Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 декември 2007
Мислења
4.818
Поени од реакции
10.171
Факт 1: Доколку е ова вистина, секој кој ги брани алфите е болен.
Факт 2: Секој кој мисли дека Грујо, Влада, СДСМ, Амди итн програмирал некој лудак од алфите да тепа по плоштад е исто така болен.

Знам дека имаше избори, но дај не мешајте политика со ова. Кој кур мешате Љубе, Влада, избори и сл? Ебате ретардираните

Violent Femme

I am as lovely as a dream in stone..
Член од
27 мај 2011
Мислења
725
Поени од реакции
525
Од СВР Скопје велат дека излегле на лице место при што бил извршен увид. Како што изјавија за Нетпрес момчето било донесено од неколку лица каде што се одржувал “Баскер фест“ и дека на истото му била повикана брза помош. По извршениот лекарски преглед била констатирана смрт, но, како што кажуваат од МВР не биле забележани траги на насилство.
Бил претепан пред очите на други луѓе а немало траги од насилство на неговото тело???
Срамота е ова.

С

Спенсер

Гостин
Факт 1: Доколку е ова вистина, секој кој ги брани алфите е болен.
Факт 2: Секој кој мисли дека Грујо, Влада, СДСМ, Амди итн програмирал некој лудак од алфите да тепа по плоштад е исто така болен.

Знам дека имаше избори, но дај не мешајте политика со ова. Кој кур мешате Љубе, Влада, избори и сл? Ебате ретардираните
Па баш ради политиката,ради партиските војници се случуваат вакви работи. Неписмени луѓе (партиски војници),тотални непрофесионалци се примаат во единици кои владеат со државата...

Z

zmej gorjanin

Гостин
Жалосно е ова што се случило, нека почива во мир дечкото и сочувство до неговата фамилија и блиски. Доколку е тоа така сторителот би требало да биде осуден на робија од минимум 20 години до доживотно за свирепо убиство, а алфите треба да бидат распуштени како единица. Што е до мене нив требаше да ги распуштат уште при упадот во Процес кога се живо и диво испотепаа и пак никој не беше казнет. Како и да е вистината ќе се дознае што навистина се случило, дечково сигурно имал некои пријатели со него, на крај краева неговите родители или роднини никој нема да може да ги замолчи.

Man-ce-ster

fanatic
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
707
Па баш ради политиката,ради партиските војници се случуваат вакви работи. Неписмени луѓе (партиски војници),тотални непрофесионалци се примаат во единици кои владеат со државата...
Морам да те демантирам. Единицата Алфи е составена од најподготвените и најдобрите поединци во редовите на мвр и немаат никаква врска со партија. Распрашај се малку повеќе како може некој да стане член во единицата и се ке ти биде јасно.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Како бе тоа доаѓа припадник на полиција и шамари таму затоа што не се знае кои се наркоманите , има да ги научиш кои се бре наизуст.

И кои приказни се тоа детски фаќале дилери на дрога, се гледа резултатот нивни колку многу ја има.

С

Спенсер

Гостин
Морам да те демантирам. Единицата Алфи е составена од најподготвените и најдобрите поединци во редовите на мвр и немаат никаква врска со партија. Распрашај се малку повеќе како може некој да стане член во единицата и се ке ти биде јасно.
Друже,не ми кажувај... имам правено муабет со неколку припадници на Алфите,знам каква е состојбата кај нив... партиски војници на сите страни/ тоа е тоа.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
Све мислам дека ке се заташка работава и ништо нема да биде.Пазете тие што се потпишувате да не тргнат по ред по списоков
Јас се потпишав што да не ми дојдат дома да ме утепаат?

Трагикомично е ова со обдукцијата, и немањето траги на насилство. Ако е претепан до смрт, тогаш треба бумбар да е направен дечкото...Телото кога тогаш мора да се предаде на фамилијата, неможе да се скријат трагите од претепување до смрт. Незнам зашто би лажеле за ова од МВР, кога нема шанси да го скријат сето ова...
Од друга страна неможам ни да замислам дека некој би искористил смрт на млад човек за промовирање на партиски цели... Незнам шо да мислам, се надевам утре ке има поконкретни имформации и ке се дознае целосниот идентитетот на починатиот.
Немора да значи, на Даниел главата му била удрена од железната клупа така да внатрешно крварење може да е причина за смртта.

Дело на А1 , Сорос и сличните на нив намерно го прават ова значи на телото од момчето немалоп ТРАГИ од насилство како ли тогаш го ПРЕТЕПАЛЕ?!
Дај бе одјеби од темава и ти и сите што мислите дека ова е исценирано од некој. Од такви како тебе државата ни пропаѓа....

Иначе само што се вратив од таму, ама требаше да дојдат повеќе луѓе вака ништо не се прави...

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
Од СВР Скопје велат дека излегле на лице место при што бил извршен увид. Како што изјавија за Нетпрес момчето било донесено од неколку лица каде што се одржувал “Баскер фест“ и дека на истото му била повикана брза помош. По извршениот лекарски преглед била констатирана смрт, но, како што кажуваат од МВР не биле забележани траги на насилство.
Бил претепан пред очите на други луѓе а немало траги од насилство на неговото тело???
Срамота е ова.
СРАМОТА Е ШТО НЕКОЈ ОЧИГЛЕДНО УЖИВА ДА МАНИПУЛИРА СО МАСАТА.. СТАДОТО ДЕ.
ИЛИ СУДСКА МЕДИЦИНА И МВР ЛАЖАТ ИЛИ ПАК СВЕДОЦИТЕ...
Тоа што некој сака да си игра со вас не е ли доволно да покажете среден прст?

Нека почива во мир.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
God help us all.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Оваа трагедија, глупост, идиотизам ме потсетува на една сцена од V For Vendetta. Многу убав приказ на тоа колкава треба да биде толеранцијата на цивилното граѓанство кон оние кои носат значки.

H

HITCH

Гостин
1 болд--кој е тој човек шо ќе се осмели при таков брутален напад во негова близина да извади телефон,камера и да го снима сето тоа..голема е можноста и него да го снајде истото доколку биде приметен
2 болд--кога станува збор за алфите не верувам дека некој ќе се осмели да им се спротивстави,оти се знае исходот на сето тоа....
3 болд--ТОЧНО!си одговори на погоре напишаното...
4 болд-- и да бил дечкото под некакви супстанци,незначи дека треба да биде претепан до смрт,постојат лисици,постои приведување и мирно решавање на сето тоа....
За првото, БРАВО за тебе штом можеш да живееш со фактот дека некој го убиле пред твои очи, а ти си киднал. Мојот ум не работи така, проверено на дело.

За второто, кога се работи за човечки живот, знам што не би сакала да ми се случи мене, па нема да му го направам на некој друг. Ти нема да му отидеш одблизу и да му речеш на џандартот: Ајде сега, насмевни се на камерата.

За четвртото, ако ти пијан или издрогиран пробаш да си играш со мене мајтап ќе те здрвам од ќотек или ќе ти викнам некој да те збумбари, ако веќе не можам јас. Ако ти се пијанчиш или се дрогираш е твој проблем, не е мој. Не те закачам не ме закачај! НО, во случајов кога се работи за полиција се согласувам дека полицаецот требал да се придржува до правилата. Не смее да го убие од ќотек, ама па од каде знаеме што направил дечкото? Може му удрил клоца или шамар... Додуша сега ќе ја знаеме само едната страна, за жал...

Не може да е толку проста приказнава, си има нешто кое ние не го знаеме. Почекајте малку изјава и од родителите, па после остро критикувајте.

ДЕЧКИТЕ КОИ БИ КИДНАЛЕ, НАМЕСТО ДА СПАСАТ НЕЧИВ ЖИВОТ, ПОДОБРО НЕКА НЕ ИДАТ НА ПРОТЕСТИ! Протестите не се за плачковци!

Само би ве замолила да имате малку усул со претпоставките, бидејќи на семејството му е најтешко. Загубиле некој сакан, загубиле 23 годишно дете, за кого живееле и работеле цел живот и сега наместо да му се радуваат, тие го спремаат за погреб. Не е убаво сега овде да го напаѓаме полицаецот, за кој не знаеме ниту дали бил таму или да велиме дека Даниел од Ѓорче бил пијан или наркоман... Да почекаме малку време, па после ќе си се вратиме на македонското, ќе фрламе со дрва и со камења по се` што мрда.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Багра невидена се....

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Има подготвени и совесни има и големо намалување на криминалот од кога се формираа имаше одлични акции од нивна страна за разбивање на цели групи ама ИМА и ДЕБИЛИ што тепаат крвнички и по вакво дело за жал се оцрнува цела единица иако не треба да се оцрни цела единица сепак заклучокот е дека е потребно целосно реструктуирање на единицата и секако во случајот казна за сторителот на убиството.

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
За четвртото, ако ти пијан или издрогиран пробаш да си играш со мене мајтап ќе те здрвам од ќотек или ќе ти викнам некој да те збумбари, ако веќе не можам јас. Ако ти се пијанчиш или се дрогираш е твој проблем, не е мој. Не те закачам не ме закачај! НО, во случајов кога се работи за полиција се согласувам дека полицаецот требал да се придржува до правилата. Не смее да го убие од ќотек, ама па од каде знаеме што направил дечкото? Може му удрил клоца или шамар... Додуша сега ќе ја знаеме само едната страна, за жал...
И да му удрил шамар, убиство си е убиство (ако е убиство) нели..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom