не личи на диносаурус туку на нилски коњ дури и слон.
Ок, штом тераш детски инает, тогаш одиме по ред да ги разобличиме твоите лаги (или лажни информации што ги користиш)

Ное ја споредил опашката на бехемот со Кедрово дрво. (Јов 40:17, Библијата) Кедровите дрва се едни од најголемите дрва на светот, пред се во обем, а имаат и релативно голема висина.
Еве ти слики од Кедрово дрво:

Во случај да не си бил долго време во зоолошка градина, еве ти слики од опашка на слон:

Дали ти кога би пишувал за слонов би ја споредил неговата опашка со Кедрово дрво? Или можеби со една обична врвка? :)

Еве ти слика и од опавче на Нилски коњ:

Таа е толку мала што одвај и се забележува, а камо ли па да биде споредена со Кедрово дрво.
Ако и по ова продолжиш да тераш инает, ќе те ставам на игнор листа.
Поздрав!

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Wow, доказите со сликите се лудница...

Дали опашката на слонот личи на кедово дрво?

:D

Порано поелегантно манипулираше, сега си на најниско можно ниво. Или не? Можеш подолу?

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Кога е некој глупав - глупав е.
Шуќур DBack, и ја да прочита нешто паметно од Тебе, након сите Твои негации! :D
А на изразенава логика, Кант и Хегел заедно и ѓутутре можат да Ти пљукнат под прозор!

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Шуќур DBack, и ја да прочита нешто паметно од Тебе, након сите Твои негации! :D
Туку, шизик, одговори ми, пошто користиш БЦ финти тука, зошто нема прекин во континуитетот на Египетската Цивилизација?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
А каква врска имат Египет со креацинизмот? :confused:
Египет, гледано историски, следи после асиро-вавилонската цивилизација и Египет (античкиот) е засебна цивилизација која има свој почеток, тек и крај и која своевремено била прилично затворена цивилизација, согласно античкиот светоглед.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
А каква врска имат Египет со креацинизмот? :confused:
Па потопот море, читај малку погоре, ваљда ги има сите постови како и кај мене, пролистај ја малку дискусијата, а не како улав некој да траскаш зелени.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Антички Египет и Потопот? Дај, просветли ме...:(

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Антички Египет и Потопот? Дај, просветли ме...:(
Ај разлистај погоре што се расправаше, нема да дозволам со тролање да ја расплинеш дискусијата.
Скратено, пошто Египетската Цивилизација постои од 5500 ПНЕ, мора потопот да се случил во тек на нејзиното постоење, а такво нешто не се случило.

Член од
5 април 2011
Мислења
334
Поени од реакции
142
Ок, штом тераш детски инает, тогаш одиме по ред да ги разобличиме твоите лаги (или лажни информации што ги користиш)
Одамна се немам вака насмеано, па вие сте сериозни со вашите тврдења! Ти серизно веруваш дека диносаурусите живееле заедно со луѓето. Флинстонс е само цртан филм за деца Чорбаџи, не го сфаќај сериозно.

А болдот ти е комедии, неколку страни наназад ти ми постираше докажана и потврдена измама (од човек кој самиот признал дека го направил тоа за да се збогати) како научен доказ.

Опашката од кедрово дрво може да припаѓа на ред други животни. Плус да не заборавиме на фактот дека се работи за митско суштество.
The reference to Behemoth's "tail" that "moves like a cedar" (40:17), is a problem for most of these theories, since it cannot easily be identified with the tail of any animal. Some have identified it as the elephant's trunk, but it might instead refer to Behemoth's penis based on another meaning of the Hebrew word "move" which means "extend" and on the second last part of verse 17 describing the sinew around its "stones"—not, as in the translation above, his thighs.
Oва е уште еден беден обид за докажување на налудничава и апсурдна теорија, одамна разобличена. Има причина зошто никој не ве сфаќа сериозно.
Таа е толку мала што одвај и се забележува, а камо ли па да биде споредена со Кедрово дрво.
Ако и по ова продолжиш да тераш инает, ќе те ставам на игнор листа.
Поздрав!
Изволте, ама пред да ме игнорираш кажи ми каде се наоѓа таа опција, ја барав неможев да ја најдам. Поздрав!

Kajgana Shop

На врв Bottom