Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Wow, што доживеав, Мики да ми каже да одам да поднаучам.Човекот кој би палел луѓе поради ерес и мисли дека Сонцето кружи околу земјата, bitch please!
Со Твоиве постој, покажуваш „знаење„ на дете од 6-то одделение, кое нема „благе везе„ што е Црква а што не е и кој това го запалил Бруно и зашто го запалил. Но не се секирај, не си Ти крив, така Те научија во нашио „образовен„ систем, кој (систем) ни самио не разликуе црно од бело.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Ама и изгледа не ја читаш цела реченица пред да реплицираш, не ти западнаа во око деловите како:ЗАПАЛИЛ,СОНЦЕТО КРУЖИ...Не ме терај сега да ги барам постовите каде што го оправдуваш горењето на клада, fucking retard.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.628
Поени од реакции
31.494
alo najgolemi vernici vo neverbata kaj ste ., napravivte li denes neshto dobro ili i ponataka terate se po svoe., deka demek., se e materija., .,

onaka samo ., edno prashanje ., od shto poprvo bi se otkazhale od mislata ili teloto., onaka retorichki., samo bez da se vadite ., deka nema potreba od otkazhuvanje :coffee:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ајде докажи како изгледа геометријата од електронската орбитала „i„. Ја су трпелив и ќе го сачекам Твојо одговор...
Мики, твоиве дебилни инаетења се за жалење! Најозбилно!

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Мики, твоиве дебилни инаетења се за жалење! Најозбилно!
Impissimus,

ако не си способен да одговориш на некое прашање, седи и ќути и не арчи ми го денов...

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Impissimus,

ако не си способен да одговориш на некое прашање, седи и ќути и не арчи ми го денов...
Хахахахахахаха! Демек ти си овде за да најдеш доказ како изгледа геометријата на електронската орбитала, па сега јас ти го арчам времето!?:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
Незнаев дека јас морам да имам на располагање лабаратории и научни инструменти за да дискутирам со тебе.
Главо букова, ако јас немам на располагање научно - технолошки средства, незначи дека тие средства непостојат и дека неможе да се докаже одреденото тврдење! Еднаш убаво ти реков, немора да имаш ти лично дома технологија за да докажеш дека постои твојот Јахве, или дека сонцето е создадено после растенијата, доволно е да ми ја посочиш таа технологија или метод! Еве наведи го ти методот со кој може да се докаже дека растенијата се постари од сонцето! Немора лично да го поседуваш, само наведи го методот со кој е докажано тоа!
П.С. Под метод не се вбројува "личен духовен оптит", туку метод кој може да го повторат и да дојдат до истите сознанија независно и други.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Темава сеуште е насловена како „прашања до атеистите„ така де не се напињај со цел вината да ми ја припишеш мене со поставување погрешни прашања. Верата не се докажува со „научни„ методи, туку со личен духовен опит. За оние кои веруваат, и растенијата и животните се створени пред Сонцето, а за оние кои не веруваат, Сонцето е „самосоздадено„ пред растенијата и пред животните, ама тој настан никој жив не го видел и не може да го докаже со никаква научна методологија, освен со испразна вера и збирка од шпекулации, во стилот „...може да било вака, а може да било и поинаку...„.

Ако можеш да одговориш-одговори, ако не, трај си...

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
А здрав разум малку, например како функционира хлорофилот без сончева светлина?

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Како и да е. Во Куранот пишува дека ѕвездите ќе испопаѓаат, но не пишува дека ќе паднат на земјата. :)

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
gade,

за да не глумиш лудило, еве го одговорот, иако веќе го имам дадено.

Точно е дека Бог прво ги створил растенијата, па животните и на крај, човекот. Како фунцкионирале растенијата пред падот Адамов и Евин, не знаеме, но сигурно е дека растенијата можеле да опстанат и без Сонцето, затоа што пред да биде Сонцето одредено како носител на дневната светлина, светлината постоела како категорија, како способност, но постоела!. Зато Бог преку Мојсеј вели: „...Нека биде светлина!...„.(Битие, 1.3). Отако е створено Сонцето (и Месечината). тогаш Бог на Сонцето му ја пренесува способноста да биде извор на светлината, која веќе постоела! Затоа, иако се растенијата створени пред Сонцето, за растенијата воопшто не било проблем да опстојат, затоа што примале светлинска енергија од претходно создадената светлина, која не доаѓала од Сонцето.

Јасно ли сега зашто и на расенијата и на животнте не им требало Сонцето како светлосен извор! Дури кога Бог одлучил светлината да ја пренесе на Сонцето, но и на другите небесни светила/објекти, дури тогаш растенијата почнале да ја примаат светлината исклучиво од Сонцето! Воедно, Бог им ја доделил светлината на Сонцето и на Месечината, со цел, тие две небеси светила да бидат граници на денот и/од ноќта!

Се надевам дека чак и за Тебе ограничениот, сега е троа појасно како може ова и како може она...

Во краен случај, Бог си створи(л) сите нешта во совршена состојба, а ние денес ги гледаме нештата само во нивниот ентрописко-неповратен распад! Напросто, не знаеме како изгледа соврешноста од сите створени нешта, кои денес се различни од нивната совршена состојба, во која нивните потреби и градби биле поинакви од денешните!

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.427
Поени од реакции
5.107
Како и да е. Во Куранот пишува дека ѕвездите ќе испопаѓаат, но не пишува дека ќе паднат на земјата. :)
Е па тоа е погрешно!
Ѕвездите не можат да паѓаат!!!

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
gade,

за да не глумиш лудило, еве го одговорот, иако веќе го имам дадено.
Ама чичко чичко, како може хлорофилот да работи без сонце, објасни ми те молам, па јас ке ти објаснам како изгледа една атомска орбитала.Мислам дека е фер.
И уште нешто ме интересираше: Зошто во ЈХИ религии ги нема на забранетата листа за јадење, животните и растенијата од новите континенти? Ваљда господ знаел дека постојат, или пак морал Колумбо да му ги открие?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Темава сеуште е насловена како „прашања до атеистите„ така де не се напињај со цел вината да ми ја припишеш мене со поставување погрешни прашања.
Па сам си ја припишуваш! Бараш јас лично да ти докажам како изгледа електронска орбитала! Па знаејќи дека јас лично непоседувам такви техничко течнолошки средства, да можеш да кажеш дека поради тоа што лично не сум дошол до тие сознанија и јас сумј верник нели!? Што е глупо!
Очајни прпелкања и обиди да се дискредитира рационалното и да се поистовети со митовите и народните легенди на евреите.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ама чичко чичко, како може хлорофилот да работи без сонце, објасни ми те молам,
Веќе ти објаснив, чичино...Ама толку Ти сечит. Мало си ти, ај, ќе порасниш и самото ќе ти се кажит, трај си.
--- надополнето: Jun 14, 2011 12:32 PM ---
па јас ке ти објаснам како изгледа една атомска орбитала.?
Ја су трпелив и чекам да ми објасниш и нацрташ. Патем, не е „атомска„ туку „електронска„.
--- надополнето: Jun 14, 2011 12:33 PM ---
Зошто во ЈХИ религии ги нема на забранетата листа за јадење, животните и растенијата од новите континенти?
Стариот Завет им е објавен само на јудеите, кои не живееја во Австралија, туку на источното средоземје.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom