Fear and loathing
>pleb
- Член од
- 31 јануари 2011
- Мислења
- 779
- Поени од реакции
- 382
Protip: Ако не знаеш англиски не го бирај за матура.
Јас не знам во кој контекст ти беше коментаров, само не ми се допадна твоето непромислено размислување за тоа кој колку знае или не. Моето мислење за очајното барање на темите го истакнав прегеска така да не планирам да се повторувам. Друго, никој нема право некого да осудува дали научил или не... на крај и краеви јазик за еден ден не се учи.Епа ако тој некој не знае може да седне и да научи, а не да седи на форум и да чека готови теми. Зошто така нема никогаш да научи, и тоа не е начин на кој шо треба да функционира матурата. Во оваа тема треба да се дискутира за матура, да се помогне на оние кои не знаат...ама не и да се моли за есеи и прашања.
na nekoj 2ka mu pisuvale kolku da ja mine godinata nekoj neznae hi da napise a ne pa esej i angliski nikoj nemoze da nauce za 1vecer a maturata sekako nikogas nema da funkcionira kako so treba zatoa so sekogas ima nekoj so gi znae prasanjataЕпа ако тој некој не знае може да седне и да научи, а не да седи на форум и да чека готови теми. Зошто така нема никогаш да научи, и тоа не е начин на кој шо треба да функционира матурата. Во оваа тема треба да се дискутира за матура, да се помогне на оние кои не знаат...ама не и да се моли за есеи и прашања.
Епа друже математика ти е тука тогашНе можеме
Епа ако му пишувале 2ка, и сега ќе извади една 2ка и готово. Дека не може да се научи за една вечер - точно, но време имаше повеќе од доволно. А дека некои ги имат тестовите - ги имаат, но тоа не сме ние, тоа не сте вие, тоа се некои кои прилично се помачиле за да ги најдат и сега не ги споделуваат со кој било.na nekoj 2ka mu pisuvale kolku da ja mine godinata nekoj neznae hi da napise a ne pa esej i angliski nikoj nemoze da nauce za 1vecer a maturata sekako nikogas nema da funkcionira kako so treba zatoa so sekogas ima nekoj so gi znae prasanjata
Јас прв пат слушам за ваква непозната..Извини што реплицирам ама постот ми упадна во очи.
Не е работата дека јас судам за нечиј англиски или тој колку знае. Реалноста е дека цвикаат како јагниња пред Велигден заради тема чија содржина е еднаква на писмо од Свет. Не пишуваме похвални слова/трактати, поентата е да формираш реченици кои имаат смисол и да ги склопиш во целина.
П.С.
Од сигурни извори за сите математичари: Ќе мора да објасните решението на Поинакаровата непозната, таа задача давала најмногу бодови. Изгуглајте, не е страшно решение.
Ама факт е дека на некој јазиците не му одат баш од рака и му се слаба страна, нели? Нормално, за тоа виновен си е самиот тој. Јас не одам преку тоа. Кога не си размислувал на време, резултатите не може да бидат најсјајни.Извини што реплицирам ама постот ми упадна во очи.
Не е работата дека јас судам за нечиј англиски или тој колку знае. Реалноста е дека цвикаат како јагниња пред Велигден заради тема чија содржина е еднаква на писмо од Свет. Не пишуваме похвални слова/трактати, поентата е да формираш реченици кои имаат смисол и да ги склопиш во целина.
П.С.
Од сигурни извори за сите математичари: Ќе мора да објасните решението на Поинакаровата непозната, таа задача давала најмногу бодови. Изгуглајте, не е страшно решение.
Пишав и јас погоре - точно, не се учи. А ако на некој не му оди јазикот до таа мера што не може да склопи 7-8 реченици, тогаш дефинитивно не треба да полага Англиски - и да ги најде составите, прашањата ќе ги утне и пак нема да положи...Јас не знам во кој контекст ти беше коментаров, само не ми се допадна твоето непромислено размислување за тоа кој колку знае или не. Моето мислење за очајното барање на темите го истакнав прегеска така да не планирам да се повторувам. Друго, никој нема право некого да осудува дали научил или не... на крај и краеви јазик за еден ден не се учи.
сега очекувај лавина на коментари дали е вистина ова или не :/ зошто мораше нешто вакво да пишиш ?Извини што реплицирам ама постот ми упадна во очи.
П.С.
a neso drugo plus ak moze !Сите си разотидоа кога им ја кажав најбитната задача за математика матурата.
Значи читајте за Поинкарова равенка, го учевме тоа во втора и е многу лесно. Сите што полагате математика ќе добиете сигурно повеќе бодови ако ја решите.
P.S. http://en.wikipedia.org/wiki/Solution_of_the_Poincaré_conjecture