Нови скулптури - во Скопје и низ цела Македонија

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Има у кладилнициве да видам колку е коеф. дека и овој ќе им падне ко Ѓорче?

Само квази патриот и измиен у мозок може да се радува на вакво нешо.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
„Воин на коњ“ делува подеднакво глупаво и поразително како преименување на скулптурата на „девојчето“ од Рекорд во „ретардирано девојче“.

Не ми се верува каков кукавички чин... Или ќе се курчиме со Александар Македонски, или да си ги натртиме газовите. Нема нешто помеѓу.
Двојна формула. За патриотите да се палат Аце, за странците Воин на коњ. hhhhhh

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Има у кладилнициве да видам колку е коеф. дека и овој ќе им падне ко Ѓорче?

Само квази патриот и измиен у мозок може да се радува на вакво нешо.
Ќе ти се напуни душата ако падне.. ќе пукаш од радост ..ќе ти се испуни твоето его? Ќе ти се продужи животот за 10 години гарантирам.. знаеш ти што е патриотизам и квазипатриотизам сигурно

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ќе ти се напуни душата ако падне.. ќе пукаш од радост ..ќе ти се испуни твоето его? Ќе ти се продужи животот за 10 години гарантирам.. знаеш ти што е патриотизам и квазипатриотизам сигурно
Најмило ќе ми е ако падне. Мене срам ми е ваква гадотија да го валка името на Александар. И сигурно сум попатриот од овие што се исповлажнија на грдотијава.

П

Паспарту

Гостин
Кој кукавичлук човече, ако веќе се прават мажи нека бидат тоа до крај, лесно е да излажат полуписмени гласачи, тешко е да се покаже мускулот (читај мудата) тогаш кога највеќе треба. Ако веќе била дојдена работата до "Воин на коњ", тогаш подобро да направеа споменик од Тоше или Ѓорѓи Колозов, тие барем 1000 пати повеќе имаат придонесено за државава од овој безименко. Ама ајде, ќе се освестат и овие "патриотчињава" на форумов, само се си мислам дека ќе биде касно. Ќе проголтате и промена на името на државава исто како што сега го проголтавте преименувањето на спомеников, затоа уклучете тоа бојлерот да ви грее во главата што побрзо, почнете да размислувате со своја глава, а не со онаа на пастирот...

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Прочитав некаде дека за 10тина дена ќе било све готово, т.е ќе го поставеле. Некој да не знае поконкретно?

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Најмило ќе ми е ако падне. Мене срам ми е ваква гадотија да го валка името на Александар. И сигурно сум попатриот од овие што се исповлажнија на грдотијава.
Не знаев дека си естетичар..а што е убаво за тебе,штом ова ти е грдо,баш ме занима што е воопшто за тебе убаво..или убаво ќе ти беше Тито да беше место Александар и место букефал мерцедес.како тито мафта со бело марамче? тоа ли ти е убавото ?
--- надополнето: Jun 14, 2011 5:49 PM ---
Кој кукавичлук човече, ако веќе се прават мажи нека бидат тоа до крај, лесно е да излажат полуписмени гласачи, тешко е да се покаже мускулот (читај мудата) тогаш кога највеќе треба. Ако веќе била дојдена работата до "Воин на коњ", тогаш подобро да направеа споменик од Тоше или Ѓорѓи Колозов, тие барем 1000 пати повеќе имаат придонесено за државава од овој безименко. Ама ајде, ќе се освестат и овие "патриотчињава" на форумов, само се си мислам дека ќе биде касно. Ќе проголтате и промена на името на државава исто како што сега го проголтавте преименувањето на спомеников, затоа уклучете тоа бојлерот да ви грее во главата што побрзо, почнете да размислувате со своја глава, а не со онаа на пастирот...
Епик феил..тотално неписмено,меша име со име на проект на споменик...офф бре,шта би рекле Срби...Де и ским ја живим ,

П

Паспарту

Гостин
Не знаев дека си естетичар..а што е убаво за тебе,штом ова ти е грдо,баш ме занима што е воопшто за тебе убаво..или убаво ќе ти беше Тито да беше место Александар и место букефал мерцедес.како тито мафта со бело марамче? тоа ли ти е убавото ?
--- надополнето: Jun 14, 2011 5:49 PM ---

Епик феил..тотално неписмено,меша име со име на проект на споменик...офф бре,шта би рекле Срби...Де и ским ја живим ,
Да, сега тоа ви го кажаа "Име на проект"? Баш ме интересира каков ќе ти (ви) биде одговорот кога ќе ја закачат плочата со "Воин на коњ" на спомеников за неколку дена... Ќе биде интересно помеѓу патриотите, што би рекле Македонците...

