Не, нема таква информација до сега.Проверувај почесто можеби некој ке пише ама до сега немаше таква информација...Na esejov i neformalnoto pismo da ne znae nekoj kolku imame ogranicuvanje so zborovi?
Најверојатно на малиот 80-100, а на големиот 150-180.Na esejov i neformalnoto pismo da ne znae nekoj kolku imame ogranicuvanje so zborovi?
mislam deka kazaa deka za da ne se gubat zborovi i na adresite deka ne treba da gi pisuvame adresiteКој ќе го адресираш писмото, адресата до кого ја испраќаш е лево горе или десно горе ?
esejo e od 140 do 180 a pismoto od 80 do 100Na esejov i neformalnoto pismo da ne znae nekoj kolku imame ogranicuvanje so zborovi?
Најверојатно на малиот 80-100, а на големиот 150-180.
okej fala vimislam deka kazaa deka za da ne se gubat zborovi i na adresite deka ne treba da gi pisuvame adresite
--- надополнето: Jun 15, 2011 3:43 PM ---
esejo e od 140 do 180 a pismoto od 80 do 100
Short writing tasks: (80-100 words)Ептен сте летнале, мислите дека само есеј може да се падне од големите, ама можат страшно да не заебат, има многу работи кои сме ги учеле, не е само есејот.
Ги имате или да ви пишам што може да се падне?
^ Teмата за есејот ќе биде некоја од овие, потврдено од професорка по Англиски јазик..learning languages in this area of globalization
2. role of the internet for the students
3. environment and the way i explore it
4. I and the environment
Мене професорката ми кажа дека ако ти е дадена адресата на тој листот со насловот на темата, нормално дека ќе напишеш адреса, а ако немаш адреса дадено, нема ваљда да си измислиш од тебе, така да нема да напишеш.Мене многу ме буни ова со адресиве :/
Треба да се пишуваат? Ако ги пишам отиде 50% од писмото.....а ако не ги напишам да не отидат 25 бодови...
Се имате консултирано со некој професор дали ќе треба адресата или не, оваа просефркава што ми прадаваше не знаеше кај треба да стои мојата адреса и адресата на примачот па ова сега ќе го знае-.-
А другите две нема шанса да паднат ? За тие две беа најсигурни.^ Teмата за есејот ќе биде некоја од овие, потврдено од професорка по Англиски јазик.
a ke imame dadeno nekolku temi pa da izbereme ili samo edna? :/^ Teмата за есејот ќе биде некоја од овие, потврдено од професорка по Англиски јазик.
Па види, ништо не е 100% сигурно, и професорката кога ми потврди некако не ми делуваше сигурна. Темите најверојатно ќе ги имаме сабајле накај 4-5 часот, исто како и секоја година.А другите две нема шанса да паднат ? За тие две беа најсигурни.