Двојна формула. За патриотите да се палат Аце, за странците Воин на коњ. hhhhhh„Воин на коњ“ делува подеднакво глупаво и поразително како преименување на скулптурата на „девојчето“ од Рекорд во „ретардирано девојче“.
Не ми се верува каков кукавички чин... Или ќе се курчиме со Александар Македонски, или да си ги натртиме газовите. Нема нешто помеѓу.
Ќе ти се напуни душата ако падне.. ќе пукаш од радост ..ќе ти се испуни твоето его? Ќе ти се продужи животот за 10 години гарантирам.. знаеш ти што е патриотизам и квазипатриотизам сигурноИма у кладилнициве да видам колку е коеф. дека и овој ќе им падне ко Ѓорче?
Само квази патриот и измиен у мозок може да се радува на вакво нешо.
Најмило ќе ми е ако падне. Мене срам ми е ваква гадотија да го валка името на Александар. И сигурно сум попатриот од овие што се исповлажнија на грдотијава.Ќе ти се напуни душата ако падне.. ќе пукаш од радост ..ќе ти се испуни твоето его? Ќе ти се продужи животот за 10 години гарантирам.. знаеш ти што е патриотизам и квазипатриотизам сигурно
Не знаев дека си естетичар..а што е убаво за тебе,штом ова ти е грдо,баш ме занима што е воопшто за тебе убаво..или убаво ќе ти беше Тито да беше место Александар и место букефал мерцедес.како тито мафта со бело марамче? тоа ли ти е убавото ?Најмило ќе ми е ако падне. Мене срам ми е ваква гадотија да го валка името на Александар. И сигурно сум попатриот од овие што се исповлажнија на грдотијава.
Епик феил..тотално неписмено,меша име со име на проект на споменик...офф бре,шта би рекле Срби...Де и ским ја живим ,Кој кукавичлук човече, ако веќе се прават мажи нека бидат тоа до крај, лесно е да излажат полуписмени гласачи, тешко е да се покаже мускулот (читај мудата) тогаш кога највеќе треба. Ако веќе била дојдена работата до "Воин на коњ", тогаш подобро да направеа споменик од Тоше или Ѓорѓи Колозов, тие барем 1000 пати повеќе имаат придонесено за државава од овој безименко. Ама ајде, ќе се освестат и овие "патриотчињава" на форумов, само се си мислам дека ќе биде касно. Ќе проголтате и промена на името на државава исто како што сега го проголтавте преименувањето на спомеников, затоа уклучете тоа бојлерот да ви грее во главата што побрзо, почнете да размислувате со своја глава, а не со онаа на пастирот...
Да, сега тоа ви го кажаа "Име на проект"? Баш ме интересира каков ќе ти (ви) биде одговорот кога ќе ја закачат плочата со "Воин на коњ" на спомеников за неколку дена... Ќе биде интересно помеѓу патриотите, што би рекле Македонците...Не знаев дека си естетичар..а што е убаво за тебе,штом ова ти е грдо,баш ме занима што е воопшто за тебе убаво..или убаво ќе ти беше Тито да беше место Александар и место букефал мерцедес.како тито мафта со бело марамче? тоа ли ти е убавото ?
--- надополнето: Jun 14, 2011 5:49 PM ---
Епик феил..тотално неписмено,меша име со име на проект на споменик...офф бре,шта би рекле Срби...Де и ским ја живим ,
Убаво ќе беше ова да беше статуа, наречена „Александар Македонски“ и под него да речеме македонски крал и година од која до која живеел или владеел, сеедно.Не знаев дека си естетичар..а што е убаво за тебе,штом ова ти е грдо,баш ме занима што е воопшто за тебе убаво..или убаво ќе ти беше Тито да беше место Александар и место букефал мерцедес.како тито мафта со бело марамче? тоа ли ти е убавото ?
Не, не, не те сакам, ја те обожавам...Aбе шо се палиш Воин на коњ е само т.н. "работно име" на проектот..како прават прототип кола и секоја кола прво има некое работно име додека е во фаза на конструкција,а после си го добива правото име..
И второ ,на кој постамент ќе напишат воин на коњ..па нема постамент,Ацко ќе е на фонтаната ..Не е на постамент како Гоце или Даме