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Убаво ќе беше ова да беше статуа, наречена „Александар Македонски“ и под него да речеме македонски крал и година од која до која живеел или владеел, сеедно.
Убаво ќе беше статуиве да беа внатре исполнети со месинг како што се најавуваше а не внатре исполнети со глина со цел да се украдат пари и поефтино да се помине.
Убаво ќе беше статуиве да беа квалитетно направени а не после едвај година и пол две од нивно поставување да стануваа зелени и да се распаѓаа. Во Италија биле позеленети, :eek:, во Италија тие 200 години се стари минимум, ок е и да светат навечер.
Убаво ќе беше да им се собереа пасошите на тие не знам колку се, да речеме двајца - тројца кои што се задолжени за шпарање по европскиве метрополи и копирање на тамошните статуи.

На што личиме сега со англиски дабл декери, гомноскоци во Вардар, триумфална капија? Уште Ајфелова Кула ни фали. Алоооо, во Лас Вегас вакви работи се испоставани за сеир, не за фалење и мерење на кој му е поголем, сме ја победиле Грција, сме ставиле металска направија наречена воин WOW, за грев сме.

Член од
18 јануари 2009
Мислења
1.407
Поени од реакции
339
Сметам дека:

1. На тоа место требаше да стои неутрален симбол со којшто ќе се идентификуваат сите граѓани на Република Македонија, којшто ќе е поапстрактен и нема да е на една личност. Пример Обелиск (Споменик на Независноста или сл.) со којшто би се заменила и потребата за уште еден експеримент (порта на независноста).

2. Преголем е. Едно се трошат еден куп пари, друго ги засенчува претходно поставените споменици на Гоце и Даме. Во споредба со Александар ќе изгледаат како минорни историски ликови кои се рамнат на еден војник на фалангата (горе доле таа големина ќе се). Требаше да се цели убавина, а не грандиозност.

3. Доколку веќе морало да се поставува споменик на Александар требало да го дадат да го прави поскусусен вајар, а и конкурсот да бил меѓународен .

4. Доколку морало да се става споменик на Александар барем дa бил помал, а не да ја препокрива Ристиќева палата (Александар со постаментот ќе е или горе долу таа висина или дури и повисок).

5. Имам забелешки и околу тајмингот. Кога се води спор во Хаг против Грција, не ни треба ова. А и сетете се што стана со спомениците лавови по протестното писмо на грчката амбасада.

Член од
23 мај 2009
Мислења
958
Поени од реакции
727
Aбе шо се палиш :D Воин на коњ е само т.н. "работно име" на проектот..како прават прототип кола и секоја кола прво има некое работно име додека е во фаза на конструкција,а после си го добива правото име..
И второ ,на кој постамент ќе напишат воин на коњ..па нема постамент,Ацко ќе е на фонтаната ..Не е на постамент како Гоце или Даме
Не, не, не те сакам, ја те обожавам...:)
Ако си озбилен за ова (а не можам да прочитам дека не си), неодоливо ми призиваш еден стар виц:

Доаѓа мужот дома порано отколку што терба, нали, и ја фаќа жената со љубавник у кревет. Онака изненаден се раздеруе: Е мори жено, уште да имаше цигара у рука, ќе речев дека си курва...

Дечки, ако стварно Ацко се сторил Воин, не можам да кажам нишо друго, осим дека со ова доаѓа до израз нашиот педерацо карактер. Не иде така бе деца. Цело Скопје го заќењава, за да му направат природна средина на нешто што испаѓа дека не е тоа што сите сме мислеле дека е (вау, ама отидов...)

Сеа, што ќе им кажеме на армијата странски туристи, кој е оној дечко на којн со јајца, све укупно од 22 метра и више?
Дека имаме некоја необјаснива фасцинација со коњанички скулптури, можеби? Кој знае...Цитруш, предлози?

Kajgana Shop

На врв Bottom