Матура

Член од
5 февруари 2010
Мислења
290
Поени од реакции
58
Епа ако тој некој не знае може да седне и да научи, а не да седи на форум и да чека готови теми. Зошто така нема никогаш да научи, и тоа не е начин на кој шо треба да функционира матурата. Во оваа тема треба да се дискутира за матура, да се помогне на оние кои не знаат...ама не и да се моли за есеи и прашања.
Јас не знам во кој контекст ти беше коментаров, само не ми се допадна твоето непромислено размислување за тоа кој колку знае или не. Моето мислење за очајното барање на темите го истакнав прегеска така да не планирам да се повторувам. Друго, никој нема право некого да осудува дали научил или не... на крај и краеви јазик за еден ден не се учи.

Член од
15 јуни 2011
Мислења
10
Поени од реакции
2
Епа ако тој некој не знае може да седне и да научи, а не да седи на форум и да чека готови теми. Зошто така нема никогаш да научи, и тоа не е начин на кој шо треба да функционира матурата. Во оваа тема треба да се дискутира за матура, да се помогне на оние кои не знаат...ама не и да се моли за есеи и прашања.
na nekoj 2ka mu pisuvale kolku da ja mine godinata nekoj neznae hi da napise a ne pa esej i angliski nikoj nemoze da nauce za 1vecer a maturata sekako nikogas nema da funkcionira kako so treba zatoa so sekogas ima nekoj so gi znae prasanjata

Член од
22 јуни 2008
Мислења
457
Поени од реакции
52
Откако произлезе информација дека темите ќе бидат "Last summer holiday" и "A get better message" , имаше голема расправиа за тоа дали се тие или не се. Сега откако страстите се смирени, ќе биде интересно доколку утре , по некоја случајност се паднат горенаведените теми.

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.710
Поени од реакции
12.707
така ми се чини....или стивна работава ? :)

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.119
Поени од реакции
30.183
Имате време сабајле да станете у 5 саат, да отидете до најблиската црква, да запалите 5 свеќи, да однесете шише зејтин и да се помолите на господ да ви ги испрати темите ко шо му ги испратил на Мојсеј божјите заповеди. Good luck!

E

elena.

Гостин
na nekoj 2ka mu pisuvale kolku da ja mine godinata nekoj neznae hi da napise a ne pa esej i angliski nikoj nemoze da nauce za 1vecer a maturata sekako nikogas nema da funkcionira kako so treba zatoa so sekogas ima nekoj so gi znae prasanjata
Епа ако му пишувале 2ка, и сега ќе извади една 2ка и готово. Дека не може да се научи за една вечер - точно, но време имаше повеќе од доволно. А дека некои ги имат тестовите - ги имаат, но тоа не сме ние, тоа не сте вие, тоа се некои кои прилично се помачиле за да ги најдат и сега не ги споделуваат со кој било.

Член од
29 октомври 2009
Мислења
3
Поени од реакции
8
Извини што реплицирам ама постот ми упадна во очи.

Не е работата дека јас судам за нечиј англиски или тој колку знае. Реалноста е дека цвикаат како јагниња пред Велигден заради тема чија содржина е еднаква на писмо од Свет. Не пишуваме похвални слова/трактати, поентата е да формираш реченици кои имаат смисол и да ги склопиш во целина.

П.С.

Од сигурни извори за сите математичари: Ќе мора да објасните решението на Поинакаровата непозната, таа задача давала најмногу бодови. Изгуглајте, не е страшно решение.
Јас прв пат слушам за ваква непозната..

Член од
5 февруари 2010
Мислења
290
Поени од реакции
58

Не е работата дека јас судам за нечиј англиски или тој колку знае. Реалноста е дека цвикаат како јагниња пред Велигден заради тема чија содржина е еднаква на писмо од Свет. Не пишуваме похвални слова/трактати, поентата е да формираш реченици кои имаат смисол и да ги склопиш во целина.

П.С.

Од сигурни извори за сите математичари: Ќе мора да објасните решението на Поинакаровата непозната, таа задача давала најмногу бодови. Изгуглајте, не е страшно решение.
Ама факт е дека на некој јазиците не му одат баш од рака и му се слаба страна, нели? Нормално, за тоа виновен си е самиот тој. Јас не одам преку тоа. Кога не си размислувал на време, резултатите не може да бидат најсјајни.

Реплицирав само заради начинот на кој пристапи девојчето кон другите.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Леле колку ќе се смеам утре кога ќе ни дадат скроз 10та тема, а денекс сите нешто спремаат за одмори, оздравувања, околина, места на живеење.
Утре во 10 и 10 ќе биде моментот.

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Сите си разотидоа кога им ја кажав најбитната задача за математика матурата.

Значи читајте за Поинкарова равенка, го учевме тоа во втора и е многу лесно. Сите што полагате математика ќе добиете сигурно повеќе бодови ако ја решите.

P.S. http://en.wikipedia.org/wiki/Solution_of_the_Poincaré_conjecture

E

elena.

Гостин
Јас не знам во кој контекст ти беше коментаров, само не ми се допадна твоето непромислено размислување за тоа кој колку знае или не. Моето мислење за очајното барање на темите го истакнав прегеска така да не планирам да се повторувам. Друго, никој нема право некого да осудува дали научил или не... на крај и краеви јазик за еден ден не се учи.
Пишав и јас погоре - точно, не се учи. А ако на некој не му оди јазикот до таа мера што не може да склопи 7-8 реченици, тогаш дефинитивно не треба да полага Англиски - и да ги најде составите, прашањата ќе ги утне и пак нема да положи...

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.710
Поени од реакции
12.707

П.С.

сега очекувај лавина на коментари дали е вистина ова или не :/ зошто мораше нешто вакво да пишиш ?:confused:

Член од
15 јуни 2011
Мислења
4
Поени од реакции
1
Сите си разотидоа кога им ја кажав најбитната задача за математика матурата.

Значи читајте за Поинкарова равенка, го учевме тоа во втора и е многу лесно. Сите што полагате математика ќе добиете сигурно повеќе бодови ако ја решите.

P.S. http://en.wikipedia.org/wiki/Solution_of_the_Poincaré_conjecture
a neso drugo plus ak moze ! :)

Kajgana Shop

На врв Bottom