2006
"Тигри" претепале момче до смрт, а уште три се во кома
„Алфи“ претепаа човек, полицијата не реагираше
„Алфи“ претепале тројца Роми
„Алфи“ претепале битолчанец поради кафеанска расправија
Битолските „алфи“ крвнички претепале момче
„Алфите“ го убиле Трајан Беќиров и го фрлиле во Вардар
Маскирани полицајци го демолирале ноќниот клуб „Процес“
2007
„Алфи“ претепаа камерман на Алсат
„Алфите“ претепале скопјанец пред очите на сопругата и двегодишниот син
2009
„Тигри“ претепале вратар во дискотека
„Тигар“ претепа крвнички со метална шипка велешанец
Полициска патрола претепала прилепчанец од Канатларци
Кумановец претепан од Алфите
2010
Полициските Алфи претепаа жител на Ченто
Брутално тепање на деца Роми од страна на полициската единица Алфи
Алфите по грешла претепале момче од Велес
2011
Скопјанец обвинува: Алфите ме претепа
Специјалец „Тигар“ го уби момчето!
Pred moi oci, vo STIP, 3ca Alfi na po 110 kilogrami mlatea 2 cigancinja od prilika na po 15 godini.
Alfi, mazi po okolo 40 godini bukvalno edeniot g drzese ednoto za raka drugiot go ritase po rebra .. ciganceto ( homo sapiens kako i ti ) visese vo vozduh, bez zvuk da ispuste, samo vlazno lice od solzi, i nikakva reakcija so muskuli ... podpolno mu gi prekinaa nervite ...
Pred moi oci, vo STIP, na raskrnica si se seta 70 godisen starec pijan i si pcuva sam. 01:00h po nokj, sam covek si pcuva i nikoj ne zakacuva ... mu idat pak 3/4 alfi, izlavat od kola i go butat na zemja.Dedkata paga po glava, si go udara cerepot i ne mrdna taka okolu 15 minuti .. samo go pipnaa deka e ziv i nisto ne napravija.Pocekaa marica i go odnesoa, samo zatoa sto bese dupka pijan i sigurno im rece deka i od niv im e preku kur ( ako ja zememe situacijata deka od maka se e opil, zivotot mu e skisnat i cela drzava i sistema i normalno e deka uste alfite mu trebat zatoa mozebi i im kazal da si ebat mater da ne go zamarat dodeka si ode doma) ovie mu skrsija glavata.
Vo stip pred 5 godini alfite na Cigan mu ja sokinaa facata.Za ovoj slucaj ne znam kolku se znae ... covekot nekolku godini gi sudese u HAG, i si go dobi delot
kolu 20 000 evra osteta.Covekot izleze i kaza na TV ako ne se lazam, deka se mu e naprazno.Koga on tolku pari frlil za da si go opravi liceto koe alfite mu go rascepija ...
Alfite mlatea be brat .... Alfite se istite onie luge koi u drzavata imat dostap do informacija za sekoj bogatas.Sekoj sto e bogat, i ne mu se zima reket, a ima sreden dohod od licen biznis, mu se zimaat informacii za adresa, i vreme koga ne kje bide doma, da receme na vikend.Togas specijalno organizirani strukturi u ALFITE odat i kradat
. OD licen opit go kazuvam voa
)))) znam ja takvi faci koi so napravija golemi pari niz nogu gradovi niz drzavata.Znaci HEADWQUATERs ti e SKOPJE
Silni faci od administracijata na svoi kelii niz drzavata im prakjat informacija za stanovi, kukji, alarmni sistemi na kukji, registracii na koli ... se sto e vo polza na toa da se napravi uspesen grabez.
Istite tie alfi si imaat sovrsena struktura za narkotici (samo izbrani individui vo samata ALFI organizacija imat dostap do taa informacija )... oni gi pustat vo obseg, i oni posle mlatat za da si go zemat toa nesto + procent od prodazva hahaahha se vo perfektna organiziranost so albanski mafijaski strukturi ....
Isto taka bea zamesani i so prodazba na organi.
Gi znam rabotive od covek, koj sto bese mafijas, denes nikoj ne znae kade iscezna.Mi gi raspravase ovie raboti
.
Isto mi kaza za devojceto u stip so bese prostitutka so demek se samoubi den pred da ima svedocenje
))) ( se smeam od zal kolku providni se rabotite ) devojceto go otrovija
...
Zalno e ... sto ete sum imal sansi da razberam sto znaci ALFI.Pred moi oci, lice od stip, politicar, ( ne smeam ime da kazam oti kje me EB*T ) kako dava krupni banici pari, na tip, ( koj isto taka e opasna faca na balkanot ) mu dava krupni pari za zavrsen reket ot predhodnite denovi ....
Uzasno e .... ama nikoj od nasite roditeli na po 50 godini ne gi gledaat tie raboti i ne davaat podrska na ona sto mladite go posakuvaat.Toa e mir i spokojstvo ...
A veruvajte mi ..... ALFI ( toa e legalna firma za crni pari )
A vo odnos na toa deka ALBANCI imase na protestot, mozam samo da kazam ALAL VERA na albancite ... samo koga kje se splotat albanci i makedonci samo togas kje moze da se deluva po seriozno.
Idejata e deka i od albanska strana i makedonska ima luge koi vekje razbirat sto za sranje e Makedonskata sistema .... i na kade vodi istata
Leka mu zemja na mladiot decko koj e zrtva na sluzitelite na zloto.Zalno .....