Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
А од каде ке започне протестов во петок!???

Buji Buton

Manijak :P
Член од
4 мај 2010
Мислења
929
Поени од реакции
228
abe luge sto se mavate so glavata vo zid od kaj ste tolku sigurni deka vistina e nastanov znae li nekoj kako se proziva toj daniel????ima li toj roditeli,rodnini,drugari kako do sea nikoj ne izleze na tv da kazi nesto za nego....sea pravev so edna drugarka od gjorce muabet mi vika nemam pojma deka nekoj otepale od gjorce alfite....da ne e nekoe gadno scenario????

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Заборавив мое мислење да дадам..ја прочитав цела тема. Мислам дека залудно мешате партии овде, НО, навистина е чудна работа што нема никакви информации, кое е детево, што е, кај бил народов вчера, сеири ли пукале или...!???
А може и големи луѓе се вмешани овде ( мислам во процесот на заскривање на случајов).
Уплашен ни е народот, никој не е доволно храбар да се спротистави, и да се случило сето ова, кој би рипнал да го брани вчера, кога знае дека после он ке настрада. Не е така лесно, на секој му е мил животот...
Туку другариве не трчале по него или сите се разбегале!? Значи и овде е нешо сумљиво, има нешо направено што не треба....Сепак, не му дава за право ништо на припадников на Алфиве да го претепа до смрт.
А може и тој се исплашил. Го начукал, го бутнал на клупата и кога сфатил дека направил огромна грешка, се сецнал, се стаписал, и одма нормално умоболен човек, можеби почнал да вика наоколу дека сите ке ги убие ислично :)
Мнооогу работи ми се вртат низ глава...мнооогу приказни....
Ама едно ми е сигурно. Детето е мртво. Почивај во мир. Сочуство за фамилијата (која сеуште не ни е позната). Чудно, но вистинито.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
abe luge sto se mavate so glavata vo zid od kaj ste tolku sigurni deka vistina e nastanov znae li nekoj kako se proziva toj daniel????ima li toj roditeli,rodnini,drugari kako do sea nikoj ne izleze na tv da kazi nesto za nego....sea pravev so edna drugarka od gjorce muabet mi vika nemam pojma deka nekoj otepale od gjorce alfite....da ne e nekoe gadno scenario????
И јас сум од Ѓорче и ми кажаа дека има починат Даниел. И сеа? Што е толку битен идентитетот во моментов? Има труп на судска медицина? Има.
Не дека 100 посто е сигурно ова, ама сфатете дека се махери за замаскирување на работи што не им одговараат, пишав наназад низ темава што и се има десено на една жена.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.630
Поени од реакции
34.014
Ми се гади од вас. Вие свесни сте за безживотното тело на детево? Сте виделе уствари млад труп? Или не е баш битно, м? Дека битно е тој што го сторил тоа да му се стори истото, или ако е измислената сторијата, на истите да им се стори истото, either way. Свесни сте за контрадикторноста во желбите ви, во казните, го репрезентирате тоа што го протестирате. Уствари, незнам како воопшто успевате да се фокусирате на се тоа, знам јас неможев, дека згаснат живот на 23годишен, иако не го познавам, ми значи.

Па и партиско мерење курови. Морони. Не пишувајте воопшто ако сакате да му оддадете билокаква почит. А, околу понебитниот дел, ќе се обелодени приказната деновиве, кој крив, кој не.. така да штедете си ја ограничената функција на мозочи4ата.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921

