Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
I jas so istoto se soocuvam doma.I jas imam doma eden jandar i non-stop se raspravame za ova,a i prthodno za X slucaevi,a pa za politika ako se fatime partali se pravime.Sovet:ne razgovaraj na tie temi(jas ne go primenuvam ova)

Да си испразнам душата во темава...

Татко ми работе под закрилата на МВР (која функција не е битно).

Тоа што е битното..се карам со нив 24/7 за убиството.Тие го оправдуваат ,јас не.Ми даваат смешни аргументи за Котевски,демек политизирано е.И дека А1 користи.Им реков : да,користи но уклучете се на твитер или кајгана и ке видите дека не е ништо исполитизирано и дека и тие се против тоа што А1 сакаат да искористат политичко поенче а сител се бламираат со смешните контрадиктиорни изјави.Но тие тоа не го согледуваат.Според нив сигурно детето го провоцирало Тигарот,а што тигарот нема доволно самоконтрола па го убил детето...пу пу не се важи.Котевски не го важи тоа,зошто и тие?Целосно оправдуваат се...

И ми викаат дека мозокот ми го испрале и дека немам право да се бунам бидејки сум малолетна...

Искрено ми здосади да се инатам со нив,дебатирав на големо овие 5 дена и скиснав слушајки ги нивните аргументи...

Сакав само да дадам пример како владата успеа да лоботомира дел од населението,дури велат дека ЈАС што си го сакам и штитам МОЕТО паво на живот сум дел од пропаганда,а тие не се...

Родители ми се но ке го употребам изразот „лоботомирана амеба“ за подобро да објаснам.
ГОСПОДИ !
И после овие стоки треба мене да ме штитат !!!

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
ГОСПОДИ !
И после овие стоки треба мене да ме штитат !!!
Од тоа се плашам и јас.И ги целосно поддржувам протестите (преку интернет, за жал) да се направат одредени реформи (се надевам ке се смени нешто).Но за жал тешко да го промениш мислењето на веке лоботомирана маса...
--- надополнето: Jun 11, 2011 8:35 PM ---
Не им се смеј на дебелите полицајци - попрво би те убиле одколку да те бркаат...
Ако се случи тоа...ке излезете пак на протест нели? :)

K

kalimer0

Гостин
Од тоа се плашам и јас.И ги целосно поддржувам протестите (преку интернет, за жал) да се направат одредени реформи (се надевам ке се смени нешто).Но за жал тешко да го промениш мислењето на веке лоботомирана маса...
--- надополнето: Jun 11, 2011 8:35 PM ---

Ако се случи тоа...ке излезете пак на протест нели? :)
Ако се случи тоа ќе има демонстрации, револуција, радикализација, анархија... Несмее ова да се повтори.

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Да си испразнам душата во темава...

Татко ми работе под закрилата на МВР (која функција не е битно).

Тоа што е битното..се карам со нив 24/7 за убиството.Тие го оправдуваат ,јас не.Ми даваат смешни аргументи за Котевски,демек политизирано е.И дека А1 користи.Им реков : да,користи но уклучете се на твитер или кајгана и ке видите дека не е ништо исполитизирано и дека и тие се против тоа што А1 сакаат да искористат политичко поенче а сител се бламираат со смешните контрадиктиорни изјави.Но тие тоа не го согледуваат.Според нив сигурно детето го провоцирало Тигарот,а што тигарот нема доволно самоконтрола па го убил детето...пу пу не се важи.Котевски не го важи тоа,зошто и тие?Целосно оправдуваат се...

И ми викаат дека мозокот ми го испрале и дека немам право да се бунам бидејки сум малолетна...

Искрено ми здосади да се инатам со нив,дебатирав на големо овие 5 дена и скиснав слушајки ги нивните аргументи...

Сакав само да дадам пример како владата успеа да лоботомира дел од населението,дури велат дека ЈАС што си го сакам и штитам МОЕТО паво на живот сум дел од пропаганда,а тие не се...

