Фан Клуб: Пелистер

Член од
2 декември 2008
Мислења
773
Поени од реакции
344
Е на кој начин ќе ја сфатиме сериозно работата? Да е мој клубот ај да ја сфатам, ама кажа Јошето се, џабе ќе го повторвам. Сега (ако се оствари ова) ќе се уклучи пак господинот М. од управата и ќе ни речи: Еве бе слепци, рече Круме ќе го спаси клубо од втора лига, и го спаси!!!
Во меѓувреме секако дека знаеа и Круме и Брацо се рушија од намештаљки, ај Вардар барем имаше и некое реми-победа ама Пелистер од се шо изигра или наместиле, или пак другите (читај работнички) си изиграле според нивна шема во кладилница :D Ај можеби цел овој (огромен) приход кој го добија на крајно нечесен начин, и Круме и Брацо можи ќе вложат наредна сезона ќе донесат играчи ќе направат амбициозна екипа, ќе биди поквалитетна лигата... Се дури не им текни некоја нова ујдурма и пак стара прича :notworthy:
Да бевме ние држава досега сите газди ќе умираја по затворите, ама се дури и власта си има ќар (читај власт) од вакви хоштаплери, нема да мрдниме ни центиметар понапред... Многу тешко да ќе стапнам уште еднаш на рушевината од стадион "Тумбе Кафе", кога дури ни политичарите пред избори не го посетиле значи до толку е лоша и мизерна ситуацијата...

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.723
Поени од реакции
3.095
Е на кој начин ќе ја сфатиме сериозно работата? Да е мој клубот ај да ја сфатам, ама кажа Јошето се, џабе ќе го повторвам. Сега (ако се оствари ова) ќе се уклучи пак господинот М. од управата и ќе ни речи: Еве бе слепци, рече Круме ќе го спаси клубо од втора лига, и го спаси!!!
Во меѓувреме секако дека знаеа и Круме и Брацо се рушија од намештаљки, ај Вардар барем имаше и некое реми-победа ама Пелистер од се шо изигра или наместиле, или пак другите (читај работнички) си изиграле според нивна шема во кладилница :D Ај можеби цел овој (огромен) приход кој го добија на крајно нечесен начин, и Круме и Брацо можи ќе вложат наредна сезона ќе донесат играчи ќе направат амбициозна екипа, ќе биди поквалитетна лигата... Се дури не им текни некоја нова ујдурма и пак стара прича :notworthy:
Да бевме ние држава досега сите газди ќе умираја по затворите, ама се дури и власта си има ќар (читај власт) од вакви хоштаплери, нема да мрдниме ни центиметар понапред... Многу тешко да ќе стапнам уште еднаш на рушевината од стадион "Тумбе Кафе", кога дури ни политичарите пред избори не го посетиле значи до толку е лоша и мизерна ситуацијата...
U pravo si definitivno ama Ckembari da prevzemat nesto ako moze i da se napravi, sostanoci pritisoci kon Krume se so cel podobruvanje na situcijata, kolku tolku da se pokaze malce buntovnost protiv celava tragedija

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Џабе е притисок.....
Се притискаше Ванчо....се притискаше Круме....
Џабе е кога нема заинтересиран да го преземи целосно клубот.......
Имаше неофицијално неколку луѓе(појјаки бизнисмени) кои сакаа да го земат клубот..
Но бараа од Општината-концесија врз стадионот...
А Општината си е сеуште со мувата на капата..и абер нема да ги врати спортските објекти под своја надлежност...
Не се и тие будали да фрлаат пари во ветар,во клуб кој нема ништо......
И се откажаа луѓето,иако сигурен сум дека ако има чисти сметки,стадион ќе се најди некој јунак и ќе го земи клубот...
Ама сите мора да помогнат...
А во моментот според мене Општината ја има клучната улога...
Доколку тие помогнат(ИНДИРЕКТНО)...ќе почни полека да се отплеткува пајажината во клубот.....
Ако продолжи вака работата....ќе биди како досега...
Дури и бетер....
Сега засега ако се прошири лигата...се добива уште една очајничка шанса за спас.....
Ако не се искористи ова,и не се средат работите...е па тогаш ќе ја доживеј фудбалот судбината на кошарката во Битола....

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.723
Поени од реакции
3.095
Ne mi e jasno edna rabota, vasiov gradonacalnik organizira kulturni manifestacii, a totalno ne se interesira za sportot, samo nekoi festivali(sto e odlicno) no sportot pak ke kazam e zapostaven, zosto svarno ne mi e jasno i nemozam da svatam, koga veke site opstini pocnaa da odeluvaat sredstva za sportskite timovi, primer: Kumanovo, Strumica, Stip, Aerodrom, Centar, Karpos

Член од
2 декември 2008
Мислења
773
Поени од реакции
344
Ne mi e jasno edna rabota, vasiov gradonacalnik organizira kulturni manifestacii, a totalno ne se interesira za sportot, samo nekoi festivali(sto e odlicno) no sportot pak ke kazam e zapostaven, zosto svarno ne mi e jasno i nemozam da svatam, koga veke site opstini pocnaa da odeluvaat sredstva za sportskite timovi, primer: Kumanovo, Strumica, Stip, Aerodrom, Centar, Karpos
Оти нема ќар бе батец :sneaky: Чоеко е глумец и се во животот му бил театерот, ај барем да го реновираше цел да заличеше на нешто ќе сфатев и ќе се помирев некако... Едино го влечкаше Антонио Милошоски (ака Гестапо) на стадион сезоната кога излегвавме UEFA и двата збунети со шалој од Пелистер незнаеа шо да ветат... Парадираше и салата ко го сменаја паркетот и кога ја префарбаја, обеќа миљарда работи и од то ништо не се исполни... НЕМАМЕ ИНГЕРЕНЦИИ му е главен одговор за се, таму кај шо можи да се лапни нешто одма први се, а за се друго прави фолиранти.
Па на 2 скијачки терени шо ги имаме, тие со прст немат мрднато, дури и заради нив едниот е затворен, а другиот е најмизерен во цел свет дури ни чај неможат да продаваат оти не бил хасап. И мене не ми е јасно, од кога е 2че градоначалник излегоа Интерфест, Битолафест, незнамкаковфест... Огромни пари фрлаат на такви работи а 99% од уметниците кои гостуваат се анонимуси, дури ни од дома не ги знат дека се некакви си уметници.
Треба конечно еднаш да сфатат дека тие се тие кои треба да расчистат во клубот кој јади а кој плаќа, да се казнат сите "газди" кои се обогатија и да почни клубот здраво да функционира, јас ве уверувам дека со минумум средства да оделува општината (200 000 евра по сезона) а буџет имаме со милиони... Барем опстанок сигурно ќе имаме, вака... наредна сезона ако ја прошират, сигурен сум дека испаѓаме.

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.376
Поени од реакции
5.467
И официјално е донесена одлука на денешниот состанок дека лигата не се проширува и наредната сезона Пелистер и Вардар дербито ќе го играат во 2 лига, нови прволигаши се 11 Октомври и Охрид.

Среда 8 Јуни од 16:30 се баражите:
Во Ѓорче: Напредок - Тиквеш и
во Прилеп: Скопје - Миравци

То е то и многу други големи екипи како: Нотингем Форест европски првак пред 2 сезони мака мачесе во Англија 3 лига, сега се 2 лига, тука е и Лидс и тој беше 3 лига сега е втора, Минхенгладбах една сезона 1 лига, 1 сезона 2 лига, па и еден Јувентус беше во 2 лига, еве сега ова сезона и Монако отпаднаја, значи колку големи екипи биле во голема криза па кој се Пелистер и Вардар...

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
кај шо си заслуживме, таму ќе си играме :)

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.425
Поени од реакции
8.553
кај шо си заслуживме, таму ќе си играме :)
Да бе да само ние заслуживме во оваа лига со местачи ние да страдаме и со вакво раководство во ФФМ=Мафија !!!
Колку да ве потсетам кој се се во одборот на ффм и кој гласаа за да одиме во втора лига видете ги само и се ќе ви биде јасно кој лица се ископлесирани сењаци крвта да му ја ебам нивна се најмило да му којам и куче и маче по дома се на мене да му личи !!!

ФФМ=Мафија !!!!!

Хари Педер ... Пелистер оле ....

ps.Некоја вечер ќе мора да уплатам во кладилница џокер :)

Z

ziko bt

Гостин
Ете една правилна одлука на ФФМ,заслуживме да испадниме и немаше да личи само ради Вардар да се спасиме и да му се дај уше една сезона за местење на Круме.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.064
Поени од реакции
74.715
Се гледаме на дерби момци :cool:
Од тие погоре најголем гробар е Илија Јовков, да му ебам крвта негова....

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.425
Поени од реакции
8.553
Ете една правилна одлука на ФФМ,заслуживме да испадниме и немаше да личи само ради Вардар да се спасиме и да му се дај уше една сезона за местење на Круме.
Ziko брат што тресиш зелени ?!Која одлука е паметна бе ! Оваа ли да одиме 2 лига дај не заебавај сега што ќе му се исполни желбата на хари и копанија дека ние пак ќе играме 2 лига и знаеш кога ќе се вратиме ...Само господ знае кога после неколку години ..Оти друго е да најдеш спонзор за прва лига со трансфорамацијата во акционерски друштва другое втора лига инаку за круме лесно прајме да го избркаме ама сега кога ќе бидиме 2 лига нема потреба да го бркаме оти нема никој да саак да го земе бродот кој тоне
Поарно ГОРДО ВО ВТОРА ЛИГА, отколку СРАМНО ВО ПРВА !
Што има гордо во 2 лига јас не нзма а ако можеш кажи ми ти !!!Да ти кажам кога игравме 2 лига (две сезони)до таа гордост што ти ја пордаваш знбаеш колку навивачи и гледачи имаше на стадион ?Преку сила по 100 луѓе што би се рекло исто као оваа полусезона и што гордост ќе имаме во 2 лиаг кој ќе го вратиш ти городо на стадион кој ?!па тоа вака никој ен сакаше да оди на утакмици оти се местеја а тогаш не знаеш што ќе биде оти беше мал да видеше што се случуваше во новаци и ресен каде сите копилина ископлесирани ги тепаја нашите фудбалери од кој најмногу нашите битолчани кој играа за други второлигаш најмногу ни ги тепаја играчите од пусти коплекс и дури некој и сега од тие тепачи сега се во клубот кај нас како тренери на цицибани

Мора да се преземи нешто било протест или соопштение или немири или инциденти било што ова не смее вака да го оставуиме оти ништо не ен спасва Мора да му се тргне вниманието на сите пички во државата и не смее ова да се дозволи шкендија да биде шампион а Пелистер и варадр да играат 2 лига !!!

ps.Едно што е добро од оваа одлука е тоа што сега ќе се видат кој навивачи и гледачи вистински го сакаат клубот и што ќе преземат да не се случи налошото надежта последна умира со сите сили да го спасиме клубот !!!

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
^ Така беше оваа полусезона, по 100 луѓе на стадион. И да останевме прва лига, пак толку ќе имаше и наредна сезона. Мислиш дека ќе се сменеше нешто во Пелистер ако останевме прва? Ако не оваа година, ќе испадневме вгодина од 16 екипи, а за тоа време Хари, Круме и компанија ќе се отепаја од местење на 30 натпревари во МФЛ. И не е фер спрема другите екипи да се спасиме на нечесен начин само заради Вардар кој бил гордост на Скопје.
Ама океј, имаме различно мислење двајцата :)

Z

ziko bt

Гостин
Ziko брат што тресиш зелени ?!Која одлука е паметна бе ! Оваа ли да одиме 2 лига дај не заебавај сега што ќе му се исполни желбата на хари и копанија дека ние пак ќе играме 2 лига и знаеш кога ќе се вратиме ...Само господ знае кога после неколку години ..Оти друго е да најдеш спонзор за прва лига со трансфорамацијата во акционерски друштва другое втора лига инаку за круме лесно прајме да го избркаме ама сега кога ќе бидиме 2 лига нема потреба да го бркаме оти нема никој да саак да го земе бродот кој тоне
Брат то е мое мислење грешка ке беше ако се проширеше и мислам дека во глобала го делат ова мислење и фановите на Пелистер,а и на Вардар,едноставно да има одлука за проширвање ми делува мизерна единствено ради то шо Вардар не успеал да обезбеди опстанок,се знај како оди работата со проширвање си се знај та работа уште пред почеток на сезона,а не да му текни на месец дена до крај на шампионат да го напрат.Иначе јас се сомневам дека ке има трансформација во акционерски друштва следнава сезона така да не би берел гајле за то,и нормално некој ако сака да влези во Пелистер можи да го напрај то и во втора лига дури ми се чини некој веке ако е решен да го води клубот поарно да го земи во втора лига и со то да се исчистиме од продаената управа(штета шо Методија се нема појавено на форумов од ко почнаја да редат наголемо),а и продаените играчи.
Еден си од ретките оптимисти дека во Пелистер би се смениле работите доколку би останале прва лига ама очигледно на многу му е дојдено преку куро од ова,и лично знам преку 10души кој 10години редовно оделе на фудбал и поради ваквата управа не планират да се појават на стадион во догледно време.И колку шо бев информиран имале луѓе подготвени да влезат во Фк Пелистер,погоди кој ги спречил да влезат.Така да паѓа во вода теоријата дека Круме би го тргнале,на крај краева не требаше воопшто да се дозволи да се врати во клубо печатите од клубо право кај Двојче па тој нека му ја мисли после.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.425
Поени од реакции
8.553
Brate vervaj deka so ovaa odluka najmnogu gubime nie ete i da ostani ovaa odluka sto mislis koga nie ke se vratiem vo 1 liga ?Samo gospod zane koga toa ke bidi ama ajs ek ti garantiram deka nema da bidi za edno dobri 5-6 godini za zal ne za drugo oti nema koj da daj pari i da bidi sponzor brod koj tone nikoj ne go saka i site ebgaat od nego se razbira prven da se do kradi toa sot moze i da se prodade uste nekoj igrac ako moze kako ljamcevski(junior) sto go daoja na metalurg
Za zakontoe donesen i e vo procedura uste enkoj sitnici ostanuvaat sto znaci za mesec najkasno dva bi trebalo da se primenuva postapno i do 2013 mislam deka bese da bide celot sport pofesionalen isot i klubovite akcionerski drustava se razbira samo prvo ligasite
Za cistenje na upravata lesno praviem uste utre ke gi zibrkame no koj ke go stavime koj ke dava pari ?Nikoj be berat nikoj ne go saka klubot i patem en ova rakometen klub koj so malku pari se odrzuva tuku fudbalski klub koj bara mnogu poveke sredstva-kes takov covek koj ke dava [pari en gledam jas vo Bitola za zal ova e umren grad so kabadajcari luge drugo nisto nema
Optimista sum oti se nadevam deka ke se smeni odlukata na ffm i hari majmunot pa togas da se izlazi nekoj da vleze vo klubot a vaka kako vtoro ligasi samo mozeme poveke da tonime i da stigniem 3liga
Visitna deka ne samo 10 jas znam preku stotina koj vetile deka nema poveke da stapnat na fudbal na stadion no znaes ako vlezi nekoj nov sponzor bidi sigurne deka site ke se vratat i kraj kraeva i da ne se vratat cudo golemo
Molomte po detelno za toa deka nekoj sakal da vlezi vo klubot i od koj ne mu bilo dozvoleno da vlezt vo klubot ?za dvojce praven mubaetot stotina pati barem tuka an forumto i toj glumecot ne vredi poveke da se kementira mrsul kicevski

Kajgana Shop

На врв Bottom