Paranoik

내 ♡, ∞.
Член од
10 август 2008
Мислења
1.873
Поени од реакции
451
Абе ја нешто не сваќам. Зошто А1 како што знаат не го посетат веднаш домот на детето родителите роднините. Некој ке каже нешто. Не е можно такво нешто да помине. Знаеме дека се известува за секакви глупости па не е можно ваква сериозна работа да помине така. Нешто ми е чудно тука.
Без навреда, ама зошто се понашаш како кретен? Тебе да ти го претепаат детето до смрт, и после сите да пробаат да прикријат нешто, И ДА ТИ ДОЈДАТ МЕДИУМИ НА ВРАТА СИГУРНА СУМ ДЕКА СО РАШИРЕНИ РАЦЕ ЌЕ ГИ ПРЕЧЕКАШ.
..АЛО. ЗБОРИМЕ ЗА ПРЕТЕПУВАЊЕ ДО СМРТ. Дали ви е јасно што е тоа? Попови што силуваат мали деца, луѓе што вршат криминални дела на секој чекор, и што заслужуваат електрична столица ги полнат затворите и се хранети од државата. Дали сте нормални бе, се читате ли што зборите? Малиот си го барал? МАЛИОТ СИ ГО БАРАЛ? Извини, ама ако за поседување на марихуана треба некој да те претепа до смрт (ова е само хипотетичка ситуација, не знам дали стварно имал марихуана или што не), тогаш не знам кај сме стигнати со човештвото, ај сите да се испоубиеме и уреду ќе биде се. Пикни го бе у притвор, конфискувај му ја марата, кажи го на мама и тато, било што. Јас сум за под итно да се растурат и алфи и курци и палци.
А кој по ѓаволите рече дека очевидците требало да снимаат? Пак ќе кажам, ДАЛИ СТЕ НОРМАЛНИ?! Имате некоја ретардирана стока, што наместо да го спроведува законот се сили на секој и секого и се изживљава на народот како сите да се криминалци, ај да ве видам вас да сте на местото на настанот ќе снимате нешто, и дали уопште ќе се осмелите да рипнете да помогнете на тепаниот. Ама не, лесно е да се седи тука и да се сере за тоа дека не сме биле организирани и никој не отишол на протестите. Тешко е да го станете гзот, и да напраите нешто.
Ми се гади некогаш кога ќе сретнам вакви амеби, стварно. Карма враќа дупло, никогаш не го заборавајте тоа.
Почивај во мир, Даниел.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Во петок ќе се протестира во цела Македонија во поголемите градови, на фејсбук има ивенти, само за Скопје нема ама веројатно ќе направат.
Дај стави од другите градови ивенти, еве јас сум од Велес ама од пријателиве шо ги имам на Фесјбук немам видено уште ништо, а ни мене ми нема стасано некаква покана.
Ми се гади од вас. Вие свесни сте за безживотното тело на детево? Сте виделе уствари млад труп? Или не е баш битно, м? Дека битно е тој што го сторил тоа да му се стори истото, или ако е измислената сторијата, на истите да им се стори истото, either way. Свесни сте за контрадикторноста во желбите ви, во казните, го репрезентирате тоа што го протестирате. Уствари, незнам како воопшто успевате да се фокусирате на се тоа, знам јас неможев, дека згаснат живот на 23годишен, иако не го познавам, ми значи.

Па и партиско мерење курови. Морони. Не пишувајте воопшто ако сакате да му оддадете билокаква почит. А, околу понебитниот дел, ќе се обелодени приказната деновиве, кој крив, кој не.. така да штедете си ја ограничената функција на мозочи4ата.
Е тоа е проблемот. Се ми е страв да не успеат да го замачкаат ова иако сега ќе им биде гадно потешко со оглед на сето ова што се случувало низ Скопје, ама сепак они се главни, кој смее нешто да им рече, ако сакат да замачкаат очи некако ќе им успее тоа.

