Помош: Вируси, црви и разни штетници

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Бриши го вирусот, направи рестарт...и после инсталирај ги и другите програми, абдејтирај-скенирај (според инструкциите) за целосно да бидеш сигурен дека нешто не останало...

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Бриши го вирусот, направи рестарт...и после инсталирај ги и другите програми, абдејтирај-скенирај (според инструкциите) за целосно да бидеш сигурен дека нешто не останало...
Не помогна ништо, пак проблемот е тука.

Него, една чудна работа си приметив.

Додека сум конектиран на Т-хоме интернет ниеднаш не ми се појавува Malware предупредувањето.

Предупредувањето ми иде само кога сум на cabletel.

Можно ли е од cabletel да ми пуштиле нешто ?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720

Додека сум конектиран на Т-хоме интернет ниеднаш не ми се појавува Malware предупредувањето.

дај скриншот од предупредувањето.. потенцира некој фајл или..?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483

Ако си ги користел сите програми за скенирање, не само Superantispyware, 100% ќе се ичистеше, бтњ користиш ли усб или било што од друг компјутер? како екстерен хард, приклучување на лаптоп со твојот компјутер или нешто слично?

Член од
19 ноември 2010
Мислења
16
Поени од реакции
0
A moze i za mene pomos, neznam sto mu se slucuva na kompjuterov, samo sto go zedov nov, sve je dobar sve dobro si raboti no koga ke pustam you tube, zakocuva i mi se pojavuva bluescreen i se restartira i koga ke se pusti pak se e dobar dodeka ne pustam pak youtube, ne moze da e virus zasto i da go preinstaliram windows pak taka mi prave, znae nekoj do sto mozi da e????

Член од
31 август 2008
Мислења
501
Поени од реакции
38
Да не имаш инсталирано флеш плеер бета ?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
A moze i za mene pomos, neznam sto mu se slucuva na kompjuterov, samo sto go zedov nov, sve je dobar sve dobro si raboti no koga ke pustam you tube, zakocuva i mi se pojavuva bluescreen i se restartira i koga ke se pusti pak se e dobar dodeka ne pustam pak youtube, ne moze da e virus zasto i da go preinstaliram windows pak taka mi prave, znae nekoj do sto mozi da e????
Симни најнови драјвери за твојата графичка, или ако ги имаш најновите стави една верзија постари.

Член од
27 април 2011
Мислења
2.308
Поени од реакции
3.064
Правам full system scan со avast и ми наоѓа 1 вирус....меѓутоа што и да му направам (delete , repair etc ) ми вика "action postponed till the next system reboot и ништо не се случува ... вирусот е high severity и статусот е Rootkit : system modification . Помош ?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
1. Рестартирај го компјутерот.

2.Симни Hitman Pro, инсталирај, скенирај, и тоа што ќе го најде бриши, за да го избришеш треба да ја активираш лиценцата за Hitman Pro во самиот интерфејс на програмот.

Член од
27 април 2011
Мислења
2.308
Поени од реакции
3.064
1. Рестартирај го компјутерот.

2.Симни Hitman Pro, инсталирај, скенирај, и тоа што ќе го најде бриши, за да го избришеш треба да ја активираш лиценцата за Hitman Pro во самиот интерфејс на програмот.
Ок ќе пробам , моментално пробувам со Comodo Antivirus па ако не успее ќе пробам со Hitman Pro ....кажи ми бесплатен е или ?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Toa не е антивирус., него е програм кој се користи за second opinion т.е. додатна безбедност покрај инстлиран антивирус, сакаш да ми кажеш дека имаш и Avast & Comodo? или?

Член од
27 април 2011
Мислења
2.308
Поени од реакции
3.064
Toa не е антивирус., него е програм кој сек ористи за second opinion т.е. додатна безбедност покрај антивирус, сакаш да ми кажеш дека имаш и Avast & Comodo? или?
Ааа ок .... не немам avast & comodo , имав Avast али пошто неможе да се справи со овој вирус го uninstalirav и сега го инсталирам Comodo , ќе пробам со него па потоа ќе пробам со Hitman Pro. Се надевам дека ќе може да го избрише пошто ако треба да правам windows reinstal ќе биде интересно со сите ствари што ги имам.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Oф леле што нема да прочиташ, како неможе да се справи кога ти кажал дека веќе се справил (детекиран бил) но заради сериозноста на вирусот (Rootkit убедливо најгаден вид на вирус) за целосно одстранување Avast бара рестарт, за до крај да го ичисти, што значи дека Avast одлично си ја завршил работата....ако инсталираш Comodo, не инсталирај Comodo антивирус, него Internet Security!

Член од
27 април 2011
Мислења
2.308
Поени од реакции
3.064
Oф леле што нема да прочиташ, како неможе да се справи кога ти кажал дека веќе се справил (детекиран бил) но заради сериозноста на вирусот (Rootkit убедливо најгаден вид на вирус) за целосно одстранување Avast бара рестарт, за до крај да го ичисти, што значи дека Avast одлично си ја завршил работата....ако инсталираш Comodo, не инсталирај Comodo антивирус, него Internet Security!
Дечко ти изглеа не ме читаш добро ...... ко прво и прво он го детектира све у реду али неможе да се справи со него ( тоест единствено нешто што може да го направи е да го детектира , неможе ни да го избрише ни да го поправи итн ) така да не збори глупости , го рестартирав 20 пути PCto , праев boot time scan и пак неможе да го избрише ..сеа ме разбираш шо ти зборам ?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Разбирам, само што ти не кажа дека си го рестартирал и дека пак истиот проблем си го имал, и бидејќи зборам глупости во иднина решавај си ги сам проблемите поздрав.

Kajgana Shop

На врв Bottom