- Член од
- 15 јуни 2011
- Мислења
- 19
- Поени од реакции
- 6
Точно ти е тоа.Со проклитика еИначе Исак Кејтен раскажува и да лик раскажувач е. А тоа со Колку пари ти требаат шо е? ја со проклитика напишав :S
Точно ти е тоа.Со проклитика еИначе Исак Кејтен раскажува и да лик раскажувач е. А тоа со Колку пари ти требаат шо е? ја со проклитика напишав :S
Акцентската целост е кај Колку пари, така да прилог + именка (два полнозначни збора)... ама пак ништо сигурно. Кога ќе излезе клучот ќе видиме што е најточно.Точно ти е тоа.Со проклитика е
Упс грешка , полнозначни зборови , сега видов на нет. Жал ми е,како за тебе така и за менеТочно ти е тоа.Со проклитика е
Точно ти е .Акцентската целост е кај Колку пари, така да прилог + именка (два полнозначни збора)... ама пак ништо сигурно. Кога ќе излезе клучот ќе видиме што е најточно.
СИГУРНО?Точно ти е тоа.Со проклитика е
100% сум сигурна , самошто проверив.СИГУРНО?
а кај глеаш дека е така?100% сум сигурна , самошто проверив.
http://issuu.com/e-ucebnici/docs/makedonski-jazik-7odd-k3 повелиа кај глеаш дека е така?
Шо беше фората што имаше толку многу под "А"!?
Сега барав но неможам да го најдам линкот каде го пишуваше тоа но сигурна сум дека е така и дека се наоѓаше на некоја од страниве за матурата.Па мислам дека твојот текст ке биде оценуван до дозволената граница до 500 збора, така да нема заклучокот да ти биде целосен и ке ти одземат бодови на него најверојатно.Може да знам од кај ти се овие информации и колку се точни, затоа што и јас ја имам поминато горната граница т.е. имам 527 збора.. Фала!
Во врска со ова.. КОЛКУ ПАРИ се два полнизначни збора .. КЛИТИКА е БИ , ЌЕ, НЕ и глаголот СУМ.. значи неможе да е со проклитика или енклитика.. ама па оид друга страна сите напишале проклитика, а професор по македонски го одговори дека е ЕНКЛИТИКА и ај сега да бидиме паметниТочно ти е тоа.Со проклитика е