Родители ми се но ке го употребам изразот „лоботомирана амеба“ за подобро да објаснам.
Браво девојче, малолетна си ама мозокот ти е поразвиен од мозок на возрасен човек, сепак твоите не мислеле кога рекле така, тие само сакаат да си го заштитат лебот, штом еден родител е вработен таму, не се нервирај зашто 100% од луѓето се такви, на прво место им е личната корист, на оваа безработица уште да земат да зборат против власта па да останат без работа и послем од што ќе те издржаваат тебе? мораш да се ставиш и во нивни чевли малце;)

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Браво девојче, малолетна си ама мозокот ти е поразвиен од мозок на возрасен човек, сепак твоите не мислеле кога рекле така, тие само сакаат да си го заштитат лебот, штом еден родител е вработен таму, не се нервирај зашто 100% од луѓето се такви, на прво место им е личната корист, на оваа безработица уште да земат да зборат против власта па да останат без работа и послем од што ќе те издржаваат тебе? мораш да се ставиш и во нивни чевли малце;)
Им реков подобро да почниме приватен бизнис отколку вакви глупости да ми зборуваат.
Не ги препознавам,секогаш се на страната на правдата.Секогаш реално ги проценувале работите.Зошто сега е поинаку,не знам...

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Ако се случи тоа ќе има демонстрации, револуција, радикализација, анархија... Несмее ова да се повтори.
Најпаметна радикализација е да се направи трета политичка опција, во која ќе се учленат сите млади учесници на протестиве

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
ај ке одиме според твоја логика за моралната одговорност и ке менуваме министери на секоја недела.
Не е моја логика младичу, некој одамна пред мене и пред тебе ги дефинирал тие работи. Се е во читанките, само треба да се отворат.

K

kalimer0

Гостин
Најпаметна радикализација е да се направи трета политичка опција, во која ќе се учленат сите млади учесници на протестиве
Искрено сум размислувал за ова. Добра е идејата но незнам како би се реализирала.
Ова е спасот за Македонија.

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Искрено сум размислувал за ова. Добра е идејата но незнам како би се реализирала.
Ова е спасот за Македонија.
Па и јас сум размислувала, идејата е одлична, треба да се договориме

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
Се обидев и аргументот им е:Ако не ги предизвикаш нема да ти направат ништо...

И прекинав, попаметниот попушта...нервно.
Во право се за тоа ама се тоа е кружење од околу.
Никој не го оправдува убиството(добро освен оние со навистина посериозни проблеми при рационализирање) но мора некој да кружи... сите знаеме зошто.
Ретко да видиш полицаец без пивски стомак...

Тетин ми го имат казнено за фрлање пикавец на улица а спази ја ситуацијата:Тетин ми со пријател од по улица (тетин ми пуши) а од другата страна иде полицаец кој исто така пуши.Полицаецот го фрла пикавецот , а по него и тетин ми.И полицаецот му пиши казна...
Тетин ти ако очекувал дека нема да го казни полицаецов само зашто истото го направил полицаецот... друг пат нема да очекува :D
Тоа што го направил џандарот не му дава право и на тетин ти да го направи. А џандарот сам се разбира дека нема да си се казни.

Член од
11 јуни 2011
Мислења
2
Поени од реакции
2
Изјавата на Котевски е интересна.........Известен е истражен судија и јавен обвинител и НЕ излегоа на лице место,го овластија МВР да врши увид на убиството...Па каде го има ова да не излезат на лице место кога има убиство и увид да извршат колегите на убиецот и сега што мислите дека ке содржи записникот од увидот?????....А обвинителот го терети убиецот само за едно кривично дело-убиство ,а каде е кривично дело-неукажување помош,кривично дело-прикривање сигурно има уште неколку кривични дела кои можат да се стават на терет на убиецот..но за тоа е одговорно обвинителство.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom