Матура

Член од
16 јуни 2011
Мислења
684
Поени од реакции
1.193
Има некој готов? Јас завршив и дома стигнав во 12 а има уште 1 саат до крај на тестот.Од 10 саат почнав и ми требаше 25 минути да ги одговорам сите прашања.Уште пола саат за писмото до пријателката Натали :D и есејот 140-180 збора максимум јас му удрив 170че и излетав ко воз надвор.Го фатив првиот автобус и пошто сум селско дете ми требаше цел саат да стигнам до дома.Значи некој таму уште решава хахаха а јас си го ладам дома сега.Кој си учи преку годината сега нема да се замара ни со линкови ни со тестови ланскиии..Се надевам дека до вечер ке прочитаме доста позитивни коментари овде.Па мајкуму лесен беше тестот......Македонски завршив цел саат порано со све решено и исто и Англиски.Следно на листата е БИЗНИИИИИИИС
Но не беше баш лесен.....

Член од
10 август 2008
Мислења
744
Поени од реакции
266
А тоа за Ајњштајн didn't speak или hasn't spoken го пишавте?
Didn't speak, пошо после то и read пишеше, па за да се запазит времето во реченицата. Иначе мене вака ми дојдоја вежбите
Првата DEABC, после BACCACBABA, па третата не ми теквит, четвртата EABCF или EBCAF и петтата ABAACCCBA. :)

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
А тоа за Ајњштајн didn't speak или hasn't spoken го пишавте?
Јас hasn`t мислам дека пишав....ми го кажаа тоа и јас се мислев меѓу тие две.
ke mozi da mi kazite prvata vezba kako ja napisavte? DEABC ili?
Така ја напишав јас, иако кај мене скоро сите избрзаа и ја напишаа поинаку, ама убаво се гледа во C параграфот на крајот пишуваше: You decide (како да завршува и остава на нас да решиме што мислиме за Сиднеј)

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.651
Поени од реакции
11.777
Мислам дека беа 2 посебни прашања. Едното беше кој не се двоумел при бирање на некаква активност а второто кој сакал да земе нова активност.
1.Кој ја претварал активноста во игра?
2.Кој патувал многу далеку поради спортски активности?
3.Кој сакал да смени активност?
4.Кој не се двоумел при бирање активност?
5.Кој внимавал на исхраната?
6.Кој тренирал заедно со некој роднина?
7.Кој ги споменува можностите кои ги нуди атлетската градба?
8.Кој правел пари од активноста?
9.Кој бил инспириран од други луѓе за да почне некаква активност?
(одприлика вака некако беа прашањата)
1. Првиот
2.Третиот - пливачот
3.Првиот
4.Првиот
5.Третиот
6.Тоа девојчето -
7.Третиот мислам беше
8.Првиот
9.Девојчето
Така некако беа
--- надополнето: Jun 16, 2011 2:15 PM ---
Реченицата со furthermore на второ место или на крај?
Па на крај

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.341
Поени од реакции
2.235
Какви прашања има полагањето по Бизнис бре ? Мислам тешко ли е, некој што полагал лани, што има поважно а што не ? Инфо малце. = )
Инаку за англиски јазик, есејот (темата) беше многу глупа. : /

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.651
Поени од реакции
11.777
Didn't speak, пошо после то и read пишеше, па за да се запазит времето во реченицата. Иначе мене вака ми дојдоја вежбите
Првата DEABC, после BACCACBABA, па третата не ми теквит, четвртата EABCF или EBCAF и петтата ABAACCCBA. :)
Горе долу така беа.:D зафркнав неколку ама здравје. А на таа третата па скоро сите под А ги манав.

Член од
16 јуни 2011
Мислења
684
Поени од реакции
1.193
....Втората имам една грешка...јас имам BACCACBABA!
Нема гајле х)

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.651
Поени од реакции
11.777
Јас мислам дека е девојката. Таа кажува дека штом ги видела како играат, веднаш се пријавила.
Можи и да си во право. Не знам јас онака ги стегнав тие што не бев сигурен
--- надополнето: Jun 16, 2011 2:20 PM ---
Какви прашања има полагањето по Бизнис бре ? Мислам тешко ли е, некој што полагал лани, што има поважно а што не ? Инфо малце. = )
Инаку за англиски јазик, есејот (темата) беше многу глупа. : /
Абе побарај од професорката прашањата и готово. 100 прашања со се одговори и 40 паѓаат

Член од
16 јуни 2011
Мислења
60
Поени од реакции
23
Јас Ајнштајн го пишав Хезнт..... тоа е се двоумев..

Kajgana Shop

На врв Bottom