Македонска фудбалска репрезентација

Член од
10 октомври 2009
Мислења
2.955
Поени од реакции
1.349
Инаку имаме исто бодови колку и Фарските Острови.(y)

П

Паспарту

Гостин
Италија има силна репрезентација само пробемот е што играше со 2 и 3 тим,а ние игравме со ‘‘најјакиот‘‘ состав. :)
Италија имаше силна репрезентација, последниве години прави со овој тим некакви резултати, ама затоа играта воопшто не ми се допаѓа. Најпогоден противник од првиот барабан е токму Италија, според мене многу полесно со нив ќе направиме добар резултат, отколку на пример со една Чешка, Русија, Полска итн.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.424
Поени од реакции
16.710
Италија има силна репрезентација само пробемот е што играше со 2 и 3 тим,а ние игравме со ‘‘најјакиот‘‘ состав. :)
Абе види, релативна работа е јачината на репрезентацијата на Италија :D

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Италија имаше силна репрезентација, последниве години прави со овој тим некакви резултати, ама затоа играта воопшто не ми се допаѓа. Најпогоден противник од првиот барабан е токму Италија, според мене многу полесно со нив ќе направиме добар резултат, отколку на пример со една Чешка, Русија, Полска итн.
Итаљанциве пред оваа утакмица играа со Естонија мислам дека беше и покажаа добра игра.Со таква игра ќе имаат добри резултати но сепка темава не е за нив ... :)
Моментално најпогодни противници зза нас би биле Андора,Луксембург,Фарски Острови,Азербеџан ... :)

proud_89

Legenden sterben nie!
Член од
17 јануари 2011
Мислења
147
Поени од реакции
87
Итаљанциве пред оваа утакмица играа со Естонија мислам дека беше и покажаа добра игра.Со таква игра ќе имаат добри резултати но сепка темава не е за нив ... :)
Моментално најпогодни противници зза нас би биле Андора,Луксембург,Фарски Острови,Азербеџан ... :)
Мислиш дека сме достојни за Азербејџан? Не јадат живи овие! Со другиве тука тука сме.

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.555
Порано на Андора по 5 им дававме, сега по 1 едвај. А они првата победа против нас ја имаат така да.....

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Оф топик:
Нека гледаат цреповиве малку од ракометарите како се игра за репрезентација.
За оние што не знаат се пласиравме на Европско :)

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Ајде сега се заташка и се заборави поразот и Јонуз фино лепо ќе си преспие до Септември. Срамота!!

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Јас сум бил сведок на сличен пример на „професионализам“. Беа на припреми и 3-4 дена пред натпреварот (пријателски), нашиот противник игра со друга репрезентација. Само двајца репрезентативци седнаа на видео стрим да го гледаат противникот, останатите си играа карти на тераса.
Тоа што си гледал е гледање на тарот, не играње карти, зошто да се замараат да трчаат на утакмица (види богати и тоа на пријателска да трчале, ајде не ме смеј) кога можат да видат на тарот дека им е однапред изгубена и да мавнат на сингл во кладилница. (И тие двајцата изгледа гледале на телетекс)
Знаеш дека нашиот народ е познат по девизата Work smart, not hard (изгледа затоа имаме 33% невработеност:D), пример кај мене на еден комшија кој беше склон кон девијантни дејства му баеше баба му кај еден оџа да не кради повеќе, и не помина два дена го притворија и му плеснаа 4 години во Идризово и човекот нема ништо украдено , инаку проплакавме цело маало од него!!! Толку околу езотеријата и позитивните ефекти на истата во Македонија, во прагматиката Јонуз имаше феноменална тактика со Ирска на долги топки да се пробие по средина, така за малку еднаш Бразил ќе ја совладаше Ирска во ерата на Пеле, но изваде само нерешено но како што реков ние не можиме да одиме со глава против зид против судбината. Ни било пишано да изгубиме, едноставо немаме среќа што би рекол почитуваниот Јонуз.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.983
Поени од реакции
74.043
We were boozing and smoking with a Macedonian lad at a dance tent in the square at about 4am on Saturday night / Sunday morning when these two lads went flying past us at the speed of light. At first we didn't think anything of it until about 10 seconds later 5 or 6 other lads went flying past us after the two lads. We looked at the Macedonian lad we were with in bemusement and he just shrugged his shoulders and said it was a group of Macedonians chasing the two Albanians and that it was something typical of the balkans. Anyway the Albanian lads got away and the Macedonians made there way back to the square when one of them squared up to a mate of mine and started demanding the jersey he was wearing (it was actually Jonathon Douglas's jersey from the Slovakia/Ireland game a few years back). My mate said no and then he turned to me looking for my jersey. The Macedonian lad from the gang at this stage was getting fairly aggressive and things got a bit heated between him and my mate at the same time the Macedonian lad we were with stepped in to try and defuse the situation. Unfortunately my mate didn't see the other lads in the gang begin to fan out. Eventually I got his attention and the Macedonian lad we were with managed to cool the situation and we were able to leave the scene. There was a total of 5 of us and 5 or 6 of them but the last thing I wanted was the Macedonian lad to draw knives.

I was fookin raging with my mate as we walked away for squaring up to the lad in such a situation and the other lads with us were not too pleased with him either.

Apart from that nasty incident the trip was brillant and I have to say the locals overall were fantastic. I just wished my mate had more common sense and sussed out the situation before it got to that stage. It could have got a whole lot worse.
Еве и за некој мини инцидент со Ирските навивачи. Бтв и од нивна страна не останала незабележана брзината на нашите сограѓани:ROFLMAO:

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.128
Поени од реакции
3.993
Мислам дека тоа одамна им стои, не е нешто ново...

Kajgana Shop

На врв Bottom