Член од
25 ноември 2010
Мислења
292
Поени од реакции
84
Изјава на очевидецот „ Околу 12 и пол помеѓу киоскот на форнети и една палачинкара ( помеѓу нив метална клупа ), забележав како покрупен дечко брка млад дечко. Дечкото се сопна помеѓу палачинкарата и металната клупа, па покрупниов му мавна бокс на паднатиот, нога во глава, главата од металната клупа и уште еден бокс, по што дечкото ги исправи само нозете, и остана да лежи на земја без никакви знаци на живот. Покрупниот кога воочи дека нема знаци на живот го крена на клупата, со неколку шамари проба да го освести, потоа побара вода од форнети киоскот, го испрска но ништо. После нецела минута од кај паркингот на мепсо дојдоа тројца униформиран полицајци и локалното обезбедување на баскерфест, и како куче го одвлечкаа, заедно со дечкото што го тепаше, во тревникот пред паркингот кај мепсо. После 20 - тина минути, крупниот зборејќи на телефон, буквално претрча накај тренд мешајќи се во масата од народ! После 10 минути, накај дома кога си тргнал го видел телото на земја покриено со најлон и главата потпрена на шахта или дрво, а пред него 5 униформирани полицајци седат до комбе !!!! Па сега бујрум

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Опомена од модератор: без политика и политички имиња, да не оди темата во погрешна насока.

Кај е сведокот кој го видел настанот?
Како се вика жртвата?
Не верував дека некои луѓе иако се лузери повеќе години сеуште не можат да го прифатаа фактот дека омилената песна им е од...

http://www.youtube.com/watch?v=YgSPaXgAdzE&feature=related

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
Кај е сведокот кој го видел настанот?
Како се вика жртвата?
Не верував дека некои луѓе иако се лузери повеќе години сеуште не можат да го прифатаа фактот дека омилената песна им е од...

http://www.youtube.com/watch?v=YgSPaXgAdzE&feature=related
:facepalm:
Го кријат индетитетот на жртвите, двајца члена ( Дарк Кинг и Flame of spirit) потрврдија дека детето се викало Даниел и е мртво.
Не е прв пат вакво нешто да направат.
Дури и да речеме дека е фалисификат ( што не е веројатно) . Редно е бре мајку му . Полицијата се понаша како сака врз ситни криминалци и чесни граѓани а оние кои плачкаат, силуваат , убиваат се на слобода.
ДОСТА Е !

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Изјава на очевидецот „ Околу 12 и пол помеѓу киоскот на форнети и една палачинкара ( помеѓу нив метална клупа ), забележав како покрупен дечко брка млад дечко. Дечкото се сопна помеѓу палачинкарата и металната клупа, па покрупниов му мавна бокс на паднатиот, нога во глава, главата од металната клупа и уште еден бокс, по што дечкото ги исправи само нозете, и остана да лежи на земја без никакви знаци на живот. Покрупниот кога воочи дека нема знаци на живот го крена на клупата, со неколку шамари проба да го освести, потоа побара вода од форнети киоскот, го испрска но ништо. После нецела минута од кај паркингот на мепсо дојдоа тројца униформиран полицајци и локалното обезбедување на баскерфест, и како куче го одвлечкаа, заедно со дечкото што го тепаше, во тревникот пред паркингот кај мепсо. После 20 - тина минути, крупниот зборејќи на телефон, буквално претрча накај тренд мешајќи се во масата од народ! После 10 минути, накај дома кога си тргнал го видел телото на земја покриено со најлон и главата потпрена на шахта или дрво, а пред него 5 униформирани полицајци седат до комбе !!!! Па сега бујрум
СТРАШНО! Мајко мила каде живееме? Ни во Иран бре не е вака..

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
Btw, не е прв пат ова да се случи.
Пред неколку години слично на ова се случи во Битола. Неколку деца, околу 17 годишна возраст, туркале некое фичо по улица. Фичото било на родителите на едно од децата. Ги видел некој џандар и си помислил дека ја крадат колата. Се стрчал, го фатил едно од детето и до смрт го претепал.
Знам дека имаше некои санкци на почеток, ама после то шо се случи со тој полицаецо појма неам, не ми се верва да лежел в затвор или слично.

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Чекајте малку бе луѓе.
Немора да значи дека АЛФАТА го убил.Можеби се предозирал па паднал.
Штом судска медицина потврдила дека нема знаци на насилство,пак има нешто.
За све одма алфите криви.

И не ,немам никој во алфите

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom