Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
Само оставка на министерот и портпаролот. Ама нема да дадат, и ќе си седиме вака , и на крајот крив ќе ни биде секој друг освен самите ние.

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
2006
"Тигри" претепале момче до смрт, а уште три се во кома
„Алфи“ претепаа човек, полицијата не реагираше
„Алфи“ претепале тројца Роми
„Алфи“ претепале битолчанец поради кафеанска расправија
Битолските „алфи“ крвнички претепале момче
„Алфите“ го убиле Трајан Беќиров и го фрлиле во Вардар
Маскирани полицајци го демолирале ноќниот клуб „Процес“

2007
„Алфи“ претепаа камерман на Алсат
„Алфите“ претепале скопјанец пред очите на сопругата и двегодишниот син

2009
„Тигри“ претепале вратар во дискотека
„Тигар“ претепа крвнички со метална шипка велешанец
Полициска патрола претепала прилепчанец од Канатларци
Кумановец претепан од Алфите

2010
Полициските Алфи претепаа жител на Ченто
Брутално тепање на деца Роми од страна на полициската единица Алфи
Алфите по грешла претепале момче од Велес

2011
Скопјанец обвинува: Алфите ме претепа
Специјалец „Тигар“ го уби момчето!
Pred moi oci, vo STIP, 3ca Alfi na po 110 kilogrami mlatea 2 cigancinja od prilika na po 15 godini.
Alfi, mazi po okolo 40 godini bukvalno edeniot g drzese ednoto za raka drugiot go ritase po rebra .. ciganceto ( homo sapiens kako i ti ) visese vo vozduh, bez zvuk da ispuste, samo vlazno lice od solzi, i nikakva reakcija so muskuli ... podpolno mu gi prekinaa nervite ...

Pred moi oci, vo STIP, na raskrnica si se seta 70 godisen starec pijan i si pcuva sam. 01:00h po nokj, sam covek si pcuva i nikoj ne zakacuva ... mu idat pak 3/4 alfi, izlavat od kola i go butat na zemja.Dedkata paga po glava, si go udara cerepot i ne mrdna taka okolu 15 minuti .. samo go pipnaa deka e ziv i nisto ne napravija.Pocekaa marica i go odnesoa, samo zatoa sto bese dupka pijan i sigurno im rece deka i od niv im e preku kur ( ako ja zememe situacijata deka od maka se e opil, zivotot mu e skisnat i cela drzava i sistema i normalno e deka uste alfite mu trebat zatoa mozebi i im kazal da si ebat mater da ne go zamarat dodeka si ode doma) ovie mu skrsija glavata.

Vo stip pred 5 godini alfite na Cigan mu ja sokinaa facata.Za ovoj slucaj ne znam kolku se znae ... covekot nekolku godini gi sudese u HAG, i si go dobi deloto_Okolu 20 000 evra osteta.Covekot izleze i kaza na TV ako ne se lazam, deka se mu e naprazno.Koga on tolku pari frlil za da si go opravi liceto koe alfite mu go rascepija ...

Alfite mlatea be brat .... Alfite se istite onie luge koi u drzavata imat dostap do informacija za sekoj bogatas.Sekoj sto e bogat, i ne mu se zima reket, a ima sreden dohod od licen biznis, mu se zimaat informacii za adresa, i vreme koga ne kje bide doma, da receme na vikend.Togas specijalno organizirani strukturi u ALFITE odat i kradat ;). OD licen opit go kazuvam voa ;) :))))) znam ja takvi faci koi so napravija golemi pari niz nogu gradovi niz drzavata.Znaci HEADWQUATERs ti e SKOPJE :) Silni faci od administracijata na svoi kelii niz drzavata im prakjat informacija za stanovi, kukji, alarmni sistemi na kukji, registracii na koli ... se sto e vo polza na toa da se napravi uspesen grabez.

Istite tie alfi si imaat sovrsena struktura za narkotici (samo izbrani individui vo samata ALFI organizacija imat dostap do taa informacija )... oni gi pustat vo obseg, i oni posle mlatat za da si go zemat toa nesto + procent od prodazva hahaahha se vo perfektna organiziranost so albanski mafijaski strukturi ....
Isto taka bea zamesani i so prodazba na organi.

Gi znam rabotive od covek, koj sto bese mafijas, denes nikoj ne znae kade iscezna.Mi gi raspravase ovie raboti ;).
Isto mi kaza za devojceto u stip so bese prostitutka so demek se samoubi den pred da ima svedocenje :)))) ( se smeam od zal kolku providni se rabotite ) devojceto go otrovija ;)...

Zalno e ... sto ete sum imal sansi da razberam sto znaci ALFI.Pred moi oci, lice od stip, politicar, ( ne smeam ime da kazam oti kje me EB*T ) kako dava krupni banici pari, na tip, ( koj isto taka e opasna faca na balkanot ) mu dava krupni pari za zavrsen reket ot predhodnite denovi ....

Uzasno e .... ama nikoj od nasite roditeli na po 50 godini ne gi gledaat tie raboti i ne davaat podrska na ona sto mladite go posakuvaat.Toa e mir i spokojstvo ...
A veruvajte mi ..... ALFI ( toa e legalna firma za crni pari )

A vo odnos na toa deka ALBANCI imase na protestot, mozam samo da kazam ALAL VERA na albancite ... samo koga kje se splotat albanci i makedonci samo togas kje moze da se deluva po seriozno.
Idejata e deka i od albanska strana i makedonska ima luge koi vekje razbirat sto za sranje e Makedonskata sistema .... i na kade vodi istata ;)

Leka mu zemja na mladiot decko koj e zrtva na sluzitelite na zloto.Zalno .....

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Котевски е портпарол и стварно е нелогично од него да се бара било што. Не е дека му е него фунцкијата да го прави увидот и да ги истражува доказите.
Ама според законите треба да одговара, исто ко тие што му помогнале на кретенот да го одвлече телото.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Ама според законите треба да одговара, исто ко тие што му помогнале на кретенот да го одвлече телото.
Пренесува она што му е кажано да го пренесе. Работата му е да биде портпарол - а не дел од тимот на форензичари и записничари. Стварно човекот е најмалку крив.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Пренесува она што му е кажано да го пренесе. Работата му е да биде портпарол - а не дел од тимот на форензичари и записничари. Стварно човекот е најмалку крив.
Ама ако е за тоа и Јохан не треба да лежи во Хаг а лежи нели? :) И тој спроведуваше наредби од повисоки лица (Љубе) а овој во заградиве излезе пред него, другиот уште скапува.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Не е јасно, тој ги презентира информациите кои ќе стигнат до него. Затоа викам, не убивајте го гласникот.

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
Г

Грејвдигер

Гостин
Според кој закон?
Кривичен закон - Член 365
(1) Тој којшто ќе скрие сторител на кривично дело за кое гонењето се презема по службена должност или со прикривање на орудијата, трагите, предметите или на друг начин ќе му помогне да не биде откриен или тој којшто крие осудено лице или презема други дејствија со кои се оди кон тоа да не се изврши казната, изречените мерки на безбедност или да не се применат воспитните мерки упатување во воспитна установа или во воспитно-поправен дом, ќе се казни со парична казна или со затвор до една година.
http://www.jorm.org.mk/zakon-krivicen.shtml

btw Прочитајте ги овие два поста
http://novica.softver.org.mk/node/622
http://novica.softver.org.mk/node/623

- Писмото ќе се испраќа до сите партии, значи нема тука никаква партиска позадина. (читај прв пост)
- Писмата се испечатени и адресирани и инструкции за понатаму - читајте втор пост.

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Јас лично мислам дека Котевски не е крив, он пренесува што тие над него ќе му кажат.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Јас сакам Котески да остани, типот има шарм за таа работа, кога пренесува некоја информација има некоја напната атмосфера во неговиот глас небаре го слушам Petter Sellers во Dr.Strangelove. Очекував секој момент да свика Mein Fuhrer, Mein Fuhrer

NaughtyByNature

Y Child
Член од
1 декември 2010
Мислења
423
Поени од реакции
427
ПВС се дијагностицира доста лесно. Тоа не е некоја скриена болест.

Не сфаќам зошто би се барало оставка од Котевски? Затоа што пренел погрешна информација?
Момент број 2: Портпаролот на МВР Иво Котевски и директорот на судска медицина Алексеј Дума даваат контрадикторни изјави во врска со запознаеноста на полицијата за случајот

Алексеј Дума: За време на обдукцијата (Понеделник, 06.06.2011) беа присутни претставници на МВР (Извор: Алфа телевизија, клик тука)

Иво Котевски: Таков настан воопшто не е пријавен во МВР (Понеделник, 06.06.2011) (Извор: А1 телевизија, клик тука)

http://justiceformartin.blogspot.com/
Значи, или Котевски свесно прикривал, или имало прекин во текот на информациите кај одговорните од МВР. Треба да се утврди кое од овие две е вистината, и да се казни соодветното лице. Дали е Котевски или некој друг, битно да понесе одговорност тој што ја сноси вината за ваквата дезинформација.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Односи со јавност - функција далеку поразлична од онаа која ја имаат луѓето што го вршеле увидот. Ако извештајот е дека немало никакви знаци на насилство, Котевски тоа и ќе го каже. Типот не врши увид на телото за да може да каже што и како е стварно. Котевски само презентира заклучок на надлежните во јавност.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Сфаќам, офтопик мал ама ова тогаш го прави и Јохан автоматски невин, само слушал наредби и тој а сепак уште скапува во Шевенинген :)

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.961
Поени од реакции
45.188
Јас лично мислам дека Котевски не е крив, он пренесува што тие над него ќе му кажат.
И учествува во кривично дело ...
Информациите кои потпаролот ги пренесува се официјален став на Министерството за Внатрешни Работи, истите треба добро да бидат проверени па потоа да станат достапни до јавноста, а они цел ден заташкуваа, како тоа за саат време он знае Се и дава инфо од прва рака за нивните спектакуларни акции а '' незнае ништо '' за убиство извршено во главен град на Македонија и тоа у самото срце на истиот, и тоа пази, '' незнае ништо '' цел ебан ден откако тоа се случило.
Потоа стигнаа низа деманти, дека имало членови на МВР кај што била вршена обдукцијата, дека знаеле дека имало мртво дете на Плоштадот таа вечер што е и нормално, они први вршат увид тука, ама не, они не оставија нас да шпекулираме дур заташкуваа од страна, па откако веќе стана јасно дека имало тело на плоштадот, они пак излегоа со инфо дека немало модринки што не е точно, што и официјално не било точно во 1 часот попладне во Понеделникот ! .

Иво е еден од учесниците при ова заташкување на убиството што всушност претставува и кривично дело, тоа што е потпарол не значи дека истиот е имун и на законот. Не значи дека ако на некој надлежен негов му прднало да каже утре не напаѓаат вонземјани, Иво да е приморан тоа да и го пренесе на јавноста.

п.с. Дури и да немал пристап до обдуцискиот извештај ( ако се лажеме ), он дефакто лажеше дека НЕМАЛ ИНФОРМАЦИЈА за она што се случило во Неделата вечер, 16 часа по убиството он наводно немал инфо за такво нешто. Па добро бе, до кога ќе дозволувате некој да ви ја вреѓа интелигенцијата ?!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom